Pižonov "skener" - Ko su najjače karike Crvene zvezde?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 05.08.2018.
12:49
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Bivši fudbaler i trener, ali i jedna od najvećih legendi Crvene zvezde Vladimir Petrović Pižom napravio je svojevrsnu analizu onoga što se trenutno dešava u klubu sa stadiona "Rajko Mitić".

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Šampion Srbije nalazi se na dva koraka od obzbeđivanja još jedne evropske jeseni, a Vladimir Petrović Pižon objasnio je u izjavi "Blicu" šta je tajna uspeha koje beleži tim Vladana Milojevića.

"Ekipa izgleda dobro i moćno već dve godine. Sve to je rezultat dobrog rada, odnosno pravog odabira ljudi na svim poljima. Pogođeno je sa trenerom potpuno, sa sportskim direktorom takođe, a o pojačanjima da i ne govorimo", objašnjava Pižon.

Legenda otkriva "polugu" koja Zvedu vodi do uspeha u prethodom periodu.

"Vladan Milojević i Mitar Mrkela su pun pogodak generalnog direktora Zvezdana Terzića, a oni su, svako u svom delu posla, zadatke odradili maestralno. O igračima, kao direktnim proizvođačima na terenu da i ne diskutujemo", kazao je bivši fudbaler i trener crveno-belih.

Crveno-bele čeka dvomeč sa Spartakom iz Trnave u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Ukoliko uspešno preskoče i ovu prepreku fudbaleri Crvene zvezde imaće zagarantovano učešće u grupnoj fazi Lige Evrope, a biće na korak od plasmana u Ligu šampiona.

"Ne volim ni treneru Milojeviću ni igračima da stavljam teret na leđa. Njima je potreban mir. Trebalo bi da igraju i da se ponašaju kao što su i do sada i sve je moguće. Eto, upravo su tim zalaganjem došli ne samo do ovosezonskih rezultata", konstatuje Pižon.

Legendarni fudbaler ne želi da izvaja pojedince iz sjajnog kolektiva.

"Najiskrenije - u svim linijama imamo odlične fudbalere. I stvarno ne mogu da izdvojim nijednog, eto. Od golmana Borjana koji stvarno deluje superiorno, pa do bekova Stojkovića i Rodića, štopera Savića, Babića i Degeneka. Zadnji vezni Krstičić i Jovičić su fenomenalni. Krila su nam sjajna, napad takođe. To su slatke muke. Pogotovo što za svakog od njih mi imamo više nego adekvatne zamene. I odlično sve Milojević iz utakmice u utakmicu preusmerava ko će kada da igra. Ukratko, Zvezda je timčina", zaključak je četvrte Zvezdine zvezde.

Fudbaleri Crvene zvezde imaće priliku da već u utorak potvrde reči Vladimira Petrovića Pižona i da u prvom duelu sa Spartakom iz Trnave steknu prednost koja bi ih dovela na prag plasmana u plej-of fazu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr fudbala Miloje
Sunday, 05.08.2018
23:27

Милоје враћа Звезду тамо где јој је место и европском и српском фудбалу.

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Sunday, 05.08.2018
12:54

Kada i Lalatoviću bude bilo bolje mogao bi i on da izanalizira pa taman tandem trenera kojima je pozlilo na poluvremenu ili na početku utakmice protiv zvezdice...toliko o moćnoj zvezdici.

avatar
SvetskiSampion
Sunday, 05.08.2018
13:04
avatar
Pipo Inzagi
Sunday, 05.08.2018
13:13

Što nam se vi sklanjate???