Perović najavio nove podvige ''Građevinara''

 • Autor: Darko Mitrović

 • 16. septembar 2012.

 • 18:38

 • Izvor: Sportske.net, fcrad.co.rs

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Napadač Rada od početka nove sezone zablistao je u punom sjaju i tek sada se vidi da je uprava ''Građevinara'' napravila pravi potez njegovim angažovanjem iz Crvene zvezde.

Slavko Perović se posebno istakao u jučerašnjem susretu sa BSK-om na Banjici, kada je posle prvog poluvremena bez golova, u nastavku uspeo da postigne vodeći gol i svojom sjajnom igrom i asistencijama presudno doprinese ubedljivom trijumfu, kojim je Rad učvrstio poziciju u samom vrhu tabele.

''Znali smo da nas očekuje težak meč i samo na izgled deluje da smo laganije od učinjenog napora stigli do trijumfa. Ova pobeda mnogo znači na planu samopouzdanja ovoj mladoj ekipi i očekujem da ćemo i naredne izazove u prvenstvu premostiti na način kao protiv BSK u istom tempu kao u drugih 45 minuta'', konstatuje Perović.

Ipak, i pored sjajnog učinka u prvih pet kola, nema razloga za euforiju. 

''I pre starta šampionata nismo davali prognoze i obećanja za visok plasman. Držaćemo se i dalje tog principa skoncentrisani isključivo na sam teren. Ni u jedan susret od odigranih pet nismo ušli sa etiketom favorita, ali smo svojim angažovanjem, disciplinom i koncentracijom stigli do pozitivnog ostvarenja. Neka to bude formula i za ubuduće'', smatra Perović.

Napadač Rada hvali stručni štab, ističe kvalitetno odrađene pripreme tokom leta, kao i sjajan timski duh.

''U nekim momentima mi se čini da su u stručnom štabu više verovali u nas i od nas samih. Pripreme su odrađene izuzetno kvalitetno i ekipa je odlično ukomponovana. Naravno, moram da istaknem i timski duh, odnosno snagu kolektiva što se najbolje oslikava da iz meča u meč svojim učinkom „iskoči“ neki novi pojedinac'', dodaje Perović.

On se zatim osvrnuo i na sve veću podršku koju dobija od strane navijača, iako tako nije bilo od dolaska iz Crvene zvezde.

''Svi su znali čiju sam omladinsku školu prošao i gde sam se afirmisao. Ipak, želeo sam da dam pun doprinos ekipi i na taj način zavredim njihovo poštovanje. 

Drago mi je da su „forsi“ to prepoznali, jer mi njihova podrška izuzetno znači. Niko nije verovao da posle 5 utakmica možemo stići do 11 osvojenih bodova. Verujem da zajedno uz našu igru na terenu i navijačku podršku sa tribina možemo zajedno do novih pozitivnih iskoraka. Siguran sam da će tako i biti'', konstatuje Perović.

Rođeni Kragujevčanin prokomentarisao je činjenicu da je sve više njegovih sugrađana izbilo u prvi plan u poslednje vreme i u drugim klubovima, poput Tomića, Milivojevića, pa Pejčinovića iz Nice...

''Kragujevac je bez sumnje rasadnik velikih talenata. Šteta što Radnički nema mogućnosti da ih duže zadrži u svojim redovima, jer bi klub zasigurno bio još respektabilniji, ali je interesantno da je većina nas odrasla na prostoru od nepunih 200 metara a da je svako već ostavio svoj pečat u mnogim sredinama'', izjavio je Perović.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari