PLS - Traži se poslednji učesnik baraža, ovo su propozicije

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 28.04.2019.
13:52
Izvor: Sportske.net

Tri ekipe su obezbedile plasman u baraž Prve lige Srbije, a između Zlatibora i Bežanije tražiće se četvrti učesnik.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Borba za plasman u Super ligu Srbije lagano se privodi kraju. Dva kola pre kraja plej-ofa u Prvoj ligi Srbije TSC i Javor obezbedili su direktan plasman u viši rang takmičenja.

U poslednja dva kola pašće odluka o tome koja četiri kluba će igrati baraž. Mesto u baražu zauzele su ekipe Inđije, Metalca i Radničkog 1923 iz Kragujevca, a u poslednja dva kola Zlatibor i Bežanija odlučivaće o poslednjem učesniku doigravanja.

Zlatibor je u prednosti jer ima četiri boda više i bolji plasman u preliminarnoj fazi takmičenja, tako da će već u sledećem kolu eventualnom pobedom u Kragujevcu obezbediti mesto u baražu. Ukoliko osvoji bod u Kragujevcu, a Bežanija ne savlada Inđiju ekipa Zlatibora će takođe igrati u baražu.

Još uvek ne znamo kakav će biti konačan poredak od trećeg do šesto mesta, ali znamo propozicije takmičenja u baražu i to da će treći ugostiti šestog, a četvrti petog na tabeli.

U baražu se igra po jedan meč, tako da ćemo ukupno imati još tri utakmice u Prvoj ligi Srbije pre nego što saznamo ko će u dvomeč sa četrnaestoplasiranim iz Super lige.

Prednost domaćeg terena u finalu baraža imaće bolje plasirani tim iz preliminarnog dela. Pobednik baraža u PLS biće domaćin prve utakmice sa četrnaestoplasiranim timom Super lige Srbije. Revanš će se igrati na terenu ekipe iz višeg ranga takmičenja.

Rasporedom takmičenja u Prvoj ligi Srbije planirano je da polufinalne utakmice baraža budu odigrane 11., a finalni meč 19. maja.

Kada bi se crta podvukla posle 35. kola, u polufinalu baraža PLS sastali bi se Inđija - Zlatibor i Metalac - Radnički 1923.

Recimo i to da u datom momentu četrnaestu poziciju u Super ligi zauzima ekipa Rada.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MALI PLAVI
Sunday, 28.04.2019
15:51

Nije pošteno da se igra samo jedna utakmica između članova PLS-a v