Partizanovom dvojcu "puno srce" zbog povratka u Humsku

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 18.01.2019.
09:28
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Imenjaci Bošnjak i Jovanović dobili su novu šansu za dokazivanje u matičnom klubu.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Nakon šestomesečnih pozajmica u Zemunu i Proleteru Strahinja Bošnjak (19) i Strahinja Jovanović (19) vratili su se u matični klub.

Mladi štoper odigrao je osam utakmica u dresu Zemuna tokom prvog dela sezone, a nakon povratka u Humsku priznao je da nije bilo lako prihvatiti odluku kluba da ga pošalje na kaljenje.

"Nije bilo lako kada sam saznao da ću otići na pozajmicu. Potonuo sam na trenutak, jer sam mislio da to nije pravo rešenje za mene. Ali posle nekoliko dana razmišljanja shvatio sam da će to biti samo jedan stepenik više, jedan korak napred da usavršim svoje znanje i napredujem u praksi", rekao je Bošnjak za klupski sajt.

Devetnaestogodišnjem štoperu nije bilo lako da se izbori za minutažu u superligašu iz Gornje Varoši.

"Na mojoj poziciji igrao je bivši igrač Partizana Trajković od kojeg sam naučio dosta toga, ali ne samo od njega već i od ljudi iz kluba. Tu je bio i Nemanja Tomić, tako da smo imali puno tema za razgovor. Momcima sam zahvalan  na tome kako su me prihvatili i što su bili uz mene kad god mi je bilo potrebno. Zahvalio bih se FK Zemun na korektnoj saradnji", dodao je Bošnjak.

Povratak u Partizan ispunio je srce momka koji je fudbal učio u crno-beloj fabrici talenata.

"Posle šest meseci provedenih u Zemunu, rečeno mi je da se vraćam u Partizan, bilo mi je puno srce! To je moj klub iz detinjstva. Ne mogu da se ne obradujem takvim vestima", zaključio je Bošnjak.

Slično se oseća i Strahinja Jovanović koji je jesen proveo u superligašu iz Novog Sada. Krilni napadač je upisao 11 nastupa u dresu Proletera i postigao jedan gol.

"Sada sam opet sa Partizanom i novim trenerom Batom Mirkovićem, gde stičem novo iskustvo i gde ću dati  sve od sebe da se nametnem. Vidim da su Mirković i njegovi saradnici veliki profesionalci, posvećeni su svakom treningu i to mi izuzetno prija", rekao je Jovanović.

Za pomenutu dvojicu sledi period dokazivanja treneru koji nije vodio ekipu u momentu kada su napustili Humsku. Nakon zimskih priprema biće jasnije da li će Bošnjak i Jovanović ostati u Humskoj i boriti se za mesto u prvom timu tokom prolećnog dela sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RIP KOBE
Friday, 18.01.2019
16:12

naslov sadrzi revoltovu omiljenu rec haha sada se javi brate

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 18.01.2019
10:34

Zar nije bilo reci da ce Bosnjak na novu pozajmicu? U sustini, i bolje bi bilo da ostane jer nam trebaju stoperi cak i sad, a pogotovo ako ode Markovic.