Paunović: "Ostvarili smo cilj"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 21.04.2015.
18:27
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Selektor reprezentacije Srbije U-20 Veljko Paunović izrazio je zadovoljstvo viđenim u poslednjom pripremnoj utakmici za Mundijal na Novom Zelandu koju su njegovi izabranici odigrali protiv selekcije Hondurasa.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije sačinjena od momaka mlađih od 20 godina odigrala je u utorak poslednju kontrolnu utakmicu u sklopu priprema za predstojeće Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu.

"Orlići" su u Staroj Pazovi savladali Honduras rezultatom 2:1 a selektor Veljko Paunović bio je izuzetno zadovoljan viđenim na današnjoj utakmici.

"Prezadovoljan sam proverom, obzirom na kvalitet protivnika i njihov tehničko taktički nivo. Honduras je po fizičkom i mentalnom karakteru sličan protivnicima na Svetskom Prvenstvu, Meksiku i Urugvaju. Utakmica je najavila naše mogućnosti pred veliko takmičenje" rekao je Paunović za sajt FSS.

Srbija je do pobede stigla zahvaljujući golu koji je u 86. minutu postigao Stefan Beko, samo pet minuta nakon što je Honduras poravnao na 1:1.

"Ispunili smo cilj, igrajući u alternativnom taktičkom sistemu. Iako smo imali malo vremena za pripreme, zbog redovnog prvenstvenog kola, tako da smo tek u ponedeljek imali sve igrače na treningu. U drugom poluuvremenu je došlo do blagog pada u igri, ali su se igrači brzo adaptirali na okolnosti u igri i posle primljenog gola, ostvarili pobedu" dodao je Paunović.

Selekcija do 20 godina više se neće okupljati do početka Mundijala ali će Veljko Paunović i njegov stručni štab pomno pratiti igre kandidata za nacionalni tim kako bi na spisak putnika za predstojeće Svetsko prvenstvo uvrstili one najbolje i najspremnije.

"Završili smo pripreme na evropskom kontinentu i nastavljamo sa praćenjem forme kandidata u cilju određivanja konačnog spiska za Novi Zeland" zaključio je Paunović.

Mundijal na Novom Zelandu počinje 30. maja i traje do 20. juna tekuće godine, a reprezentacija Srbije će prvu utakmicu u okviru grupe "D" odigrati 31. maja protiv selekcije Urugvaja.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke