PLS - Liga nikad zanimljivija, imamo novog lidera!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 05.12.2018.
15:02
Izvor: Sportske.net

Preokretom u drugom poluvremenu fudbaleri TSC Bačke Topole savladali su Inđiju u derbi susretu 21. kola Prve lige Srbije. Zlatibor novi lider.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Vanredno kolo u Prvoj ligi Srbije donelo nam je novi raspored na vrhu tabele, pošto je dojučerašnji lider poražen u derbi susretu odigranom u Senti.

TSC iz Bačke Topole savladao je Inđiju rezultatom 2:1 (0:1) nakon preokreta u drugom poluvremenu, a kako su Zlatibor i Javor Matis dobili svoje mečeve 21. kola u vrhu tabele došlo je do promene poretka.

Zlatibor je lako izašao na kraj sa bivšim superligašem iz Užica i rezultatom 3:0 slavio pobedu zahvaljujući kojoj se probio na čelo prvoligaškog karavana.

Javor Matis je posle dva vezana poraza slavio minimalnim rezultatom (1:0) protiv Teleoptika, pa je usled poraza Inđije stigao do drugog mesta na tabeli.

Od ostalih rezultata izdvajamo novu pobedu kragujevačkog Radničkog 1923, treću uzastopnu, a četvrtu na poslednjih pet mečeva koja klub iz "srca" Šumadije ostavlja u trci za plasman u Super ligu.

Pobede su slavile još ekipe Sinđelića, Metalca, Bežanije i Žarkova, a zanimljivo je da nije bilo nerešenih ishoda i da je u 21. kolu pao 21 gol na osam mečeva.

Rezultati 21. kola:
TSC - Inđija 2:1
Bežanija - Novi Pazar 2:0
Budućnost (D) - Radnički 1923 0:1
Javor Matis - Teleoptik 1:0
Metalac - Trajal 3:1
Sinđelić - Borac 3:1
Žarkovo - OFK Bečej 2:1
Zlatibor - Sloboda 3:0

Devet kola pre kraja ligaškog dela prvenstva na tabeli vodi Zlatibor sa 44 boda, prate ga Javor Matis i TSC sa bodom manje, a četvrtoplasirana Inđija ima 42 boda.

Vodeću četvorku slede Sinđelić (37) i kragujevački Radnički 1923 (36) i time se kompletira spisak ekipa koje će na kraju sezone obezbediti plasman ili ostati u konkurenciji za plasman u Super ligu.

Propozicije takmičenja kažu da će nakon 30. kola biti formirana plej-of i plej-aut grupa, a nakon dodatnih sedam kola prvi i drugi idu direktno u Super ligu, dok će treća, četvrta, peta i šesta ekipa igrati baraž kroz koji će najbolji obezbediti dvomeč sa četrnaestoplasiranim timom Super lige za ulazak u istu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke