Petak 'Dan D' - UEFA ponovo stavlja katanac na Humsku!?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 04.01.2018.
09:16
Izvor: Sportske.net

Kako trenutno stoje stvari, Partizan će i treći put od početka sezone igrati evropsku utakmicu pred praznim tribinama.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Disciplinska komisija UEFA zasedaće u petak i većati o kaznama za beogradske "večite" i BATE Borisova protiv kojih su postupci pokrenuti krajem novembra prošle godine.

Najviše razloga za brigu imaju u Humskoj jer se Partizan tereti po šest tačaka, a kada se ima u vidu da su crno-beli višestruki "povratnici u prekršaju", ne čudi što su čelnici kluba spremni na zaključavanje stadiona.

Partizan je tokom prošle godine prečesto morao da polaže račune UEFA i da se pravda zbog propusta, što u finansijskom poslovanju kluba, što zbog organizacija evropskih utakmica i ispada koji su se događali na njima.

Crno-beli se ovoga puta terete za lošu organizaciju utakmice 5. kola grupne faze Lige Evrope sa Jang Bojsom i postupak je pokrenut zbog utrčavanja na teren, upotrebe pirotehnike i razglasa, rasističkih povika, blokiranih stepenica, kao i zbog toga što su neakreditovani mediji bili na terenu.

Samo tokom jesenjeg dela sezone UEFA je izrekla Partizanu kaznu od dva meča pred praznim tribinama koje su crno-beli odradili u poslednjoj rundi kvalifikacija za LE i prvoj utakmici grupne faze takmičenja koju su igrali na domaćem terenu.

Tako je Partizan protiv Videotona i kijevskog Dinama igrao pred praznim tribinama, a potpredsednik kluba Vladimir Vuletić nedavno je potvrdio da su u Humskoj spremni na novu kaznu ovog tipa.

Na odluku UEFA mogle bi da utiču i slike sa 156. "večitog" derbija koji je usledio nedugo nakon utakmice Partizan - Jang Bojs, a na kojem se dogodio stravičan okršaj na južnoj tribini.

Ukoliko Partizan ponovo bude kažnjen zatvaranjem stadiona, crno-beli će prvu utakmicu 1/16 finala Lige Evrope sa Viktorijom Plzenj igrati pred praznim tribinama.

Pomenuta utakmica na programu je 15. februara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vlada Mutavi
Thursday, 04.01.2018
22:45

Ne zelim da se pravim da sam pametniji od ostalih, ali ne mogu a da se nae zapitam da li uprava zna ko su im vodje navijackih grupa?nOdgovor je logican. Naravno da zna. Kao i svugde, i u partizanu postoje dogovori sa vodjama navijackih grupa. istim se organizuju putovanja na gostovanja, besplatne karte za odredjeni broj navijaca i da ne nabrajam. Poenta citave ove price je u cinjenici da rukovodstvo Fudbalskog kluba Parizan zna ko pravi nemire, a samim tim Partizanu nanosi stetu kako u domacim, tako i u Evropskim okvirima. nI sta cinida to spreci?nOcigledno nista. Uostalom, sve ovo nije od juce, vec godinama unazad.nI zeto bez obzira sto volim Partizan i sto za vreme svake utakmice ostanem bez noktiju, ja jesam za sankcije. Ne samo zatvaranje stadiona za gledaoce. Vec i novcane, ali i konkretnu diskvalifikaciju sa evropske scene. tako jednom, tako i drugi, pa i treci put i sve drasticnije, pa da vidimo da li ce ovo rukovodstvo jednom da se opametni i da svojim delovanjem svoje navijace dovede u krug onih kojima se Evropa divi.

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Friday, 05.01.2018
12:23

I taman kad sam hteo da podrzim komentar, procitao sam -diskvalifikaciju-. Nista to ne bi promenilo...

avatar
Goran_Ilic
Thursday, 04.01.2018
12:16

Dakle braco grobari,pa vi stvarno volite svoj klub kad mu to radite stalno,more vecina vas je normalnih,kad vec drzavu nemamo motke u ruke i udri tih par narko dilera koji vam se predstavljaju kao navijaci a od fudbala ih ne zanima ni F.Pozdrav svim ljubiteljima fudbala (Y)

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Thursday, 04.01.2018
12:40

Posle toga, mozes samo slobodno da racunas na to da ce te pojesti mrak...

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Thursday, 04.01.2018
20:22

Nije ovo srednji vek i vreme vitezova mada hvala sto me zoves pravednim:-D

avatar
Goran_Ilic
Thursday, 04.01.2018
19:12

dok god se pravednici boje nepravednih tako ce nam biti

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Thursday, 04.01.2018
11:14

Dobro smo i dovde dogurali bez izbacivanja, ta kazna je kamilica za nas:-D