Po dve dileme - Ovo su očekivani sastavi za 159. "večiti derbi"!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 01.03.2019.
10:08
Izvor: Sportske.net

Više će se znati nakon poslednjih treninga koje će beogradski "večiti" odraditi danas, ali deluje da nema mnogo nedoumica po pitanju sastava.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Postojali su kadrovski problemi u oba tabora pred 159. "večiti derbi", ali se ispostavilo da će samo Zoran Mirković imati igrače na koje sigurno ne može da računa.

Predstojeći okršaj Crvene zvezde i Partizana sigurno će propustiti Musa Ndžaj i Svetozar Marković, dok su svi ostali igrači spremni za meč ili postoji šansa da se nađu u protokolu.

Najveće nedoumice vladaju oko stanja Danila Pantića, Đorđa Ivanovića, Milana Rodića i Dušana Jovančića, ali se stiče utisak da su potonja dvojica bliža nastupu u derbiju u odnosu na Partizanov tandem.

Vladan Milojević nema mnogo razloga za brigu, na prethodna dva meča video je da ekipa sjajno funkcioniše sa Milanom Gajićem kao alternativom na levom beku, a kako je izvesno da će Dušan Jovančić biti spreman ostaje još samo dilema na poziciji levog krila. Za pomenutu poziciju konkurišu Veljko Simić i Erik Jirka, čini se da je Srbin bliži startnoj postavi od Slovaka.

Po pitanju izbora četvorice stranaca koji će se naći u protokolu ne bi trebalo da ima dileme. Milojević računa na Marka Marina, Ričmonda Boaćija, El Fardu Bena i Erika Jirku, dok će Lorenco Ebisilio ponovo biti "prekobrojan".

U suparničkom taboru mnogo više pitanja, ali se ponovo sve svodi na dve dileme. Zoran Mirković mora da odluči ko će zameniti Svetozara Markovića na mestu štopera (opcije Bojan Ostojić i Strahinja Pavlović) i kako će izgledati defanzivni deo veznog reda.

Napomenuo je posle Proletera Bata da su ga igrači stavili na slatke muke. Na osnovu partija koje je pružio protiv OFK Bačke i Proletera stekao se utisak da je Nebojši Kosoviću mesto u startnoj postavi "zacementirano", a da će Mirković odlučivati o tome hoće li uz Kiću igrati Aleksandar Šćekić ili Saša Zdjelar.

Pošto je Zdjelara odmarao protiv Proletera i čuvao ga od kartona, zaključak je da bi član zlatne generacije "Orlića" trebalo da počne derbi uz Nebojšu Kosovića.

Na ostalim pozicijama ne bi trebalo da bude nikakvih iznenađenja. Zoran Tošić se oporavio od povrede i njegov nastup se očekuje, baš kao i Gorana Zakarića i napadačkog tandema Nemanja Nikolić - Rikardo Gomeš.

Što se tiče Danila Pantića, on je počeo sa treninzima punog intenziteta ali ne treba zaboraviti da je propustio kompletan pripremni period u Antaliji zbog problema sa Ahilovom tetivom.

Posle svega rečenog, evo kako bi u subotu mogle da izgledaju startne postave Crvene zvezde i Partizana na 159. "večitom derbiju".

Crvena zvezda sastav

Partizan sastav

Utakmica 24. kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Partizana igra se u subotu od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr fudbala Miloje
Friday, 01.03.2019
21:58

Ја бих ставио Вукановића уместо Симића и Јирку уместо Бена да игра буде бржа.

avatar
ruud gullit
Friday, 01.03.2019
12:15

Kad vidim Simica u startnoj postavi ne gleda mi se utakmica. Kojom logikom je on prvi izbor na krilu to mi nikako nije jasno.

avatar
nejmar
Friday, 01.03.2019
12:05

Ivanica na mesto Marina, a Marina na mesto Simica

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 01.03.2019
18:50

Marin je daleko najkorisniji kad igra iza napadaca ili popularno receno ofanzivnog veznog.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 01.03.2019
11:43

Odlican sastav Zvezde, ali ja bih radije igrao sa jednim zadnjim veznim barem prvo poluvreme i to Jovicicem jer mnogo moze da pretrci tako da bih pored Bocka stavio Pavkova ili Joveljica da im u prvom poluvremenu utrpamo par komada. Onda bih u drugom poluvremenu presao na formaciju 4-2-3-1.

avatar
MarkoSi
Friday, 01.03.2019
12:13

Šta mogu dva dobra napadača ako nemaju dobre lopte? Ovo je po meni sasvim korektan tim, samo mislim da je Jovančić baš jako značajan i bilo bi baš teško ako on ne bi igrao jer je Čaušić više puta pokazao da se nikako ne uklapa u tim. Jovančić je siguran na lopti, stalno vuče napred, ima dobar pregled igre i dobar pas (pa i šut). Milojević je kvalitetnim radom, sebi ostavio luksuz da krije karte pa može da iznenadi celom levom stranom (Rodić/Simić ili Gajić/Jirka), špricom Boaći ili Pavkov pa čak i Joveljić, sredinom Marin/Ivanić odnosno Jovančić/Čaušić (što bi bilo neprijatno iznenađenje)...

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 01.03.2019
14:27

Pa tu su Marin, Ben i Simic da im dele lopte, a bolje od njih sigurno nemamo.

avatar
Fikan
Friday, 01.03.2019
12:44

Hahahahah,koliko ste samo sigurni,samo pazi da mi vama ne utrpamo par komada :)

avatar
Mare 2
Friday, 01.03.2019
11:20

Odlican sastav uz dve korekcije u Zvezdi. Umesto Jovicica Ivanic i umesto Boacija Pavkov.