Partizanovo ''minsko polje'' - Koga bi trebalo izbeći u kvalifikacijama za LE?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 30.05.2019.
12:33
Izvor: Sportske.net

Ko su Partizanovi mogući rivali za izbegavanje ovog leta?

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Pobedom u finalu Kupa, Partizan je stekao privilegiju koju na početku nove sezone neće imati ni Crvena zvezda u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ni Radnilki i Čukarički u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Crno-beli su se plasirali direktno u drugo kolo kvalifikacija za LE i sebi obezbedili dve dodatne nedelje priprema za evropska iskušenja i za uigravanje ekipe koja će svakako doživeti bitne kadrovske promene.

Pisali smo već da će Partizan biti nosilac u drugom i trećem kolu kvalifikacija, da su velike šanse da se to dogodi i u plej-of fazi, ali su doduše sada i nešto manje, posle sinoćnjeg poraza Arsenala od Čelsija u finalu Lige Evrope, jer nije oslobođeno još jedno mesto među nosiocima u završnoj fazi kvalifikacija.

Danas ćemo se pozabaviti potencijalnim ''minama'' koje bi Partizan trebalo da izbegne u žrebovima, koji će biti održavani 19. juna, pa 22. jula i 5. avgusta).

U drugom kolu Partizan ne bi trebalo da ima većih problema, ali bi valjalo izbeći, na primer, Zrinjski iz BiH. Treba li da podsećamo na Partizanovu diskvalifikaciju od pre 12 godina, posle dvomeča sa Zrinjskim, a zbog navijačkih incidenata. Zato je sada najbolje izbeći bilo kakav rizik te vrste.

Od ostalih ekipa iz nepovlašćene grupe, u drugoj fazi ne bi bila poželjna ni poljska Lehja iz Gdanjska, pogotovo posle Partizanovog lošeg iskustva protiv Zaglebja pre tri godine...

U trećem kolu ''bode oči'' švajcarski Tun, koji je 2013. u kvalifikacijama eliminisao Partizan, sećate se bilo je 3:0 za Švajcarce u revanšu...

Takođe, iz istih razloga kao i Zrinjski u drugom, ni hrvatski Osijek ne bi bio poželjan u trećem kolu, iako se crno-beli od raspada Jugoslavije nisu sastajali sa Osiječanima u evropskim takmičenjima.

I konačno dolazimo do plej-of faze i hajde da pretpostavimo da će Partizan i tada biti među nosiocima.

Od nepovlašćenih bi nezgodan bio Trabzonspor, zatim Rijeka, možda čak i Hajduk ako se plasira u ovu fazu... Takođe, moskovski Spartak, Standard Lijež, ali teško je očekivati lakog rivala u ovoj fazi takmičenja, čak i kada ste među povlašćenima.

Do tada, ipak, verujemo da će Savo Milošević ''skockati'' tim po svojoj želji i da će crno-beli imati kvalitet za plasman u Ligu Evrope.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mani2
Thursday, 30.05.2019
20:51

Ne treba se previse binuti, jer je Partizan u rangu najgorih

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 30.05.2019
13:32

1. Savo neće napraviti tim po svojoj želji jer će mu uprava prodati nekog od ključnih igrača jer oni nisu sposobni ništa drugo da urade po finansijskom pitanju osim da prodaju ispod cene najbolje i najtalentovanije igrače Partizana. 2. Umesto da dovedu domaće igrače koji su trenutno slobodni, kvalitetni i vole Partizan oni će opet dovesti prosečne igrače od kojih će očekivati da eksplodiraju, a koji će eventualno biti dobri za 15 ekipa SL, a ne i za Evropu i samo zatvoriti mlade ekstra talentovane igrače poput Kokira ili F. Stevanovića od kojih zapravo treba da se očekuje ta eksplozija. 3. Ukoliko urade stvari po 1 i 2 najverovatnije Partizan neće uspeti da se plasira u LE bez obzira da li bio nosilac i u plej-ofu, a to bi značilo novu prodaju igrača do kraja prelaznog roka, manji koeficijent u narednim sezonama i automatski lošiji žreb u narednim kvalifikacijama. 4. Ukoliko se desi po 1, 2 i 3 može da se desi da Partizan ne igra Evropu 2019/20 jer će sudije još više biti delotvornije protiv takvog Partizana, a vrlo lako može da se desi jer ovima što se upravom zovu najbitnije je da ne naljute, ne povrede ili uvrede duha.

avatar
RIP KOBE
Thursday, 30.05.2019
15:41

fora je u tome da su potrebne parice za njhove dzepove prvo! zato i ocekujem da ode mali kalaba nazalost!

avatar
No.1 Gargamel
Thursday, 30.05.2019
12:42

Nadam se da ce i Zvezda i groblje igrati grupne faze ove godine, ponajvise zbog koeficijenta. Voleo bih da svi nasi klubovi prodju ali da li je realno?