Plotunom na Kiprane - Zvezdina 'osmica' protiv nejakog Akritasa!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 22.01.2019.
18:56
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Srbije bio je više nego ubedljiv u jedinoj kontrolnoj utakmici odigranoj u sklopu priprema na Pafosu.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde privode kraju bazični deo priprema na Kipru u okviru kojih je zakazana i jedna kontrolna utakmica.

Izabranicima Vladana Milojevića danas je na megdan izašla trinaestoplasirana ekipa druge kiparske lige koja se provela kao bosa po trnju.

Aktuelni šampion Srbije i lider na tabeli domaćeg šampionata savladao je Akritas sa ubedljivih 8:1 (4:0) i tako na najbolji mogući način otvorio 2019. godinu.

Priliku da debituju u crveno-belom dresu imali su Nemanja Milunović, Erik Jirka i Aleksa Vukanović, a prvonavedeni se čak upisao u strelce već u prvom poluvremenu.

Crvena zvezda: Popović - Gobeljić, Savić, Milunović, Terzić - Čaušić, Meleg - Kafu, Ebisilio, Jevtović - Pavkov;

Drugo poluvreme: Stanković - Hajdin, Stojković, Babić, Rodić - Jovičić, Jovančić - Jirka, Marin, Vukanović - Joveljić.

Od prvog minuta Zvezdini igrači kontrolisali su situaciju na terenu, pa je već u trećem minutu Milan Pavkov lob udarcem savladao dvometraša na golu Akritasa i tako najavio goleadu.

Crveno-beli su sve vreme diktirali tempo i napadali, a najagilniji je bio Milan Jevtović koji je u prvom poluvremenu igrao na poziciji levog krila. Nakon pola časa igre pao je drugi gol na meču. Posle kornera Lorenca Ebisilija vezista Goran Čaušić pogađa prečku, a novajlija Nemanja Milunović glavom sprovodi loptu u nebranjenu mrežu za 2:0.

Za nepunih deset minuta pala su još dva gola. Milan Jevtović je u 36. minutu asistirao Džonatanu Kafuu koji postiže treći gol, a tri minuta kasnije i Lorenco Ebisilio uspeva da savlada Kamaru udarcem pod prečku sa petnaestak metara.

Do odlaska na odmor Milan Jevtović je još jednom pokušao, ali ponovo nije imao sreće pošto je lopta završila na gornjem delu mreže.

Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

U nastavku meča Vladan Milojević je na teren izveo novu postavu koja je nije bila manje ubojita u odnosu na onu koja je počela utakmicu.

Devet minuta bilo je potrebno crveno-belima da stignu do petog gola. Ponovo je Akritas kapitulirao nakon prekida. Ovoga puta Babić je bio najviši u skoku posle kornera sa desne strane, a loptu je u mrežu sproveo Stefan Hajdin koji je danas igrao uz desnu aut liniju.

Samo tri minuta kasnije lepu akciju Crvene zvezde koju su izveli Marko Marin i Erik Jirka Slovak završava udarcem sa 20 metara koji završava na prečki.

Posle još jednog kornera u 59. minutu beogradski crveno-beli stižu do šestog pogotka na utakmici. Marko Marin je uputio centaršut iz ćoška, a Srđanu Babiću ovoga puta nije bila potrebna "produžena noga" jer je loptu poslao pravo u mrežu.

Lopta je i sedmi put završila iza leđa golmana Akritasa osamnaest minuta pre kraja susreta. Nesebični Aleksa Vukanović asistirao je Dejanu Joveljiću kome nije bilo teško da zatrese mrežu.

Kiprani su u 83. minutu stigli do počasnog gola posle akcije po desnoj strani. Strelac je bio Lukaidis.

Zavesu na sjajno izdanje crveno-belih u prvoj kontrolnoj utakmici ove zime spustio je novajlija Aleksa Vukanović golom u 89. minutu susreta kojim je postavio konačan rezultat 8:1!

Nisu igrali: Milan Borjan, Nemanja Supić, Miloš Gordić, Veljko Nikolić, Nenad Milijaš, Miloš Vulić, Slavljub Srnić, Veljko Simić, Jug Stanojev, Ričmond Boaći i El Fardu Ben.

Zvezdina ekspedicija sutra se vraća sa Kipra, a već 26. januara sledi novo pakovanje kofera i selidba u Antaliju na centralni deo priprema koji će trajati do 9. februara.

Crveno-beli će tokom boravka na obalama Sredozemnog mora imati pet provera koje će navijači moći da prate u direktnom prenosu na kanalima televizije Arena sport.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke