Počela serija odlazaka sa ''Čaira'', Radnički ostaje bez pola tima, šta će biti sa Lalatovićem?

Autor: Darko Mitrović
subota 25.05.2019.
12:32
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Veliki kadrovski ''remont'' očekuje vicešampiona Srbije tokom leta, ali vremena je veoma malo do početka sledeće sezone.

Beta/Dragan Gojić/Ds
Beta/Dragan Gojić/Ds

Povezane vesti

Niški Radnički je u protekloj sezoni ostvario istorijske rezultate. Sezonu je započeo u kvalifikacijama za Ligu Evrope, gde je ostavio solidan utisak, a eliminisan je od izraelskog Makabija iz Tel Aviva.

Na domaćoj sceni, tim Nenada Lalatovića je osvojio drugo mesto, iza šampionske ekipe Crvene zvezde i tokom čitave sezone je pretrpeo samo tri poraza u Superligi.

U Kupu ih je Partizan zaustavio u polufuinalu i sve u svemu, na ''Čairu'' mogu da budu prezadovoljni učinjenim.

Ali, kraj sezone doneo je i veliku glavobolju čelnicima kluba.

Ugovori su istekli i treneru Nenadu Lalatoviću, ali i velikom broju prvotimaca - kapitenu Nikoli Drinčiću, zatim Petru Grbiću, Aleksandru Todorovskom, golmanu Borivoju Ristiću, Damiru Kojaševiću, kapitenu Aleksandru Jovanoviću i Saši Stojanoviću.

U izjavi za ''Žurnal'', sportski direktor kluba Marko Jovanović je potvrdio da su Kojašević i golman Ristić već spakovali kofere i njih naredne sezone nećemo gledati u dresu niškog superligaša.

''Kojašević je otišao sa Čaira još pre nekoliko nedelja, jer nije bio u užem krugu kandidata za prvenstvene i kup utakmice sa Partizanom. Definitivno su nam rekli da neće ostati ni Ristić, ima nameru da nastavi karijeru sa porodicom u Grčkoj, kao i Drinčić i Grbić, uz Pankova, Ranđelovića i još nekolicinu, naši najbolji prvotimci u prethodnoj sezoni''
, konstatovao je Jovanović.

Takođe, Crvena zvezda je zainteresovana za štopera Radovana Pankova, pregovori su počeli još pre kraja sezone, pa se očekuje i njegov odlazak ovog leta. I najbolji strelac Superlige Nermin Haskić je sada na oku mnogih klubova, pa Nišlijama neće biti lako ni njega da zadrže.

Na kraju, postavlja se pitanje šta će biti i sa trenerom Lalatovićem. Jasno je da će ovih dana uslediti njegovi razgovori sa čelnicima kluba, a očekuuje se da će do kraja meseca sve biti poznato.

Novu sezonu Radnički će početi već 11. jula, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a do tada se očekuje i veći broj novih igrača na ''Čairu'', koji bi mogli da se i narerdne sezone bore za vrh tabele u domaćem šampionatu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Saturday, 25.05.2019
12:41

Njima ako ode Lalatovic i veci broj igraca nikako ne mogu reci da im je sezona uspesna.
Da se ne lazemo, nisi ti doveo Nenada Lalatovica i gomilu iskusnih igraca da bi bio drugi na tabeli i da bi ispao u 1/2 kupa, a plus finale kupa je dodeljeno tvom gradu, na tvom stadionu.