Plan kao u Bundesligi, Superliga ponovo u maju?!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 29.03.2020.
09:11
Izvor: Sportske.net, Žurnal

Kada će se ponovo igrati fudbal u Srbiji?

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Pandemija koronavirusa zaustavila je ceo svet, sve lige, pa tako i našu. Za sada, nije poznato kada bi sve ponovo moglo da se vrati u normalu, ali opšti utisak jeste da bi kroz dva meseca fudbal mogao da se vrati na terene.

U najboljem slučaju, kroz pet nedelja da prođe sav ovaj haos i onda još sigurno tri sedmice za pripreme fudbalera, jer ne mogu iz karantina u takmičarski ritam i još žešći - sreda-subota.

Tako nešto je potvrdio i Vladimir Matijašević, sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije.

"Ne znam u ovom trenutku šta će biti sa prvenstvom. Čekamo, pre svega, reč države i koliko dugo će trajati vanredno stanje. Bolje je da još mesec dana budemo u izolaciji, nego da igračima, trenerima i svim drugim ljudima ugrozimo živote. Razgovarali smo sa čelnicima UEFA i o tome. Još se traži rešenje, mada je to više pitanje nacionalnih saveza. Ako se sve ovo završi u narednih mesec dana, klubovima će biti potrebno još 20 za pripreme, jer posle rada u kućnim uslovima niko ne može odmah na teren. Očekujem da u tom slučaju nastavimo prvenstvo krajem maja i igramo u ritmu sreda-subota. Video sam da su Nemci najavili nastavak u istom periodu", rekao je Matijašević za Žurnal.

Da li je realno očekivati da se prvenstva nastave krajem maja?

Kazino baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Offside
Sunday, 29.03.2020
14:30

Pa i posle tih 20 dana igraci nece biti spremni do kraja...Letnje pripreme ne traju bez razloga toliko dugo,jednostavno telu treba vise vremena da se ponovo pokrene na takmicarski ritam.Tako da je za ocekivati da ce biti brdo povrede ako se klubovima da tih 20 dana priprema,pod uslovom da se prvenstvo uopste nastavi.

avatar
Sunday, 29.03.2020
10:25

Nema potrebe da se nastavi ova sezona, ne treba forsirati igranje ovog ogromnog cirkusa i lakrdije.