PLS - Pobede vodećeg trija, Mačvi već čestitaju plasman u elitu

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 14.05.2017.
13:05
Izvor: Sportske.net

Vodeći trio nastavio je borbu za plasman u Superligu Srbije, s tim što je prvoplasirana Mačva praktično već viđena u eliti.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Sedam od osam utakmica 27. kola Prve lige Srbije odigrano je u subotu, a poslednji meč na programu je danas od 17 časova u Pirotu gde se sastaju Radnički i ČSK Čelarevo.

U centru pažnje bile su utakmice igrane u Šapcu, Zemunu i Užicu gde su domaće ekipe vodile borbu za nove bodove kako bi ostale u trci za plasman u Superligu.

Lider na tabeli ugostio je ekipu Jagodine i slavio rezultatom 1:0 (1:0) čime je stigao na korak od overe plasmana u Superligu.

Pogodak vredan tri boda postigao je Bojan Matić u 37. minutu nakon lukavog poteza Dulovića i brzo izvedenog slobodnog udarca.

Trener gostujućeg tima je posle duela u Šapcu čestitao Mačvi plasman u Superligu iako izabranici Dragana Aničića matematički još uvek nisu osigurali mesto u eliti.

Zemun i Sloboda nastavili su poteru za liderom ali se u principu ta dva kluba bore za drugo mesto na tabeli koje takođe garantuje plasman u najviši rang takmičenja.

Zemunci su u na stadionu u Gornjoj varoši lako izašli na kraj sa OFK Beogradom (3:0), dok je Sloboda u Užicu bila još ubedljivija (4:0) u susretu sa Budućnošću iz Dobanovaca.

Kolubara je ostvarila jako važnu pobedu nad BSK Borčom (3:0) i tako zadržala šanse za opstanak u ligi, dok su Odžaci posle poraza od Inđije praktičko izgubili šanse da se spasu.

Rezultati 27. kola Prve lige Srbije:


subota
OFK Odžaci 0:2 Inđija
Kolubara 3:0 BSK Borča
Proleter 1:1 Sinđelić
Zemun 3:0 OFK Beograd
Sloboda 4:0 Budućnost
Mačva 1:0 Jagodina
Bežanija 2:0 Dinamo

nedelja
Radnički (P) - ČSK Čelarevo (17.00)

TABELA
Tabela PLS

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Joey Barton
Sunday, 14.05.2017
14:54

Voleo bih da se Radnicki Pirot, Dinamo Vranje i Jagodina, asiraju u SL. A posle moze i Sloboda unUzice, i Indjija. A da svi Beogradjani osim Partizana i Zemuna ispadnu.

avatar
Burazer
Sunday, 14.05.2017
13:11