PETA U NIZU - "Parni Valjak" zaljuljao Javor!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 06.04.2016.
17:54
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana vezali su petu prvenstvenu pobedu u domaćem šampionatu pošto su u okviru 29. kola uspeli da savladaju Javor Matis u Ivanjici.

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije zadržao je drugo mesto na tabeli nakon 29. kola pošto je u Ivanjici savladao Javor Matis rezultatom 2:1 (2:0).

Golove pogledajte OVDE!

Javor Matis: Đogatović, Gajić, Crnomarković, Milović, Miletić, Docić, Ađuru (od 63' Stojaković), Eliomar Silva (od 24' Kosović), Dražić, Đokić, Gafurov (78' Zečević)

Partizan: Šaranov, Bandalovski, Jovanović, Gogua, Bogosavac, Brašanac, Ilić (od 58' Jevtović), Kosović, Lukić (od 68' Golubović), Mihajlović, Božinov (od 57' Vlahović)

Aktuelni šampion Srbije nije mogao da zamisli bolji početak meča na neugodnom gostovanju u Ivanjici, pošto je već posle prvog udarca ka protivničkom golu uspeo da dođe do prednosti.

Svega četiri minuta igralo se u Ivanjici do trenutka kada je Naemeka Ađuru nepotrebno komplikovao na 35 metara od svog gola i omogućio borbenom Saši Iliću da mu odzume loptu i započne akciju za vođstvo Partizana.

Kapiten crno-belih prosledio je loptu do Valerija Božinova, a Bugarin je odmah prosledio na levi bok ka Nemanji Mihajloviću. Brzonogi krilni fudbaler Partizana odmah je sa krila povukao loptu ka sredini i snažnim udarcem u donji desni ugao pogodio mrežu nemoćnog Vladana Đogatovića.

Rano vođstvo olakšalo je posao crno-belima, ali bi situacija bila mnogo komplikovanija da je bivši član Partizana Eliomar Silva rešio situaciju iz 7. minuta kada je Bojan Šaranov dobro intervenisao i zaustavio njegov udarac.

Domaći su u nekoliko navrata tokom prvog poluvremena uspevali da naprave opsadu Partizanovog šesnaesterca ali im nije pošlo za rukom da materijalizuju neku od prilika. Najbolju je, pored one u kojoj se našao Eliomar Silva, propustio Jovan Đokić u 40. minutu ali je tada gostujući tim već imao dva gola prednosti.

Partizan je prvo pripretio u 27. minutu preko Valerija Božinova a dva minuta kasnije Bogosavac i Lukić su stvorili priliku koju je (auto)golom završio Đorđe Crnomarković. Da štoper Javor Matisa nije ubacio loptu u svoju mrežu to bi sigurno učinio Bugarin koji je bio sam pred golom.

Drugo poluvreme bilo je manje sadržajno u poređenju sa prvim delom utakmice, ali je i pored toga pao jedan pogodak koji je uneo neizvesnost u utakmicu.

Partizan je za 45 minuta u nastavku stvorio samo jednu veliku priliku i to u 87. minutu meča kada je Nebojša Kosović pogodio prečku nakon asistencije Miroslava Bogosavca.

Javor Matis je do, ispostavilo se, utešnog gola stigao u 73. minutu susreta nakon kardinalne greške Bojana Šaranova koji je ispustio loptu posle šuta Miletića, a "otpadak" je iskoristio Stefan Dražić i smanjio na 2:1.

Navijači domće ekipe ponadali su se da će taj gol uneti neizvesnost u utakmicu ali se ispostavilo da Javor Matis nije imao snage da se u potpunosti vrati u meč. Nakon Dražićevog gola domaći nisu stvorili nijednu priliku pa je meč završen pobedom Partizana.

Crno-beli su na taj način vezali pet pobeda u šampionatu posle godinu i po dana, a trijumfom su zadržali drugo mesto na tabeli ispred Čukaričkog koji ima bod manje posle pobede nad Novim Pazarom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PARTIZANE VOLIMO TE
Wednesday, 06.04.2016
23:12

Rutinski bez uzbudjenja

avatar
Povratak kralja XXXI
Wednesday, 06.04.2016
18:08

Popravili smo efikasnost, 5 šuteva, 2 gola mada nam je u tome pomoglo i novo zvezdino pojačanje :D Nije dobro što je izostala pas igra posle 2:0, prepustili smo inicijativu i čuvali rezultat, jednostavno smo morali smo više da kontrolišemo utakmicu i one šanse su Mihajlović i Kosović morali da iskorist.

avatar
Shampi po manjini!
Wednesday, 06.04.2016
22:19

neca je morao opusteno a ne onako da da predug for, a kosovic hoce da podere mrezu umesto polako.

avatar
Totalno Iskren
Wednesday, 06.04.2016
18:03

Tako je mi kad pobedimo mi to i zasluzimo,a ne kao neki.

avatar
Shampi po manjini!
Wednesday, 06.04.2016
18:00

ocajnost od igre. sreca te ovi ne znaju nista sa loptom!