Pešić: "Da rešimo u Belorusiji, da se ne jurimo sa Švabama po 'Marakani' u poslednjem kolu"

Autor: Pavle Knežević
subota 18.11.2017.
20:30
Izvor: Sportske.net

Prvi strelac lige o ključnoj Zvezdinoj utakmici, pobedi nad Radom, "jurnjavi" sa Boaćijem...Gol posvetio majci.

Beta/Saša Đorđević/Ev
Beta/Saša Đorđević/Ev

Povezane vesti

Dvostruki strelac za Crvenu zvezdu u pobedi nad Radom Aleksandar Pešić rekao je da se ne takmiči sa Ričmondom Boaćijem za titulu prvog strelca lige, već da je samo važno da tim pobeđuje.

"Na vreme smo ih otvorili, posle toga je usledio penal, pa crveni karton. Posle je sve bilo lakše, rastrčali smo se i Boaći i ja i krunisali smo to svojim golovima i asistencijama. Sada konačno možemo da se okrenemo pripremi utakmice sa BATE-om", rekao je Pešić novinarima posle meča.

Zvezda je pobedila Rad sa čak 6:1. Pešić je dao dva gola i sada na prvom mestu liste strelaca ima učinak od 12 golova. Boaći je danas postigao četiri i nalazi se na drugom mestu sa 10.

"Ne jurimo se, već sam to rekao. Da se jurimo, ne bih mu dao onu loptu nego bih šutnuo u gol. Nisam mu samo asistirao, davao sam mu i u još dva navrata.
Za mene je u fudbalu bolje da mu dam da ubaci u prazno nego ja sa golmanom da se mučim. Bilo ko da postiže, važno je da pobeđujemo
", rekao je Pešić.

U godini pre ovoga, nije bilo ovakvog učinka.

"Prija mi ovo, malo sam lutao godinu i po dana. Nešto je i do mene nešto nije, ali da ostavimo to iza sebe, važna je samo Zvezda. Hoću samo da jedan od današnjih golova posvetim mami, danas joj je rođendan", rekao je Pešić.

Koliko je rutinska i ubedljiva pobeda važna?

"Pa bitna je, što daš više, više te cene i svaki sledeći protivnik. BATE je ozbiljna ekipa, neće to biti ovakva utakmica. Znači ovakva pobeda, ali moramo biti koncentrisani, ne smemo da dozvolimo da nas ovo ponese", rekao je napadač Zvezde.

BATE je blizu osvajanje titule u Belorusiji, tako da oba tima dočekuju meč u četvrtak u dobrom raspoloženju. Pešić zna šta bi voleo sad u finišu prve faze Lige Evrope.

"Ja iskreno ne bih voleo da ostavimo Švabe za kraj. Opet Švaba je Švaba, ja bih više voleo da tamo završimo posao. Ne pretim nikome, samo kažem nekako mi je logičnije da tamo pobedimo nego da se sa Nemcima jurimo po 'Marakani'", rekao je napadač Zvezde.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 19.11.2017
03:27

Ko je sledeci za petarde? Blizi se nova godina, jos malo pa nestalo.

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Saturday, 18.11.2017
21:35

Tako je Aleksandre care golgeteru srpske ekipe prave.