Paunović: "Imamo sve što i najbolji timovi sveta"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 17.07.2014.
17:20
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Dva dana uoči početka EP za igrače mlađe od 18 godina selektor reprezentacije Srbije Veljko Paunović govorio je o ciljevima našeg nacionalnog tima i tome ko su igrači koji bi u budućnosti mogli da imaju ozbiljnu ulogu u "A" timu.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Omladinska reprezentacija Srbije u subotu kreće u odbranu trofeja na Evropskom prvenstvu za igrače mlađe od 18 godina koje se od 19. do 31. jula održava u Mađarskoj.

Selektor Veljko Paunović pred početak turnira nije želeo da opterećuje svoje izabranike visokim ciljevima već je kao "finalnu utakmicu" ocenio onu prvu koju na startu turnira "Orlići" igraju protiv Ukrajine.

"Naše misli su usresređene na prvi meč sa Ukrajinom. Ako dobijemo taj meč, obezbedili bi smo plasman na svetsko prvenstvo. U tom slučaju u drugu utakmicu protiv Nemačke ušli bi rasterećeni rezultatskim imperativom. Protiv Bugarske u takvom raspletu možemo da tražimo plasman u polufinale prvenstva" rekao je Paunović.

Srbija će u slučaju pobede na startu turnira obezbediti učešće na SP za igrače mlađe od 20 godina koje se 2015. održava na Novom Zelandu.

Na putu ka odbrani titule "Orlićima" za početak stoje još i Nemačka, koju Paunović vidi kao favorita za osvajanje trofeja, ali i selekcija Bugarske koja u kvalifikacijama nije osetila težinu poraza.

"Nemačka je uvek opasna i gde god da igra njoj pripada ta uloga. Sve mlađe selekcije Nemačke koriste koncept, koji se primenjuje sa radom A selekcije. Osim toga, njeni omladinci u nepromenjenom sastavu igraju još od finala prvenstva Evrope U-17. To su činjenice" kazao je Paunović i dodao,

"Srbija ima odličan tim i sjajnu atmosferu u ekipi. Igramo timski, kolektivno, ali posedujemo i jak individualni kvalitet. Kada smo kompletni, a sada nije tako, srpska ekipa ima sve što poseduju najbolji timovi sveta u ovom uzrastu" istakao je selektor "Orlića".

Zbog više razloga selekcija Srbije nije od početka priprema bila u punom sastavu a i dalje se čeka na Sergeja Milinković-Savića i Miloša Veljkovića.

Ipak, omladinska selekcija u svojim redovima i bez njih dvojice ima igrače koji imaju potencijal da u najskorije vreme iznesu teret koji predstavlja igranje u "A" selekciji nacionalnog tima.

"Trenutno u omladinskoj reprezentaciji ima više fudbalera, koji ispunjavaju sve modele A reprezentativca. O imenima ne bih da govorim. Dvojica naših članova - Andrija Živković i golman Predrag Rajković već su bili članovi 'A' selekcije. Znači da smo na dobrom putu da ostvarimo planove" konstatovao je Paunović.

Omladinska reprezentacija Srbije prvu utakmicu na prvenstvu Evrope igra u subotu od 17 časova i 15 minuta protiv selekcije Ukrajine.

Duel sa Nemcima "Orliće" čeka 22. jula od 18 časova a poslednja utakmica u grupnoj fazi takmičenja zakazana je za petak, 25. jul od 20 časova i 15 minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke