Paunova ispovest o Misteru: "Fudbal, fudbal i samo fudbal"

Autor: Milovan Longinov
sreda 08.04.2020.
09:21
Izvor: Sportske.net, Žurnal

Veljko Paunović teško može da prihvati da je ostao bez svog fudbalskog oca.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Radomir Antić nas je napustio posle kraće i teške bolesti. Od njega se oprostio čitav fudbalski svet, brojne legende španskog i evropskog fudbala, a među njima je i Veljko Paunović.

Nije tajna da su njih dvojica imali poseban odnos, a bliski su bili još od kraja devedesetih kada je Paunović prešao u Španiju.

Upravo Antić i doveo Paunovića u Atletiko Madrid i tada je nastalo jedno neverovatno prijateljstvo.

"Bili smo jako bliski. Uvek smo održavali relaciju, pričali o fudbalskim temama. Mister je u poslednjih nekoliko meseci prolazio kroz zdravstvene tegobe. Bili smo u neprestanom kontaktu. Molio sam se Bogu da se oporavi. Vest o Antićevoj smrti me je zatekla i mnogo mi je teško pala", rekao je Paunović za Žurnal i nastavio:

"Pomogao mi je ne samo da postanem trener, već i bolji čovek. Imao je harizmu, znao kako da se ophodi prema ljudima. Ko god da mu je prišao prihvatao ga je sa osmehom. Sebe je svakome nesebično davao. Voleo je fudbal, ljude, porodicu, živeo je za sve svoje ljubavi", ističe Paunović.

Baner

Paunović je potom otkrio kako je to izgledalo u kući Antićevih, gde ste na televizoru mogli da vidite samo fudbal.

"Satima smo kod njega u stanu gledali fudbal. Dešavalo se da u isto vreme pratimo po nekoliko utakmica, uz prisustvo njegove supruge Vere, sina Duleta, kćerke Ane. Još ne mogu da verujem da Radomira više nema. Mnogo će mi nedostajati. Realnost je surova", rekao je Paunović.

Za kraj, on je istakao i Antićev uticaj na srpski fudbal.

"Podigao je našu reprezentaciju na svetski nivo, ostavio je iza sebe visoke standarde. Imao je jaku ličnost, moćan stav koji je uvek znao da ispolji na najbolji način. Gde god da se našao, na klupi, tribinama ili van stadiona zračio je energijom. Pamtiću zauvek njegov veseo, širok osmeh. Napravio je mnogo uspeha u Španiji i svuda gde je radio, ostali smo bez veličine
", zaključio je Paunović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 08.04.2020
10:15

Nikada mi se nisu svidjali ti njegovi nadimci, Antara bas ruzno zvuci, a Mister mi je nekako strano i otudjeno, mozda cak malo i nadobudno i prepotentno, a i cudno zvuci s obzirom na to da tako govore u Italiji, a covek tamo nikada nije radio.