PLS - Deli se poslednja karta za plej-of

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 31.03.2019.
14:07
Izvor: Sportske.net

Kolo pre kraja preliminarnog dela takmičenja u Prvoj ligi Srbije ostala je još samo jedna bitna nepoznanica. Danas ćemo dobiti odgovor ko je osmi učesnik plej-ofa.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Prvoligaši su sredinom nedelje odigrali utakmice 29. kola, tako da će danas (31. mart) od 16 časova svi ponovo na terene kako bi kompletirali preliminarnu fazu takmičenja.

Kolo pre kraja znamo da će u plej-ofu igrati TSC (Bačka Topola), Javor Matis, Inđija, Metalac, Radnički 1923, Zlatibor i Sinđelić.

Spisak učesnika plej-ofa kompletiraće Bežanija ili Trajal, a novobeogradski "Lavovi" nalaze se u boljoj poziciji jer imaju bod više i bolji međusobni skor sa "Gumarima".

To znači da Bežaniji plasman u plej-of garantuje trijumf nad OFK Bačkom 1918, ali i remi uz uslov da Trajal odigra nerešeno sa Novim Pazarom ili izgubi na gostovanju "fenjerašu".

Time ćemo ujedno dobiti odgovor na pitanje ko će kompletirati spisak učesnika plej-auta. Na njemu se trenutno nalaze OFK Žarkovo, OFK Bečej 1918, Budućnost (Dobanovci), Teleoptik, Borac, Sloboda i Novi Pazar.

Nakon utakmica poslednjeg kola sledi podela bodova i formiranje plej-of i plej-aut tabele, a zatim i takmičenje po jednokružnom sistemu od sedam kola.

Plasman u Super ligu obezbediće dve prvoplasirane ekipe u plej-ofu, a mesto bi mogao da izbori i pobednik baraža od 3. do 6. mesta kroz dvomeč sa četrnaestoplasiranim iz elitnog ranga.

Sve utakmice 30. kola Prve lige Srbije igraju se od 16 časova.

Beograd: Bežanija - OFK Bečej 1918
Čačak: Borac - Sloboda
Dobanovci: Budućnost - TSC
Novi Pazar: Novi Pazar - Trajal
Kragujevac: Radnički 1923 - Teleoptik
Beograd: Sinđelić - OFK Žarkovo
Čajetina: Zlatibor - Metalac
Inđija: Inđija - Javor Matis


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke