Petrović: "Protiv Javora da izdržimo do kraja"

Autor: Beta Beta
petak 05.10.2018.
23:59
Izvor: Beta

Trener Novog Pazara Vladica Petrović rekao je danas da će njegovi fudbaleri u predstojećoj utakmici protiv Javora na domaćem terenu pokušati da ne dozvole pad u igri u poslednjih 20 minuta, što bi ih približilo pozitivnom rezultatu.

Povezane vesti

Novi Pazar dočekuje Javor Matis u nedelju od 15 časova u okviru 10. kola Prve lige Srbije.

"Ne računajući gostovanje Budućnosti u Dobanovcima (0:3), niko nas nije izrazito nadigrao, pa ni Javor u nedavnom duelu Kupa Srbije (0:3) u Ivanjici. Nadam se da ćemo sada izdržati do kraja i da ćemo osvojiti bod ili sva tri", rekao je Petrović.

Javor je četvrtoplasirani tim lige sa 18 bodova, dok je Novi Pazar posle tri uzastopna poraza na pretposlednjem, 15. mestu i ima četiri boda.

"Dobro smo ih analizirali. Imaju samo jedan poraz, od Žarkova u 90. minutu, a zadržali su okosnicu superligaške ekipe. Iako su malom bodovnom zaostatku, mislim da su najveći kandidati za plasman u elitu. Ivan Marković i Nikola Petković dali su ukupno 14 golova i imaćemo dosta problema, posebno zbog naših kadrovskih poteškoća", ocenio je Petrović.

Za sastav Pazara konkuriše i Kenan Ragipović, koji je odradio suspenziju od četiri utakmice, a neizvestan je nastup povređenih Viktora Stojanovića, Nazima Hadžibulića i Suada Mavrića.

"Pokušaćemo da ih osposobimo jer nam je svaki bod važan. Cilj je da posle prvog kruga imamo 10 do 12 bodova, a onda do kraja godine sledi još šest kola iz prolećnog dela prvenstva. Tu ćemo imati šansu da protiv timova poput užičke Slobode ili Radničkog 1923 iz Kragujevca na kvalitet i borbenost dođemo do uspeha", naveo je Petrović.

Novi Pazar i Javor igraju u nedelju od 15.00 na Gradskom stadionu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke