''Plavi'' Stevanović pokrenuo Napredak, Voždovac prekinuo Proleterovu seriju

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.10.2020.
18:04
Izvor: Sportske.net

Odigrane su još dve utakmice 12. kola Linglong Superlige.

EPA/VIRGINIE LEFOUR
EPA/VIRGINIE LEFOUR

Povezane vesti

Kruševački Napredak od dolaska novog trenera Gorana Stevanovića ne zna za poraz. Popularni ''Plavi'' je uspeo za kratko vreme da povrati samopouzdanje Kruševljanima, koji su pod njegovim vođstvom remizirali u prošlom kolu sa Radničkim iz Niša, onda su se plasirali u osminu finala Kupa, a večeras su kao gosti savladali Mačvu u Šapcu rezultatom 2:1.

Mijić je u 12. minutu doveo Napredak u vođstvo, a isti igrač je na isteku prvih pola sata igre realizovao i jedanaesterac za goste koji su tada poveli sa 2:0.

Isključenje Marinkovića u 58. minutu, uz penal koji je tada skrivio, dalo je nadu Šapčanima da u nastavku mogu do preokreta i umalo se to i dogodilo. Pejović je bio precizan sa bele tačke, Mačva je smanjila na 2:1, a četiri minuza kasnije mreža Napretka se još jednom zatresla, ali je sudija Široki posle konsultacije sa svojim pomoćnikom poništio taj gol zbog ofsajda, što je izazvalo proteste domaćih igrača.

Do kraja je Napredak zadržao minimalnu prednost, a u samoj završnici nadoknade vremena i Mačva je ostala sa igračem manje na terenu, zbog isključenja Pešića.

Za to vreme u Novom Sadu, Proleter i Voždovac su igrali nerešeno, 1:1. Leandro je već u petom minutu doveo Proleter u vođstvo, a ''Zmajevi'' su do izjednbačenja stigli u finišu meča, golom rezerviste Stoisavljevića u 89. minutu.

Ovim remijem Proleter je prekinuo seriju od četiri pobede u nizu, u domaćem šampionatu.
-
Baner
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke