Počela Superliga, Zvezdina tri ''laka komada'', proradile i novajlije i Joveljić!

Autor: Darko Mitrović
petak 20.07.2018.
21:54
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda, iako u kombinovanom sastavu, bez većih problema stigla do pobede na startu nove superligaške sezone. Vojvodina samo do boda na svom terenu protiv Lučanaca.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Branilac titule u šampionatu Srbije, ekipa Crvene zvezde večeras je pred svojim navijačima na stadionu ''Rajko Mitić'' savladala novajliju u ligi, ekipu Dinama iz Vranja rezultatom 3:0.

Pred početak meča, minutom ćutanja je odata pošta nedavno preminulim Goranu Bunjevčeviću i Branimiru Babarogiću.

A posle jedva minut i po igre, velika prilika za goste iz Vranja. Napadač Dinama Zakarija Suraka je bio brži i spretniji od Degeneka, izborio se za udarac iskosa sa desne strane, ali je pogodio stativu Popovićevog gola.

Ipak, bila je to jedna od retkih situacija u kaznenom prostoru Zvezde na ovoj utakmici, kako je meč odmicao crveno-beli su vržili sve jači pritisak pred golom gostiju.

Novajlija Milan Jevtović je u 15. minutu izbio sam ispred golmana Đurića, ali je ovaj odlično reagovao i sačuvao svoju mrežu.

Tri minuta kasnije, odličan udarac Dušana Jovančića sa distance, ali ovoga puta stativa spasava gol Vranjanaca.

Nova prilika u 23. minutu, konfuzija u odbrani Dinama, velika gužva ispred njihovog gola, ali na kraju nedovoljno jak i precizan udarac Degeneka, pravo u golmana Đurića.

Zvezda je napadala i dalje, vršila pritisak, a do vodećeg gola stigla je konačno u 41. minutu. Meleg je sa desne strane izveo korner, Degenek je šutirao glavom, pogodio stativu, ali se lopta odbila do Dušana Jovančića koji sa nekih dvanaest metara pogađa mrežu - 1:0.

Gde je stala u finišu prvog poluvremena, Zvezda je nastavila i početkom drugog i već u 51. minutu uspela da duplira rezultatsku prednost.

Akcija domaćih išla je po desnoj strani, a posle centaršuta Gobeljića, golman gostiju boksuje loptu ka sredini terena gde je prihvata Jovičić, potom Ebisilio asistira mladom Dejanu Joveljiću, koji je po proceni sudija izbegao ofsajd i potom lako zattresao mrežu, u situaciji jedan na jedan sa protivničkim golmanom - 2:0.

Već tada je praktično bilo rešeno pitanje pobednika, a trijumf Zvezde je još ubedljivijim učinio još jedan Zvezdin novajlija, Milan Jevtović u 76. minutu meča.

Sudija Brdar je pustio prednost posle jednog prekršaja na sredini terena, lopta je otišla na levu stranu ka Jevtoviću, a ovaj preciznim udarcem pogađa za 3:0 u korist Crvene zvezde.

Do kraja miran ritam utakmice, Zvezda je lako privela posao kraju i sada može da se okrene sledećem evropskom izazovu, protiv Suduve u utorak, takođe na ''Rajku Mitiću''.

Crvena zvezda: Popović, Gobeljić, Babić, Degenek, Terzić, Jovičić, Jovančić, Meleg (od 77. Pavkov), Jevtović (od 82. Milić), Ebisilio (od 53. Milijaš), Joveljić.

Dinamo: U. Đurić, Ilić (od 50. Stanković), Onimisi, Tasić (od 46. Nedeljković), Vukajlović, Dimitrov, Suraka, N. Đurić, Antić, Sićović (od 71. Stojković), Pavišić.

U isto vreme, večeras se igralo i u Novom Sadu, gde su Vojvodina i Mladost igrali nerešeno, 1:1. Oba gola postignuta su u prvom poluvremenu. Domaći su poveli u 13. minutu golom Fofane, a Dimić je u 29. postavio konačan rezultat utakmice.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Saturday, 21.07.2018
01:23

JJJ, Jovančić, Joveljić, Jevtović - zanimljiva trojka, ne samo zbog golova. Joveljić sačekao loptu u ofsajdu kod drugog gola.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 20.07.2018
23:33

Sudeci po onome sto smo mogli da vidimo u prvoj utakmici ja sam siguran da ce B tim Zvezde lagano da se proseta do titule.

avatar
nemam pojma
Friday, 20.07.2018
22:07

Šta reče? Po proceni sudija nije ofsajd. Kako vas nije sramota!

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 22.07.2018
15:21

Naravno da nije ofsajd jer lopta se do Joveljica odbija od noge odbranbenog fudbalera Dinama posle neuspelog driblinga Ebilisija.