Partizanu teže nego Zvezdi! Kilmarnok sezonu završio pobedom nad Rendžersom, od pre par dana trenira ih bivši Konteov pomoćnik!

Autor: Darko Mitrović
sreda 19.06.2019.
15:02
Izvor: Sportske.net

Doduše, Škoti bi trebalo prethodno da preskoče prvu prepreku, ali utisak je da će Kilmarnok biti prvi Partizanov rival na startu kvalifikacija za novu sezonu!

Screenshot/You Tube/SPFL
Screenshot/You Tube/SPFL

Povezane vesti

Za razliku od Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Partizan baš i ne može da bude zadovoljan epilogom današnjeg žreba za drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Crno-beli će najpre 25. jula gostovati boljem iz duela Konahs Kvej Nomads (Vels) – Kilmarnok (Škotska), a revanš je sedam dana kasnije na stadionu u Humskoj.

Sama činjenica da je Kilmarnok prošlu sezonu završio iza Seltika i Rendžersa i ostvario istorijski uspeh osvajanjem trećeg mesta, prvi put još od 1966. godine, u startu ilustruje koliko bi to mogao da bude neugodan rival za Partizan.

Pogotovo ako se ima u vidu da je u poslednjem kolu na svom terenu 19. maja savladao Rendžers sa 2:1, a detalje sa te utakmice možete da pogledate OVDE.

Gledajući te detalje možete da osetite i atmosferu na ''Ragbi parku'', kapaciteta 17.889 mesta i potpuno je jasno da će posle takvog uspeha, popularni ''Kili'' sa ogromnim motivom ući u narednu sezonu, sa željom da pokaže da nije slučajno na evropskoj sceni.

Dodatni motiv Kilmarnoku protiv Partizana bilo bi i to što bi eventualnim trijumfom nad crno-belima preuzeli i ulogu nosioca na žrebu za treće kolo, pa bi mogli da se nadaju i da daleko doguraju u Evropi.

Njihov najbolji strelac bio je Imon Brofi, 23-godišnji napadač, koji je prošle sezone u Premijer ligi Škotske postigao ukupno 11 golova.

U sastavu u velikoj većini imaju domaće igrače, a i stranci su im uglavnom sa Ostrva, poput Iraca Pauera Alana i Dikera Garija, koji igraju u veznom redu. Imaju i dvojicu Severnih Iraca, defanzivca Brusa Aleksa i vezistu Džordana Džonsa.

Trenirao ih je 55-godišnji Stiv Klark, koji je prošle sezoneforsirao formaciju 4-3-3, sa napadačkim trilingom Burki, Brofi i Mekenzi.

Ali, pre tri dana, Kilmarnok je imenovao novog trenera, 54-godišnjeg Anđela Alesija, koji je bio pomoćnik Antoniju Konteu u Čelsiju i Juventusu!

Inače, radi se o najstarijem škotskom klubu, osnovanom davne 1869. godine. Škotsku ligu osvajali su u sezonim 1964/65, imaju i tri osvojena Kupa, poslednji put 1996/97. godine.

Kada je u pitanju velški Konahs Kvej Nomads, oni su sezonu u tamošnjoj Premijer ligi završili na drugom mestu, iza šampiona TNS-a, od koga su na kraju imali 12 bodova manje.

Ipak, radi se o poluprofesionalnom klubu koji kao domaćin igra na stadionu od 1.500 mesta i jasno je da su im male šanse da izbace Kilmarnok i olakšaju posao Partizanu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Thursday, 20.06.2019
15:07

Zvezda za ulazak u LS izvlacila Milan tadasnjeg smapiona,Leverkusen tadasnjeg finalistu,a partizan za ulazak izvlacio Artmediu i amatere Samrok,toliko o tome

avatar
Man united
Wednesday, 19.06.2019
21:42

Претерујете. Смешна екипа. Ови су јачи само од ових крсташа из С. Ирске. Сасвим леп жреб за Партизан.

avatar
Tobdzija02
Wednesday, 19.06.2019
19:44

Ne mogu da verujem da mediji biraju lakse i teze protivnike.Iskreno ako mi ne mozemo da prodjemo neki tamo Kilmarok onda i ne treba da igramo Evropu.. A zapamtite moje reci POGAZICEMO IH !

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 19.06.2019
16:38

Za partizan je svaki rival u Evropi gotovo nepremostiva prepreka jer tamo nisu isti kriterijumi sudjenja kao u Superligi gde su povlasceni na svim nivoima.

avatar
IDEA ponos severa
Wednesday, 19.06.2019
15:48

Pa znamo mi svi, da bi vi voleli da Partizan ispadne. Al moram vas razočarati. Od toga nema ništa 😘

avatar
Toledo
Wednesday, 19.06.2019
15:25

Dzons prelazi u Rendzers,to je dobra stvar za Partizan.