''Pljušte'' ponude za Partizanovog napadača, nijedna mu ne odgovara?

Autor: Darko Mitrović
utorak 30.07.2019.
19:02
Izvor: Sportske.net, telegraf.rs

Nekoliko opcija je u igri, ali pregovori se odužili...

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Prošlog leta Nemanja Nikolić je iz subotičkog Spartaka prešao u Partizan za 350.000 evra, ali već godinu dana kasnije dospeo je na transfer listu u Humskoj, pošto trener Savo Miloševć više ne računa na njega.

Ugovorom sa crno-belima je vezan još dve godine, pa je ovog leta u igri i njegov odlazak na pozajmicu, ukoliko ne bude klubova spremnih da otkupe njegov ugovor.

''Telegraf'' danas otkriva da zainteresovanih ima i iz Superlige i iz inostranstva, ali nikako da se pojavi ponuda koja bi Nikoliću u potpunosti odgovarala.

Njegov bivši klub Spartak je zainteresovan da ga vrati na pozajmicu i skoro mesec dana čeka Nikolićev odgovor, ali on izgleda baš i ne žuri sa izborom.

Jer, postoje interesovanja  i iz Mađarske i iz norveškog Sarpsborga, ali navodno n jedni, ni drugi Nikoliću ne nude platu na nivou ove koju sada ima u Partizanu (200.000 evra plus bonusi).

Pominje se i neimenovani poljski prvoligaš, a ako niko od njih ne uspe da privoli Nikolića na potpis ugovora, priliku iz prikrajka vreba i Vojvodina, pa će biti prilično zanimljvo videti kakvu će odluku do kraja leta ''devetka'' Partizana da donese.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Wednesday, 31.07.2019
09:21

Sad vidim da Igor zlatanović, o kome sam u poslednja dva meseca bar 5 puta pisao da bi ga trebalo vratiti i da je postao igrač i da je naša procena bila slaba kad smo ga oterali, u fazi prelaska u Španiju. Zaista neverovatno, dovodimo i trudimo se da dovedemo neke škartove koje niko neće i godinama već ne uspeju da daju više od 3 do 4 gola po sezoni, a teramo ljude koji su učestvovali u 18 golova i nećemo da vratimo svog koji je prošle sezone na 38 utakmica dao 16 i asistirao za 8! To su naši vidoviti potezi. Odnosno, to su očigledni pokazatelji šta se u stvari radi.

avatar
magister
Wednesday, 31.07.2019
09:15

Nikolić - ne treba nigde da ide. On je u prošloj sezoni imao slabu jesen i veoma dobro proleće. Sa nekim igračima treba imati strpljenja, pogotovo kad se nema tako dobar izbor, kakav je izgleda slučaj.

Mane: držanje, skoro nadmeno, skoro Ibra, taktički pogrešna igra, preterano udaljen od gola za špica, stalno se izmiče i izbegava kontakt, a nije fizički slab, tako da se dešava da protivnik lako reši situaciju neke polukontre, kontre ili akcije koja obećava, kad lopta dođe do njega, a on oseti tvrdo, izmiče se i daje vremena protivničkoj odbrani da se namesti. Nedostatak agresivnosti - neophodne za napadača. Moralo bi se raditi upravo na otklanjanju ovih važnih nedostataka.

Vrline: odličan pregled, odlična tehnika, veoma dobar osećaj za prostor. Ima građu i dovoljnu brzinu, spretnost i odsečnost, kad pokuša, u važnom trenutku.

Presuda: ima potencijal za rasnog napadača, za špica poput Ibre ili Benzeme, ali mora da shvati da treba da igra više kao Benzema, a manje kao Ibra (taktički), da postane agresivniji, da ide uvek prema golu, da izdržava duele i trudi se da ostane na nogama, ide napred i pokušava da da gol ili asistira - umesto izmicanja i izbegavanja duela - da koristi spretnost, brzinu i snagu u duelu, da bi došao u poziciju iz koje može da deluje kako želi, a ne da dozvoli da ga olako iz te pozicije oteraju u poziciju iz koje se ništa ne može.

Ipak, prošle godine je uz sve te slabosti dao 8 i asistirao za 10 golova na 36 utakmica, i po tom učinku bio odmah iza Gomeša, a ispred svih ostalih. Verovatno nervira mnoge, pa i Savu, (i mene) način na koji se drži i igra, ali ako uporedimo sa npr. Đorđem Ivanovićem, osim što se 5 minuta vidi da je Nikolić igrač plemenitog kova koji zaista zna sve, a Ivanović bežo s časova u osnovnoj fudbalskoj školi, pa ima problem i sa prijemom i sa vođenjem lopte i sa preširokim driblingom, učinak mu je ipak znatno ispod Nikolićevog: na 28 utakmica dao 7 i asistirao kod 3 gola.

Valjda je očigledno da se kod ovog igrača treba potruditi, a ne pustiti ga niz vodu.

avatar
Momcilo Stojanovic
Wednesday, 31.07.2019
08:42

Apatičan,flegmatičan i indeferentan uz sve to i lenj. Zna on da igra fudbal,ali ne ovaj profesionalni,gde moraš da se biješ,guraš i izgaraš.Verujem da je dobar momak i simpatičan,ali to je za neku drugu pozornicu. Ako izvuku koliko su dali biće puna kapa.

avatar
ŠDanilo
Wednesday, 31.07.2019
00:00

Da imamo normalnu upravu uvalili bi ga na istoku bar za milionče.

avatar
petar000
Tuesday, 30.07.2019
20:45

Ma da li je moguce da je ovaj imao 200 hiljada platu? Mada, kako ga pamtim iz Spartaka mozda to i nije cudno. Kod nas je prosek bio cele sezone, bas kao i Ivanovic...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 30.07.2019
20:05

Kad prošle sezone nije uspeo da se nametne, a nije imao konkurenciju ni na poziciji špica ni na poziciji ofanzivnog veznog, onda ne može da očekuje ni da će u dosta jačem Partizanu uspeti. Najbolje za sve je transfer.

avatar
paok
Wednesday, 31.07.2019
11:37

Tacno da nije za nas ali nismo jaci nego na istom nivou ili slabiji.