Peh za Zvezdinog štopera, sledi duža pauza

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 08.08.2018.
18:08
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Mladi defanzivac propustiće gotovo čitavu polusezonu zbog povrede stopala.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Momka koji je prošle zime priključen prvom timu Crvene zvezde i koji je poslednja dva pripremna perioda odradio sa seniorima zadesio je težak peh.

Već na startu turnira u Bazelu na kojem su učešće uzeli i Zvezdini omladinci, talentovani štoper Strahinja Eraković (17) doživeo je povredu stopala zbog koje je morao pod nož.

Radilo se o povredi metatarzalne kosti stopala koja je u utorak sanirana operativnim putem. Dobra vest je da je operacija protekla po planu i da se mladi fudbaler dobro oseća, ali je problem što će oporavak potrajati.

"Operacija je dobro prošla i lekari su zadovoljni. U narednom periodu moraću da nosim zaštitnu čizmu. Nakon mesec dana, počeću da se oslanjam na nogu, imaću i konstantne terapije", objasnio je Eraković u izjavi za klupski sajt.

Prve procene su optimistične, ali to ne znači da će Strahinja Eraković tako brzo nazad na teren.

Strahinja Erakovic
Foto: crvenazvezdafk.com

"Po rečima lekara, već za tri meseca ću se oporaviti i biti spreman za teren, što je kod ovakvih povreda veoma dobra prognoza. Na meni je da u potpunosti slušam savete lekara jer želja mi je da se što pre vratim na teren", zaključio je mladi štoper.

Zvezdini omladinci počeće novu sezonu 18. avgusta, ali trener Bratislav Živković neće moći da računa na Strahinju Erakovića barem do sredine novembra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke