"Pijaca" u Humskoj

 • Autor: Mihajlo Vidojević

 • 17. maj 2013.

 • 22:35

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Srbija će 144. put gledati okršaj "večitih" a ono što navijačima dva kluba u predvečerje derbija nije toliko važno jeste da na stadion u Humskoj stižu na desetine skauta eminentnih evropskih klubova koji će beležiti najistaknutije pojedince "u tefter".

Foto: partizan.rs
U predvečerje 144. "večitog" derbija navijači Partizana i Crvene zvezde razmišljaju samo o tome kakav će biti konačan ishod sutrašnje utakmice a samim tim i šampionata Srbije.

U njihovim glavama trenutno nema mesta za ono o čemu u Upravama dva kluba razmišljaju, uprkos činjenici da se radi o derbiju odluke. Komšije sa Topčiderskog brda sutra na "pijacu" u Humskoj iznose "robu" koju valja što bolje predstaviti kako bi se na leto zaradio "koji evro" bez čega im nema života.

Sutrašnji derbi će sa tribina, pored najvatrenijih pristalica dva kluba, pratiti i emisari evropskih fudbalskih velikana u potrazi za jeftinom "robom". Dolazak u Beograd najavili su skauti Bešiktaša, Anderlehta, Tuluza, Volfsburga, Valensijena, Zenita, Kjeva, Napolija, Tventea...

Spisak je podugačak, a kakva je ponuda?

U taboru Partizana "bolju partiju" trebalo bi da pruže Vladimir Stojković, Ivan Ivanov, Aleksandar Miljković, Marko Šćepović, Lazar Marković i Aleksandar Mitrović.

Nije tajna da je reprezentativni golman Srbije na meti evropskih klubova a njegovi saigrači iz defanzivne linije na meti su španskih i italijanskih klubova. Ivana Ivanova "skeniraju" skauti Torina i Kjeva, dok je Miljković na meti Saragose.

"Ukoliko mi se pruži prilika da nastavim karijeru negde na zapadu voleo bih da to bude u Engleskoj ili Italiji" jasan je bio Ivanov tokom zimskog prelaznog roka kada je Partizan odbio ponudu od 800.000 evra koju je Kjevo poslao.

Kada je reč o "udarnim iglama" Partizana, tu je situacija odavno poznata. Lazar Marković je prvi pik Čelsija i Intera dok Aleksandra Mitrovića "merkaju" skauti Napolija ali je Partizanov "Baloteli" interesantan i Tventeu.

Sa druge strane, dobro je poznato gde fudbaleri Crvene zvezde najčešće završavaju kada odlaze u zapadne zemlje. Ni ovoga puta neće biti izuzetka u tome da francuski klubovi prvi staju u red za igrače Crvene zvezde.

Sa tribina stadiona u Humskoj partiju Uroša Spajića pratiće skauti Tuluza a njegov kolega koji će se naći na klupi na meti je Bešiktaša. U pitanju je Nikola Maksimović, koji se neće naći na terenu ali je zato tu Luka Milivojević, koji je takođe interesantan "Crnim Orlovima" iz Istanbula.

Iste igrače gledaće i skauti Anderlehta koji su poslati sa zadatkom da pronađu defanzivca. Interesovanje skauta odavno privlače i Darko Lazović, Marko Vešović i Nikola Mikić a videćemo ko će se na leto pozivati na nastup iz derbija kada dođe vreme za transfere.

Sve u svemu, ponuda na sutrašnjem derbiju biće bogata a uvek je otvorena mogućnost da skauti u beležnicu upišu ime nekog fudbalera koji im primarno nije bio meta.

Ko će sebi sutra podići cenu ostaje da se vidi od 19 časova i 30 minuta kada počinje 144. "večiti" derbi.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari