Partizanu presela zimska idila, Zvezda ostaje na +6!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 03.12.2017.
17:58
Izvor: Sportske.net

Pet minuta delilo je aktuelnog šampiona Srbije od trijumfa u derbi susretu 20. kola Super lige ali je greška Vladimira Stojkovića omogućila Vojvodini da odnese bod iz Humske.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Mlađi navijači Partizana pamte evropske duele sa Dnjeprom i Šahtjorom koji su odigrani u pravim sibirskim uslovima, a nešto slično viđeno je i danas u Humskoj.

Aktuelni šampion Srbije ugostio je ekipu Vojvodine u derbi susretu 20. kola Super lige koji je crno-belima ujedno poslužio kao "generalka" pred gostovanje u Kijevu.

Utakmica je završena nerešenim rezultatom 1:1 (0:0) iako su crno-beli bili jako blizu osvajanju sva tri boda. Greška golmana Partizana omogućila je gostima da odnesu bod iz Humske i obraduju fudbalere Crvene zvezde.


Utakmica na stadionu u Humskoj počela je sa sat vremena zakašnjenja zbog obilnih snežnih padavina, a sneg je nastavio da pravi probleme akterima derbija tokom čitavog meča.

Svega nekoliko prilika viđeno je u prvom poluvremenu, što ne treba da čudi kada se uzmu u obzir otežavajuće okolnosti u kojima su fudbaleri Partizana i Vojvodine morali da se bore za tri boda.

Partizan je u prvih 45 minuta zapretio preko Leandrea Tavambe i Zorana Tošića, dok je najveće iskušenje za Vladimira Stojkovića predstavljao Kalezićev udarac u 29. minutu.

Na poluvremenu su ljudi koji rade na održavanju terena u Humskoj morali da se bace na posao i očiste linije jer sneg nije prestao da pada, a u međuvremenu je stigla i narandžasta lopta koja je korišćena u drugom poluvremenu.

Mnogo više uzbuđenja i oba gola viđena su u nastavku, a Partizan je prema prikazanom verovatno zaslužio da osvoji sva tri boda, što se na kraju ipak nije dogodilo.

Nakon samo tri minuta igre u drugom poluvremenu Partizan stiže do prednosti zahvaljujući Zoranu Tošiću. Zrenjaninac je na trećoj uzastopnoj prvenstvenoj utakmici pogodio ali je ubrzo nakon datog gola morao da napusti teren zbog bola koji je osetio u listu leve noge.

Crno-beli su posle vodećeg gola nastavili da pritiskaju rivala, bolje su se snalazili u nefudbalskim uslovima i do 70. minuta imali još tri dobre prilike za postizanje gola. Najbliži golu bio je Leandre Tavamba ali su stativa i Rockov ostavili Vošu u životu posle Kamerunčevih pokušaja.

Vojvodina je bila potpuno inferiorna u drugom poluvremenu, gotovo da nije prelazila na protivničku polovinu, a onda je pet minuta pre kraja stigla do izjednačujućeg gola zahvaljujući kiksu Vladimira Stojkovića.

Golman Partizana pokušao je da umiri loptu jednom rukom posle centaršuta sa desne strane, to mu je uspelo ali je lopta pala na nogu Nemanji Miletiću i odbila se ka gol liniji gde je Damir Kojašević uklizao i poslao je u nebranjenu mrežu!

Nakon isteka regularnog dela susreta sudija Zoran Široki produžio je meč još sedam minuta ali Partizan nije uspeo da stigne do drugog gola i tri boda.

Kako crno-beli nisu uspeli da savladaju Vojvodinu lider šampionata zadržao je šest bodova prednosti nad Partizanom.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Sunday, 03.12.2017
21:03

Đukić zaista daje čudne izjave.... Pritom, suviše kikseva. Nisam siguran da li bi bilo dobro zahvaliti mu se, ali za sada - nije napravio dobar posao.

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Sunday, 03.12.2017
20:29

P.S. Ili cak i ide na spustanje, ali kad je sam i na relativno bezbednoj udaljenosti...

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 03.12.2017
19:12

Nevezano za ovu utakmicu, izgleda da niko iz Zzjednice ne zna da pogleda vremensku prognozu i da shvati da je bolje bilo igrati u subotu, nego u nedleju. 1/3 utakmica otkazano, ovo sto je trebalo da lici na derbi, jedva da je licilo na fudbal

avatar
Volem Vosu
Monday, 04.12.2017
10:11

Ne radi im teletekst.

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Sunday, 03.12.2017
19:04

Dva ledena tusa danas. Uvek ili skoro uvek boksuje u takvim situacijama i bas danas resi da uradi ovako nesto, stvarno neverovatno sta je ucinio, ali i to smo mi. Nekako je logicno da nesreca nikad ne ide sama, jos nam mozda nece biti ni Evertona i Tosica za Derbi isto kao onda Zuke i Tosica.

avatar
СрбијаНС
Monday, 04.12.2017
12:38

Шта учини црни Стојкане? хахаха

avatar
DR DRE
Monday, 04.12.2017
14:54

Stojke Zabivaka kekeke