Pešić objasnio u čemu je Zvezdina najveća snaga

Autor: Darko Mitrović
nedelja 10.12.2017.
19:48
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Može li i njihov večiti rival time da se pohvali pred derbi u sredu?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Crvena zvezda igra sezonu iz snova, a jednu od glavnih uloga u celoj priči ima napadač Aleksandar Pešić, koji je pokazao reprezentativni potencijal.

Konstantno dobru formu od početka sezone Pešić je potvrdio i večeras protiv Borca u 21. kolu Superlige, kada je postigao dva gola, uz jednu asistenciju, pa sada na svom kontu ima 21 postignut gol u svim takmičenjima, od toga 17 u Superligi, plus 11 asistencija.

Sezonu je počeo u senci Ričmonda Boaćija, ali kako je ona odmicala, Pešić je igrao sve bolje i zaista impresionirao svojim učinkom.

Posle trijumfa nad Čačanima, Pešić je podsetio da je večeras mogao da postigne i još koji pogodak.

''Uvek je teško igrati prvu utakmicu posle Evrope. Imali smo nekoliko izmena jer smo morali da uđemo ozbiljno, posle iscrpljenosti, fizičke i emotivne. Sve se lepo završilo, i sada se spremamo za derbi.

Imao sam mnogo prilika, jednu stopostotonu, kada sam levom loše šutnuo, jer baš se tu neka rupa zadesila i lopta je odskočila. Ali, dobro, dao sam kasnije i vratilo se'', istakao je Pešić.

Zvezda je od večeras jesenji prvak Superlige, a zavesa na impresivnu polusezonu biće spuštena u sredu, kada se igra večiti derbi u Humskoj.

Pešić je pohvalio rivala, iako ovih dana crno-belima baš ne ide. Najavio je ''tvrdu'' utakmicu, a možda i nastavak svoje golgeterske serije.

''Naravno, voleo bih da dam gol na derbiju, to je moj posao, ali stvarno na toj utakmici nije važno ko će dati gol, gledaću maksimalno samo da pomognem kako bismo uzeli sva tri boda.

Biće teška utakmica, Partizan je ozbiljna ekipa sa dobrim individualcima, ali i mi smo. Igramo lep fudbal i mi i oni, jeste da sada zaostaju devet bodova, ali to se brzo nadoknadi. Očekujem tvrdu utakmicu, možda ne lepu za oko, ali to je derbi'', izjavio je Pešić.

Pritom, napadač crveno-belih je otkrio i u čemu je možda i najveća snaga ekipe Vladana Milojevića.

''Prija mi ekipa, i u svlačionici smo svi kao jedan, ne samo na terenu. I šef je bio uz mene od početka kada i nisam bio fiizčki spreman, mogu slobodno da kažem da me je vratio u život. Još samo u sredu da sve završimo kako treba'', zaključio je Pešić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vrlo intelektualno
Sunday, 10.12.2017
22:32

Onaj ko se bolje seća shvatiće da je Uroš Đurđević bio na pragu prelaska u Zvezdu preprošlog leta,kada ga je Grof odbio govoreći kako nije kvalitet i nema mesta za njega,a svi znamo posle kako je Đurđević igrao i rešetao mreže u Partizanu.Ovog leta se Zvezdi to vratilo u vidu Pesića koji je proletos imao veću zelju da pređe u Partizan,ali su čelnici tog kluba imali veću želju da ostane Uroš,te je uletela Zvezda i uradila fenomenalnu stvar dovodjenjem ovog fantastičnog igrača.

avatar
Nemanja Vidiiic No1
Monday, 11.12.2017
00:44

Ponovo LAZ :) Pesic nije hteo u partizan,prvo,drugo Bozovic nije odbio djurdjevica zato sto nije kvalitet,nego zato sto smo imali Vieiru koji je planiran da ostane i koji vas je ubijao svaku utakmicu,dzabe lazes i tebe i sve ostale zakucavam,ne mozete da lazete

avatar
Vrlo intelektualno
Monday, 11.12.2017
01:36

Nema sta da lazem ja,kad sam vrlo realan,onolike najave u medijima oko Pešićevog prelaska u Partizan su morale da imaju nekog osnova,stvarno mislis da bi Pešić ili gotovo bilo koji drugi igrač prihvatio 1. kolo kvalifikacija za ligu evrope umesto 2. za ligu sampiona?Kada prvo budete naučili i sa jedne i sa druge strane da je fudbal postao jedna vrsta biznisa(što je i vaš sportski direktor rekao)i igre gde skoro svaki igrač ide u klub koji igra jače takmičenje,ili u onaj ko ponudi vise para onda možemo nešto razgovarati,nema više ni Zvezdinih igrača iz Barija 91' ni Partizanovih 66' pa da fudbal igraju najviše zbog ljubavi prema klubu.

avatar
RUSKI CAR
Sunday, 10.12.2017
22:28

Milojević je podigao ceo klub na mnogo viši nivo sa ovogodišnjim evropskim uspesima.

avatar
Korner Pixi G00000L
Sunday, 10.12.2017
22:23

Zvezdo niko nema sto imas ti, a to smo mi, veca snaga ne treba ti.