Pismo ogorčenih fudbalera Zvezde generalnom sekretaru Zečeviću!

 • Autor: Darko Mitrović

 • 04. jun 2014.

 • 15:54

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Da strpljenje izdaje fudbalere Crvene zvezde kad je u pitanju ponašanje uprave kluba, ili bar jednog njenog dela, potvrđuje i današnje otvoreno pismo, koje su novi šampioni Srbije uputili na adresu generalnog sekretara kluba Miodraga Zečevića.

Pismo ogorčenih fudbalera Zvezde generalnom sekretaru Zečeviću!
Foto: crvenazvezdafk.com

Ova njihova reakcija je usledila kao posledica pojavljivanja informacije koja je, po njihovom mišljenju, potekla od Zečevića, a po kojoj je navodno Nejcu Pečniku isplaćeno 200.000 evra.

Ta vest je izazvala revolt Zvezdinih igrača, koji su je oštro demantovali, a onda odlučili da u ovom pismu upute i nekoliko pitanja generalnom sekretaru.

Pismo prenosimo u celini:

"Dragi gospodine Zečeviću, direktno se obraćamo Vama, zbog lažne informacije koju ste izneli u jednom sportskom dnevniku. Ujedno, pošto smo se bez obzira na brojne probleme, prethodnih dana zahvalili na svemu i predsedniku i potpredsednicima kluba, želimo na ovaj način da spomenemo i Vaše zasluge za ovu titulu.

Za razliku od Vas, mi se nećemo sakrivati iza tekstova u medijima, već se imenom i prezimenom Vama obraćamo sa nekoliko pitanja:

1. Zašto do današnjeg dana Nejc Pečnik nije 'rezident' u državi Srbiji i to Vašim 'umećem'?

2. Po završetku prve polusezone, u klub je stiglo tačno 302 hiljade evra za plate i ugovore igrača. Nama je uplaćeno 84 hiljade evra, gde je ostatak novca?

3. Kako ste novac uplatili Nejcu Pečniku, koji nije 'rezident' u Srbiji?

4. Kako i zašto ste organizovali pripreme u Portorožu bez kupovine avionskih karata i lopti i zašto je na kraju te iste karte kupovao jedan od nas, Nikola Mijailović, koji je kasnije kupovao i fudbalske lopte kojima se igra takmičenje u Jelen Superligi Srbije?

5. Zašto ste se oglušili o molbu trenera Stojanovića da se jedan deo priprema tokom zime odradi u Turskoj, uz obrazloženje da je klauzula da moramo u Sloveniju, to jest u Terme Čatež? Verujemo da Vam podatak da smo veći deo priprema odradili na veštačkoj travi ne znači ništa, jer niste bili igrač.

Dzajic

6. Zašto zasluge za dobijanje prethodne licence pripisujete sebi, kada svi u klubu znaju da smo za pribavljanje iste, kontaktima sa bivšim igračima kluba i onima kojima klub duguje novac, sve uradili sami? Vi najbolje znate da smo ličnim kontaktima i prijateljstvima sa tim ljudima uspeli da smanjujemo deo tih dugovanja ili da ih reprogramiramo. Vama se nisu ni javljali na telefon, pa niste ni mogli to da obavite.

7. Gde ste i kako pogrešili sa licenciranjem našeg saigrača Cilinšeka u zimskom prelaznom roku?

8. Zašto smo došli u problem sa izdavanjem ovogodišnje licence, jer ste u nameri da pokažete kako ste važni, deo novca koji je bio namenjen za izdavanje licence, uplatili na druge strane i kasnije se hvalili po stadionu, iako su to bila sredstva ruske kompanije 'Gazprom'?

9. Razumemo Vaš stres i brigu, pa i potrebu da često odlazite na masaže u našu svlačionicu, toliko, da smo često čekali red zbog Vas.

10. Kada već tako olako baratate sa tuđim platama i tako ih olako objavljujete u javnoti, zašto ne kažete da ste izuzetak u Upravnom odboru kluba koji radi na volonterskoj bazi i da imate redovna primanja od 190 hiljada dinara (u tu sumu ne ubrajamo ogromne količine viskija na dnevnoj bazi zbog pretrpljenog stresa)?

11. Verujemo da mnogima u klubu činjenica da smo prvi na tabeli i da bi mogli da igramo kvalifikacije za evrotakmičenja predstavlja dodatni stres, jer bi sve bilo mnogo lakše da smo takmičenje završili na četvrtom ili sedmom mestu. Tada licenca ne bi ni predstavljala problem.

Ovako, nadamo se da Vi kao inženjer, ugledni privrednik i rukovodilac od imena i prezimena, možete da pronađete način da počnete da pomažete klubu, počev od toga da nećete davati lažne informacije.

Sve ove informacije smo čuvali za sebe, gledajući interese kluba, koji je na prvom mestu. Ostali na 'Marakani' ili ne, ostaćemo upamćeni po nečemu, Vi za sada po ničemu. U nadi da nećete više dezinformisati javnost i da ćemo zajednički i što pre rešiti sve probleme koji muče naš klub, sportski Vas pozdravljamo.

P.S. Upozoravamo Vas i da ne pokušavate narednih dana da ponovo dezinformišete javnost i pokazujete neki papir na kome piše da ste određenu sumu novca uplatili na račun Nejca Pečnika. Taj novac nije njegova plata i Vi najbolje znate šta ste odobrili tim povodom na UO kluba", kaže se u pismu fudbalera Crvene zvezde, njih dvadesetpetorice, potpisan kao "Takmičarski tim FK Crvena zvezda za sezonu 2013-2014".

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari