''Partizanovo dete'' blista u Hrvatskoj, večeras je zaslužio ovacije!

Autor: Darko Mitrović
petak 16.10.2020.
20:25
Izvor: Sportske.net

Novi trener crno-belih voli da vraća Partizanovu decu, hoće li razmisliti i o njemu?

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Povezane vesti

U Hrvatskoj će tokom vikenda bidi odigrano osmo kolo, a premijera je bila večeras, u duelu Slaven Belupa i Istre.

Domaći tim je slavio prilično ubedljivo, rezultatom 5:1, a u glavnoj ulozi bio je nekadašnji fudbaler Partizana Nemanja Glavčić.

Omaleni vezista je trijumfu Slavena večeras doprineo sa dve asistencije Božiću, u 31. i 45. minutu, a onda je odličnu partiju krunisao i prelepim golom u 61. minutu, kada je ''promešao'' odbranu Istre i pogodio mrežu.

Glavčić je tri minuta kasnije zamenjen, a sa terena je ispraćen aplauzima prisutnih.

Dodajmo još i da su za Slaven strelci bili i Krstanović u 50. minutu iz penala i Boaći u 79, a jedini gol za Istru postigao je Vuk u 85. minutu.

Podsetimo, Nemanja Glavčić je prošao omladinsku školu Partizana, nastupao je i za Teleoptik, ali u prvom timu Partizana nije uspeo da se izbori za značajniju ulogu, pa se u leto 2016. preselio u Spartak, najpre na pozajmicu, a godinu dana kasnije je kao slobodan igrač ozvaničio transfer u klub iz Subotice.

Tamo se zadržao do leta 2019, kada je realizovao transfer u ekipu Slaven Belupa i tamo se sjajno snašao.
-
Baner
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Saturday, 17.10.2020
18:29

Samo još jedan očigledan primer nekakvog sitnog lopovluka uprave i katastrofalne procene igrača. Ne znam da li bi ovaj igrač mogao da bude u prvih 11, ali da poseduje kvalitet, pa to se vidi iz aviona. Njegova pozicija je plej, slična poziciji npr. Natka, npr. L. Pavlovića i npr. D. Stojkovića. Glavčić ima lopte koje *vide*, što ga izdvaja iz mase solidnih veznih koje iznedri Partizanova škola, ali ima i mnogo izraženiju igru u oba pravca nego npr. L. Pavlović i D. Stojković, koji ne pokazuju previše ni interesovanja ni odgovornosti u defanzivi. Ta razlika u stavu je bitan element i razlikuje pobednički mentalitet od narcisoidnosti. Dečku ugovor ističe sledeće godine u julu, mislim da ga treba vratiti, jer iz ovoga što sam gledao može da igra i po boku i to od beka do krila i veznoj liniji, od duplog zadnjeg veznog do centralnog veznog. Ima izuzetan šut i centaršut, sjajne slobodnjake i kornere. Njegova sadašnja vrednost na TM je 600 hiljada evra, ali po isteku ugovora obaveza bi bila samo plata. Na TM piše da je dešnjak, zato što uglavnom igra po desnoj strani, ali je izraziti levak.

avatar
Slavko Knezevic
Saturday, 17.10.2020
09:24

Nekosta nista, sve je providno. Jprava napolje.