PLS - Odložene dve utakmice, lider slavio u Užicu

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 28.03.2015.
17:40
Izvor: Sportske.net

Utakmicama 19. kola nastavljeno je takmičenje u Prvoj ligi Srbije. Dva meča odložena su zbog vremenskih neprilika, a najinteresantnije je bilo u Užicu gde je lider na tabeli slavio protiv doskorašnjeg superligaša.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Za razliku od Jelen Superlige u kojoj je na snazi pauza zbog obaveza nacionalnog tima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, u Prvoj ligi Srbije u subotu su na programu bili mečevi 19. kola.

Sedam od osam utakmica trebalo je da bude odigrano u terminu od 14.30 ali su mečevi u Šapcu i Ivanjici odloženi zbog vremenskih neprilika koje su pogodile ta dva grada.

Stadion Javora prekrio je snežni pokrivač, dok u Šapcu nije bilo uslova za igru zbog natopljenog terena.

Tako je tokom popodneva odigrano svega pet mečeva a svakako da je najinteresantniji bio onaj u Užicu gde je doskorašnji superligaš ugostio lidera na tabeli, ekipu Radnika iz Surdulice.

Gosti su slavili rezultatom 1:2 (1:1) a odlučujući pogodak postigao je Miloš Milovanović u 63. minutu sa bele tačke. Vođstvo Radniku doneo je bivši fudbaler Partizana Predrag Lazić u 20. minutu, dok je Sloboda do izjednačenja stigla 17 minuta kasnije preko Miloša Crnomarkovića.

Kako je već rečeno, drugo vođstvo na meču, a ispostavilo se i trijumf nad "Erama" Radniku je doneo Milovanović u 63. minutu utakmice.

Osim Radnika nijedna ekipa danas nije uspela da odnese sva tri boda sa gostovanja, pošto su Sinđelić, Bačka i Inđija slavili na svom terenu, a remi bez golova viđen je u duelu Kolubare i Moravca Orion.

Odložene utakmice biće odigrane u naknadno određenom terminu a poslednji susret u subotu igra se u Gornjem Milanovcu gde Metalac dočekuje kraljevačku Slogu.

Rezultati 19. kola:


od 14.30
Beograd: Sinđelić - Jedinstvo 1:0 (0:0)
Bačka Palanka: Bačka - Bežanija 2:0 (1:0)
Lazarevac: Kolubara - Moravac Orion 0:0
Inđija: Inđija - BSK Borča 1:0 (0:0)
Užice: Sloboda - Radnik 1:2 (1:1)
Ivanjica: Javor Matis - Sloga (PM) (odloženo)
Šabac: Mačva - Proleter (odloženo)

od 18.00
Gornji Milanovac: Metalac - Sloga (Kv)

Tabela: Radnik 42, Metalac 36 (-1), Javor Matis 35 (-1), Proleter 31 (-1), Sloga (PM) 30 (-1), Bačka 29, Inđija 28, BSK Borča 26, Kolubara 22, Sloboda 21, Jedinstvo 21...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke