Pižon otkrio čudesnu taktiku - Naljutiti Dekija da razbije protivnika!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 26.09.2016.
22:06
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Sve se dogodilo pre tačno dve decenije.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Podsetili smo vas već na prelepo septembarsko veče iz 1996. godine, tačno na današnji dan, kada je Crvena zvezda na Marakani održala lekciju nemačkom Kajzerslauternu (4-0).

Uspomene na tu utakmicu evocirao je i Vladimir Petrović Pižon, tadašnji trener Crvene zvezde, koji je u izjavi za zvanični klupski sajt otkrio i posebnu taktiku koju je imao za ovu utakmicu.

Deki Stanković bio je u glavnoj ulozi!

''Rekao sam igračima da prvo poluvreme odigramo makar nerešeno, a da ćemo ih u drugom napasti. Dejana Stankovića sam namerno ostavio na klupi da bih ga naljutio, i da bi motivisan i ljut ušao u igru, jer, mislio je da će da igra od početka, a bio je najmlađi.

U prvom delu igre je bilo 0:0, i kada je Dejan ušao, napravio je preokret. Postigao je gol, pa u produžecima još jedan. Možda je hteo je da pokaže da ja nisam bio u pravu, ali to je bila moja taktika i moja zamisao. Kada si rezerva, a uđeš u igru, želiš da se dokažeš'',
objasnio je Petrović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
pepe
Tuesday, 27.09.2016
16:36

djabe kejamo protiv pizona,u vreme kad je bio selector, dsila se djenova. odzimanje bodova, los start u prve 2 utakmice sa Anticem I opet je bio da u prolic da izboru baraz u poslednjoj utakmici, ..... nije on primio gol sa pola terena I promasio penal , posle njega cak I baraz je mislovna jedinica

avatar
Danijella
Tuesday, 27.09.2016
04:55

Sto ih posle nisi tako ljutio dok nas Estonci cepali nego nam svi igraci bili ladovina i zadovoljni...mozda zato sto su svi igrali od pocetka? :)

avatar
Povratak kralja 4 2
Monday, 26.09.2016
23:22

Ispričaj kako si uradio fintu onom igraču Dinama Tbilisija kad te gurnuo kao na crtanom filmu :D

avatar
Povratak kralja 4 2
Monday, 26.09.2016
23:21

Evo recepta za svakog trenera šta treba da kaže kad ne stavi igrača u prvih 11 koji mu kasnije reši utakmicu :D