Penzija ili "da igra još malo" - Šta Đukić savetuje Saši Iliću?

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 12.05.2018.
16:10
Izvor: Sportske.net

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić izneo je svoj stav po pitanju Saše Ilića i odluke vezane za nastavak/kraj igračke karijere.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Nakon revanš utakmice polufinala Kupa Srbije sa Čukaričkim u kojoj je golom u sudijskoj nadoknadi odveo Partizan u finale, kapiten crno-belih priznao je da se još uvek "lomi" oko toga da li da završi karijeru na kraju sezone.

Danas je na konferenciji za medije pred prvenstvenu utakmicu sa Voždovcem trener Partizana Miroslav Đukić upitan da prokomentariše aktuelnu situaciju vezanu za kapitena i da iznese svoje mišljenje.

"Sale šta god da odluči, bitno je da ostane sa nama jer nam je bitna karika. Ono što on najbolje radi je fudbal i on to dokazuje na treninzima i utakmicama, to može samo čovek koji voli fudbal. Sale voli fudbal i to se vidi. Idol je igračima, navijačima i svima nama. Jedna ličnost koja je simbol Partizana", rekao je Miroslav Đukić.

Kapiten je u sredu u razmaku od samo tri minuta prošao put od tragičara do junaka utakmice, a nebrojano puta je, uprkos manjoj minutaži, pokazao koliko može da znači ekipi na terenu.

"Bila je to šansa u 88. minutu gde smo svi videli loptu u golu. Prošla ga je malo više i nije mogao da je vrati u mrežu. Znali smo da će u produžetku biti šansi da prođemo jer smo dominirali, ubacili smo protivnika u šesnaesterac i imali igrače koji dominiraju u igri visokih lopti. Očekivali smo gol i on je na kraju došao", analizirao je završnicu meča sa Čukom trener crno-belih.

Saša Ilić je sa Partizanom ugovorom vezan do kraja tekuće sezone a u decembru će napuniti 41 godinu. Ukoliko se odluči da još jednu sezonu provede u kopačkama dodatno će popraviti aktuelne rekorde koje drži i verovatno srušiti još koji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Saturday, 12.05.2018
20:36

Vrijeme je da prestane, sramota je da se sa djecom gura po terenu i svadja sa sudijama, a ako je Ilic sada najbolji igrac, onda je to neoboriv dokaz koliko je Partizan u igrackom smislu jadan.

avatar
Nebozoik
Saturday, 12.05.2018
17:45

Sale treba da ostane kao trener. Tada bi Partizan konačno imao igru.

avatar
VANDAL_boys
Saturday, 12.05.2018
16:32

Sale savetuje Djukica da igra jos malo..