Pešić oborio jedan rekord, sad juri Kežmana, Savu...!

Autor: Beta Beta
nedelja 29.04.2018.
21:16
Izvor: Beta

Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Pešić rekao je danas da je njegova ekipa zasluženo osvojila titulu šampiona i istakao da mu mnogo znači to što je postao rekorder Super lige Srbije.

BETAPHOTO/MLADJAN IVNOVIC/EV
BETAPHOTO/MLADJAN IVNOVIC/EV

Povezane vesti

Crvena zvezda je danas i matematički obezbedila titulu prvaka države, pošto je u Kruševcu pobedila Napredak sa 2:0 u 34. kolu Super lige Srbije. Zvezda je tako osvojila rekordnu 28. titulu šampiona tri kola pre kraja šampionata, a golove u Kruševcu postigli su Nenad Krstičić u 79. i Pešić u 90. minutu iz jedanaesterca.

Bio je to 25. gol Pešića u ligi ove sezone, što je rekord Super lige od njenog osnivanja 2006. godine.

Pešić je na taj način prestigao Uroša Đurđevića i Leonarda koji su prethodne sezone u dresu Partizana postigli po 24 gola u Super ligi.

"Rekord mi mnogo znači. Nije mi on bio cilj sam po sebi, ali svakako da mi znači. Mnogo mi se vrtelo u glavi i šef mi je rekao da ne moram da se vraćam u igru, ali kao da sam osetio da treba... Usledio je odmah penal", rekao je Pešić.

On je istakao da je ovo jedna od najuspešnijih sezona u njegovoj karijeri.

"Nikada ne možete unapred da isplanirate ovako nešto, ali zbog ovoga sam i došao u Zvezdu. Bilo je teško danas, i znali smo koliki je ulog bio. I vreme je bilo sparno i veoma teško za igru. U jednom trenutku sam prišao Adžiću i rekao mu: 'Mi ovde ne možemo da damo gol'. Medjutim, uspeli smo, postigli smo jedan, pa drugi, priveli utakmicu do kraja kako treba i zasluženo smo osvojili titulu", rekao je Pešić.

Kada je reč o prvenstvima SRJ (od 1992. godine), Aleksandar Pešić će, ukoliko uspe da postigne 28 golova, prestići Sašu Markovića (1998, Crvena zvezda), Mateju Kežmana (2000, Partizan), Petra Divića (2001, OFK Beograd) i Zorana Đuraškovića (2002, Mladost Lučani) koji su postigli po 27 golova.

Na taj način Pešić bi izbio na drugo mesto, a ukoliko bi kojim slučajem Zvezdin napadač uspeo da dodje do broja 31, prestigao bi i vodećeg Sava Miloševića koji je u sezoni 1994/95 uspeo da postigne 30 golova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke