Partizanovih prolećnih 11, jednačina sa koliko nepoznatih?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 08.12.2019.
11:21
Izvor: Sportske.net

U jučerašnjem razgovoru sa novinarima, trener Milošević je dao određene smernice šta bismo mogli da očekujemo u Humskoj tokom zime.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Partizan je ove sezone svoj stil igre učinio mnogo dopadljivijim u odnosu na prethodnih par godina, uz to je uspeo da izbori plasman u grupnu fazu Lige Evrope, ali na domaćoj sceni ne ide kako se očekivalo.

Zaostatak za vodećom Crvenom zvezdom je sve veći, iako su crno-beli uspeli da savladaju najvećeg rivala u septembru u Humskoj sa 2:0.

I ove sezone Partizan ima previše kikseva u, uslovno, manjim utakmicama, što Zvezda obilato koristi, pa je veoma teško očekivati neki veliki obrt na proleće kada je u pitanju borba za titulu.

Crno-belima preostaje da polako počnu da formiraju tim za narednu sezonu, da dodatno unaprede igru i otklone nedostatke koji su posebno došli do izražaja u ovom finišu prbog dela sezone.

Trener Savo Milošević je juče na pres konferenciji potvrdio da ostaje na toj funkciji, da želi da odradi ugovor do kraja i tu dileme više ne bi trebalo da bude, čak i ako se dogodi još neki kiks do zimske pauze.

Ostaje da vidimo šta će biti sa ekipom koju će tokom proleća Savo voditi sa klupe, pogotovo što je juče nagovestio nove ''bolne rezove'' koji bi mogli da se dogode na zimu, a po ugledu na one od letos, kada su iznenađujuće precrtani Goran Zakarić, ili Nemanja Nikolić.

Tokom prvog dela sezone, Milošević je iskristalisao najboljih 11, na koje je uglavnom računao, a to su:

Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Natho - Tošić, Suma, Asano - Sadik.

Njima treba dodati i Lazara Markovića koji se oporavlja od povrede, mladog Filipa Stevanovića i Aleksandra Šćekića, koji su bili najčešće alternative. Međutim, problem je ostatak klupe za rezerve, odakle, kada je to bilo potrebno, često nije stizao željeni kvalitet.

Otuda i veliki umor pomenutih startera, o čemu je juče takođe Milošević govorio, kao možda i glavnom razlogu zbog čega crno-beli sve češće u finišu mečeva ispuštaju ubedljivu prednost.

Dakle, šta možemo da očekujemo na proleće, kada je startna postava u pitanju?
--
Ako Milošević želi da ojača zajedništvo u ekipi, da se dođe do određene rutine na terenu i da njegovi igrači ubuduće na terenu mnogo bolje poznaju jedni druge, na šta je takođe juče ukazao, onda bi trebalo očekivati minimalne promene među starterima.

Strahinja Pavlović će u januaru i zvanično potati član Monaka, ali bi do kraja sezone trebalo da ostane u Partizanu kao pozajmljen igrač, pa ni na toj poziciji do leta ne treba očekivati bitnije promene.

Sa Sumom i Sadikom će biti potpisani novi ugovori, bar je to Milošević najavio, Natho i Asano bi trebalo sigurno da ostanu, oporaviće se i Marković i u ofanzivnoj liniji tima ne treba očekivati neke velike promene.

Možda najveća neizvesnost vlada oko Zorana Tošića, kome ugovor ističe na leto i za sada se ne pominju neki razgovori oko eventualnog produžetka saradnje.

Saša Zdjelar bi verovatno mogao da ode u slučaju dobre ponude iz inostranstva, pogotovo što crno-beli sada žele da angažuju Marka Docića iz Čukaričkog, kao i Nikolu Kuveljića iz Javor Matisa.

U odbrani takođe ne bi trebalo da bude velikih promena. Doduše, kao i kod Zdjelara, moguće je da i Miletić ode u slučaju dobre ponude, pa i Urošević, ali za sada nema informacija da bi takve ponude mogle da stignu uskoro u Humsku.

Lutovac se već uveliko priprema kao novo rešenje na desnom beku, ali ako Miletić ode, onda će crno-beli morati da angažuju bar još jednog igrača na toj poziciji.

Konkurenciju među štoperima bi trebalo da pojača iskusni Slobodan Rajković, koji bi se onda borio za mesto među starterima sa veteranom Bojanom Ostojićem.

Doskora guruća pozicija levog beka sada ne deluje toliko kritično posle zadovoljavajuće polusezone koju je odigrao Urošević, a kada su golmani u pitanju, već je počelo da se razmišlja o potencijalnim alternativama za do sada neprikosnovenog Vladimira Stojkovića, koji je u poslednje vreme daleko od prepoznatljive forme.

Pominje se dolazak mladog reprezentativca Ilića iz Voždovca, a u tom slučaju bi Nemanja Stevanović ili Filip Kljajić mogli da se rastanu sa crno-belima.

Da ipak sačekamo još malo, Savo Milošević je već pokazao da ume da iznenadi svojim izborom...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVØLT
Sunday, 08.12.2019
14:05

Lukac/Nikolic, Ilic/Popovic, Trnic (nije vise nas clan, ali, takav neki- do kraja sezone Stojke, naravno, posle toga Milan, Djordje ili Emil)- Lakicevic, Miletic, Ostojic, Vujacic, Str. Pavlovic, Rajkovic, Brezancic, Urosevic, Sehovic- Natko, Nisic ili M. Momcilovic, Zdjelar (ili stranac umesto njega, a mozda i svakako vec u januaru), Docic- Stevanovic, Lutovac i(li) Lakcevic, Suma, Laza Pavlovic, Markovic, Asano, Sadik, obavezno novi i Gigic ili pak neko drugo ime kao treca solucija gore u napadu, mozda vec i kao druga. Umesto Neme i Ostoje mozda LR, eventualno neki stranac ukoliko i dodje do povecanja? Tu sad neke price vec kruze o tome da oni koji imaju pasos eu nece biti tretirani kao stranci, ne znam da li je tacno.

avatar
dejanera2
Sunday, 08.12.2019
12:51

I sta zakljuciste? Sve ostaje isto jedino ako odu Zdjelar ili Celavi. A Partizan bas treba da napravi ozbiljan rez a ne te gluposti mozda ovo -mozda ono! Odbrana kompletna treba da se promeni. Celavi ce da ode (ako ne sad onda na leto), Ostoic je trebao da batali fudbal jos letos ali dade gol u derbiju i eto ga starter, Pavlovic ostaje ali treba sto manje da igra jer treba praviti tim koji ce u kvalifikacije za Evropu (mada pitanje je kakve su klauzule u ugovoru sa Monakom), Urosevic proigrao u 25 godina(?!?) a i Stojkovic komedija ove sezone. Dakle treba dovesti,ili izmisliti iz svoje skole, 2 desna beka, 3 stopera i jednog levog beka. Treba zadnji vezni, treba zamena za Natka, za Sumu i bar dva spica. Dok Suma ne potpise ne bih ja verovao u njegov ostanak a Sadik je igrac Rome na pozajmici. E kood tog Sadika postoje neke price koje se bas ne poklapaju a sta je istina valjda ce se saznati. Po jednoj verziji Partizan ima pravo OTKUPA za 1.6m evra a po drugoj PRAVO PRECE KUPOVINE! Razlika je drasticna! Po prvoj opciji Partizan iskesira otkup i Roma se slabo sta pita a po drugoj Roma ne mora ni da ga proda a i ako ga prodaje Partizan ima prvenstvo jedino ako izjednaci ili ponudi vise nego bilo koji drugi zainteresovani klub.

avatar
REVØLT
Sunday, 08.12.2019
12:59

Ostoic:-D Na Suminoj poziciji imamo (i) Pavlovica.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 08.12.2019
13:41

Partizan ne treba da pravi nikakav rez što se tiče prve postave, samo treba umesto igrača koji se nisu pokazali ni kao dostojne rezerve dovesti igrače koji će biti za prvu postavu ili eventualno biti korisni u rotaciji s perspektivom da budu starteri u bliskoj budućnosti. Umesto Stevanovića i Kljajić dovesti najboljeg mogućeg golmana sa srpskim pasošem, zadržati Stojkovića i priključiti najtalentovanijeg golmana iz sopstvene škole. Umesto Pešukića i Vulićevića dovesti desnog beka i zadržati Miletića koji može i štopera da igra. Umesto Dinge i Pavlovića koji će biti prodat dovesti štopera za prvu postavu obavezno, zadržati Ostojića, Vujačića i već pomenutog Miletića. Zdržati Uroševića, Brežančića i Šehovića jer bolje teško da će naći sa domaćim pasošem. Umesto Smiljanića i Šćekića dovesti zadnjeg veznog, zadržati Zdjelara i ozbiljnije računati na Momčilovića. Zadržati Sumu, Asana, Markovića, Stevanovića, Lutovca, Lakčevića i Tošića do leta kada mu ističe ugovor i ako je moguće već sada umesto Tošića dovesti igrača koji će doneti golove s krilne pozicije, a S.Jovanović kao što sam očekivao ništa nije pokazao tako da je bolje i za njega da potraži šansu u drugom klubu, kao i Musa. Umesto Gigića i Ivanovića dovesti napadača-golgetera koji će moći da igra u prvoj postavi. Na pozicijama golmana, desnog beka, štopera, zadnjeg veznog, krila i napadača prodati/otpustiti 13 igrača, a dovesti 6 i napraviti jači igrački kadar u naredna dva prelazna roka i još ozbiljnije igrati Evropu. To je igrački kadar od nekih 25 igrača + pored mladog golmana i Momčilovića priključiti još 3-5 mladih talentovanih igrača pošto Stevanovića i Pavlovića računam kao prvotimce.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 08.12.2019
12:50

Da je liga regularna Partizan bi bio prvi s obzirom na sve što smo videli. Kraj diskusije i svaka analiza u kojoj se izuzima neregularnost je bespredmetna.

avatar
REVØLT
Sunday, 08.12.2019
12:40

*da bi se dobro odrazilo (prica o Natku)

avatar
REVØLT
Sunday, 08.12.2019
12:33

Urosevic, Sehovic, Lutovac, svi o i su vise igrali beka nego Vulicevic i Pesukic onda kad Miletic nije mogao, a Dinga je igrao na svojoj poziciji samo u Kupu (i jednom je, eto, usao sa klupe u prvenstvu u 90. minutu) iako je cak i on mogao na beka jer nije spor. Ostavili smo Ivanovica, a dali Nikolica i ostali sa samo dva klasicna napadaca od kojih onaj drugi kao da ne postoji, toliko o nekoj dobroj selekciji. Na sredini ce mozda doci neko ko ce moci da igra upravo ono sto sam i prizeljkivao (nesto izmedju DMC i MC), ali, imajuci u vidu da je Docic levak, to bi dovelo do pomeranja Natka na desnu stranu za sta bas i nisam siguran da bi se odrazilo na ekipu i njega samog, to su ti detalji i sitnice koje zivot znace. Lakicevic, Rajkovic, Docic i neki spic, a onda na leto golman (Nikolic ili Rockov, eventualno Lukac da nam se vrati) i Rosic, mozda i Denic na sredini i Sulejmani umesto lenjog Tosica...

avatar
REVØLT
Sunday, 08.12.2019
13:44
avatar
REVØLT
Sunday, 08.12.2019
12:25

Toliko gresaka. Prijatelju, mora da je jako nezgodan taj mamurluk, sta kazes? :-D