Pazar bi da "kljucne" bod na Banjici

Autor: Beta Beta
petak 09.12.2016.
17:54
Izvor: Beta

Strateg Novog Pazara Izet Ljajić priznao je da ga za superligaša sa Banjice vežu prelepe uspomene ali da bi voleo da njegov tim osvoji bodove u subotnjem okršaju sa "Građevinarima".

Beta/DraganGojić/Ev
Beta/DraganGojić/Ev

Povezane vesti

Trener fudbalera Novog Pazara Izet Ljajić rekao je danas da je u Radu proveo četiri prelepe godine, ali da bi najviše voleo da njegova ekipa na Banjici osvoji tri boda u predstojećoj utakmici 20. kola Superlige Srbije.

"Možda i najlepši deo života proveo sam u Radu, gde sam počeo da se ozbiljno bavim fudbalom i stekao prijatelje za ceo život. Tu se osećam kao kod svoje kuće. Više bih, ipak, voleo pobedu nego sva bogatstva sveta, ali do nje se stiže na terenu", rekao je Ljajić.

Rad je desetoplasirani tim lige sa 21 bodom, dok je Novi Pazar pretposlednji i osvojio je devet bodova manje.

"Dobro su ukomponovani, radi se o spoju mladosti i iskustva. Oslabljeni su zbog izostanka ključnih igrača Nikole Drinčića i Milana Ćuluma, dok Duško Petković ima kartone. Aleksandar Lutovac i Njegoš Petrović su sjajni mladići, tu je i iskusni Dejan Rusmir. Voleo bih da makar ostanemo neporaženi", priznao je Ljajić.

Novopazarci će biti oslabljeni neigranjem kapitena Envera Alivodića zbog žutih kartona, kao i Irfana Vusljanina, Jovice Vasilića i Dušana Pantelića, koji se oporavljaju od povreda.

"Verujem da i ovako nekompletni možemo da igramo protiv Rada, moramo da pokažemo karakter i snagu. Ne treba svaljivati krivicu na igrače, upali smo u rezultatsku krizu", ocenio je Ljajić.

"U teškoj finansijskoj situaciji, može da se nađe opravdanje i za fudbalere i za ljude koji vode klub. O tome, ipak, ne razmišljamo i pružićemo maksimum želje, volje i htenja", dodao je on.

Novopazarci su vezali pet poraza u elitnom takmičenju, pa se trenutno nalaze u zoni ispadanja.

"Da utakmice traju po 45 minuta, osvojili bi sedam bodova u poslednja tri kola. Javor i Spartak su nam 'zagorčali život', što veoma emotivno podnosim. Nisam u pitanju ja, već mi je teško zbog neuspeha kluba", naveo je Ljajić.

Utakmica između Rada i Novog Pazara igraće se sutra od 13.00 na Banjici.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke