Pet razloga zbog kojih je gostovanje Astani najteži ispit Partizana ove jeseni u Evropi!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 03.10.2019.
10:06
Izvor: Sportske.net

Najgori mogući rival, više je razloga. Zbog čega niko ne voli ovakve mečeve...

EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Povezane vesti

Predstavili smo Astanu kada ih je Partizan izvukao za protivnika u grupnoj fazi, mnogi su najbolji tim Kazahstana upoznali 2015. kada su se neočekivano dokopali grupne faze Lige šampiona.

Proteklih godina su padali u baražu i morali su da se zadovolje Ligom Evrope, ali svejedno, veoma su ambiciozni u evro kupovima, tim koji mnogo ulaže i dominira u poslednjih pet godina u šampionatu svoje zemlje Evropu shvata kao izazov.

Postoje deceniju, zvali su se ranije Lokomotiva Astana, do 2013. je trajao uspon, tada su završili kao drugi, od naredne godine potpuna dominacija.

Zbog čega je za Partizan ovo najteže gostovanje. Ima nekoliko razloga.

Prvi je dužina puta, niko ne voli da igra u državama bivšeg SSSR, to su gostovanja koja najviše umaraju...

Drugi je motivacija rivala. Jer, Astana nema pravog protivnika u domaćoj ligi, za njih je Evropa daleko najvažnije takmičenje. Recimo kad ih uporedite sa Junajtedom koji izvodi rezervnu ekipu, i Alkmarom za koji derbiji u Holandiji više znače, a i nema nikakav pritisak, jasno je da klub iz Kazahstana, vrlo ozbiljno doživljava ovo takmičenje. Doduše ove sezone nisu ubedljivi, kasne za Kairatom i Tobolom tri boda, ali imaju meč manje, do kraja su četiri kola.

Treći razlog je što je Astana poznata kao tim koji veoma retko ispušta bodove kod kuće. Naime, upravo je domaći teren prava tvrđava za "žute", dovoljno je reći da od uspona 2014. samo Viljareal, Sporting iz Lisabona, kijevski i zagrebački Dinamo su uspeli da pobede u Kazahstanu. Za to vreme je Astana odigrala 34 utakmice kod kuće. Padali su i Ren, Jablonec, Bate Borisov, Makabi, Legija, dakle timovi sa solidnim pedigreom. Ne zaboravite, kada se Astana plasirala u Ligu šampiona, nisu izgubili u grupnoj fazi nijedan meč kod kuće, a rivali su im bili Benfika, Atletiko i Galatasaraj.

Četvrto, Kazahstanci imaju iskusan tim. Dovode proverene strance, domaći igrači su dugo zajedno, uglavnom su reprezentativci, veoma su uigrani, što je uvek prednost.

I peto, poseta je dobra, za razliku od domaćih mečeva. Naime, kada igraju u Evropi, stadion je mnogo puniji, Partizan neće sačekati mnogo praznih mesta, kao na Old Trafordu, pa i stadionu Alkmara gde ne mogu da rasprodaju stadion ni za Junajted.

Dakle, u nekom smislu ovo je najveći jesenji ispit, Partizan može mnogo da dobije ako ostane neporažen, ali to neće biti nimalo lako za mladi tim Save Miloševića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Thursday, 03.10.2019
15:42

Jedini od navedenih razloga koji dolazi u opticaj je vremska razlika i kilomentraza.
Mi igramo u mestu, cija je casovna zona bliza kineskoj (2 sata razlike u odnosu na njih) casovnoj zoni, neko srednje evropskoj (4 sata razlike).

avatar
Rio48
Thursday, 03.10.2019
12:34

Partizan je veliku sansu propustio u Beogradu sa Alkmarom. Nevalorizovan igrac vise moze preskupo da kosta na kraju. Ni bod u Kazahstanu nije dovoljan, mora se juriti pobeda, ako se kani prezimiti u Evropi. Vise se plasim mrtvog Mancestera u Alkmaru nego naseg gostovanja u Kazahstanu. Ako Alkmar dobije danas (nije nemoguce), a Partizan ne pobedi na strani... cao evropsko prolece vec veceras. Veoma bitna utakmica veceras. Srecno!

avatar
Consigliere 1927
Thursday, 03.10.2019
11:09

Znaci vec ima neko opravdanje unapred ako Partizan izgubi od neke Astane koja ne postoji na fudbalskoj mapi... Partizan ima 3x bolji i skuplji i iskusniji tim od njih, ali u slucaju kiksa nasli ste 5 razliga da ih opravdate....

avatar
Consigliere 1927
Thursday, 03.10.2019
11:04

Kako vi mediji spinujete, ispade da je Astana Juventus....

avatar
Amar Zornic
Thursday, 03.10.2019
10:16

Partizan pobedom ide u nokaut fazu , neresenim ostaje u igri , porazom se oprasta od daljeg takmicenja . Dakle ne smeju izgubiti a ja im zelim da pobede jer imaju kvalitet i Savu

avatar
gorango
Thursday, 03.10.2019
14:50

Kako pobedom ide u nokaut fazu majke ti? A odigrano tek jedno kolo i to protiv Alkmara koji vam je veci konkurent od Astane imate bod kod kuce. Znaci sigurno dobijate Az tamo? U redu sve ali brate, ima jos toliko puno da se igra a imate samo bod na kontu!!!

avatar
gorango
Friday, 04.10.2019
23:55

Nije problem za koga navijas, niti meni da malo relax i disem. NIti sam te ja nesto napao. Ali brate ne znam kojom logikom se vodis, posle jednog kola (previse kombincija u igri) da das tako konkretan zakljucak?

avatar
Amar Zornic
Thursday, 03.10.2019
18:44

Nisam uopste navihac Partizana vec Zvezde i ovo je samo moje vidjenje stvari o njihovim sansama . Relax , diši malo

avatar
Bato C.
Thursday, 03.10.2019
10:11