PLS - Metalac ponovo poklonio bodove

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 18.03.2019.
19:00
Izvor: Sportske.net

Slađi bod sa poslednje utakmice 27. kola Prve lige Srbije odlazi u Beograd.

fkmetalac.rs
fkmetalac.rs

Povezane vesti

Zavesu na 27. kolo Prve lige Srbije večeras su na stadionu kraj Despotovice u Gornjem Milanovcu spustili igrači domaćeg Metalca i Bežanije.

Utakmica je završena nerešenim rezultatom 1:1 (1:1), a posle svega viđenog nema dileme da će gosti biti zadovoljniji osvojenim bodom.

Metalac je danas bio daleko bolji rival, stvorio više izglednih prilika i u dva navrata bio žestoko oštećen, pa ostaje utisak da su domaći zaslužili više od boda koji im je na kraju pripao.

Već u šestom minutu meča Stefan Ilić izbija pred protivničkog golmana, uspešno ga obilazi, a taman kada je trebalo da loptu smesti u nebranjenu mrežu oglasila se sudijska pištaljka. Arbitar Marko Delibašić uvažio je asistenciju pomoćnika Atile Harmata i pokazao ofsajd, a jasno je bilo da nedozvoljene pozicije nije bilo i da je Metalac oštećen za siguran gol.

Gosti su na prvu priliku na utakmici čekali do 18. minuta. Aleksandar Katanić je dobio nešto više prostora i zapretio sa distance, ali je lopta išla pravo u dobro postavljenog Ivana Kostića.

Sredinom prvog dela igre Metalac stiže do vodećeg gola. Posle centaršuta sa desne strane usledio je povratni pas u sredinu, a Igor Savić iz peterca na atraktivan način sprovodi loptu u mrežu Bežanije!

Samo pet minuta kasnije nova izgledna prilika za domaće. Strelac vodećeg gola za Metalac presekao je povratni pas Stojanovića i nesebično asistirao Stefanu Iliću ali je udarac napadača domaćih praktično sa gol linije uspeo da "očisti" igrač Bežanije.

Odmah zatim gosti su mogli da kazne Metalac. Katanić je krenuo sam ka golu ali se spetljao i pod pritiskom požrtvovanog Koraksića izgubio loptu pre nego što je uspeo da uputi udarac.

Sedam minuta pre kraja prvog dela nova greška pomoćnika Atile Harmata. Još jednom je pomoćnik digao zastavicu u situaciji u kojoj igrači Metalca nisu bili u nedozvoljenoj poziciji, pa je još jednom domaćin sprečen da zada završni udarac.

Posle svega viđenog usledio je šok za domaće. Miloš Pajević je reagovao neoprezno i oborio protivničkog igrača na ivici kaznenog prostora, pa je sudija Delibašić ispravno pokazao na penal.

Siguran izvođač najstrože kazne bio je najbolji igrač Bežanije na današnjem meču Aleksandar Katanić - 1:1!

Poslednju priliku u prvom delu meča Metalac je imao preko agilnog Stefana Đurića, ali je golman Bežanije bio siguran.

U nastavku mnogo uzbuđenja pred golom gostujuće ekipe i samo jedna šansa Bežanije iz koje su gosti mogli do potpunog preokreta. Nakon dubinske lopte u 58. minutu odbrana Metalca loše reaguje, ali je na kraju Ivan Kostić odličnom intervencijom sačuvao mrežu.

Do kraja utakmice potpuna opsada gola Bežanije. Stefan Đurić je u više navrata odlično prošao po levoj strani, ali je po pravilu završni udarac bio nedovoljno dobar, bilo da je Đurić asistirao ili sam završavao akcije.

Novu energiju Metalcu dao je Nemanja Krstić čiji su prekidi bili pola gola, ali nikako saigrači nisu uspevali da ubace loptu u mrežu i materijalizuju njegove dobre poteze.

Posle svega viđenog utisak je da je Metalac zaslužio trijumf, ali su na kraju "Šerposi" stigli do sedmog remija.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke