Partizanovih 50 IGRAČA, Savo u startu precrtao 13, ali to nije sve!

  • Autor: Darko Mitrović

  • 16. jun 2019.

  • 12:30

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Kvantitet je tu, i mnogo iznad očekivanja, a šta je sa kvalitetom?

Partizanovih 50 IGRAČA, Savo u startu precrtao 13, ali to nije sve!
Foto: Sportske.net/Pavle Knežević
Nije neobično da se na prvoj prozivci na početku priprema pojavi tridesetak igrača, ali jučerašnji spisak od ukupno 37 imena ipak deluje predugačko i pokazuje da će trener Partizana Savo Milošević morati veći broj igrača da uskoro ''precrta'', jer se tek očekuju i nova pojačanja u letnjem prelaznom roku, uz nekoliko izlaznih transfera od kojih će zavisiti dalja kupovina.

Podsetimo, na Miloševićevom spisku juče su se našla ova imena:

Vladimir Stojković (dolazi 16. juna), Filip Kljajić, Aleksandar Popović, Danilo Pantić (istekla pozajmica, trenutno je sa mladom reprezentacijom Srbije), Nikola Lakčević, Strahinja Jovanović, Milan Smiljanić, Ognjen Ožegović, Sejduba Suma, Mark Valijente (dolazi 16. juna), Zoran Tošić (dolazi 16. juna), Armin Đerlek, Filip Stevanović, Saša Zdjelar, Goran Zakarić (dolazi 21. juna), Rikardo Gomeš (dolazi 18. juna), Nemanja Nikolić, Aleksandar Šćekić (dolazi 22. juna), Strahinja Pavlović, Zlatan Šehović, Slobodan Stanojlović (dolazi 20. juna), Svetozar Marković, Nemanja R. Miletić, Đorđe Ivanović, Lazar Pavlović, Miljan Momčilović, Musa Ndžaj, Bojan Ostojić (još bez novog ugovora), Periša Pešukić, Igor Vujačić, Aleksandar Lutovac, Dominik Dinga, Miroslav Vulićević, Nemanja G. Miletić, Radivoj Bosić, Slobodan Urošević, Dejan Georgijević.

Međutim, sećate se da smo nedavno pisali i o čak 17 Partizanovih igrača na pozajmicama u inostranstvu ili u domaćim klubovima. Od tih 17 samo četvorica su pozvana na prozivku (Suma, Lakčević, Ožegović, Jovanović), a preostala trinaestorica su, očigledno, u startu precrtana, bar za prvi deo naredne sezone.

Ta trinaestorica prekobrojnih, čiji status tek treba da se definiše su: Gabijel Enake, Nemanja Stevanović, Luka Cucin, Veljko Birmančević, Juri Vakulko, Marko Jovičić, Jovan Kokir, Jovan Vlalukin, Jovan Trnić, Filip Čermelj, Strahinja Karišić, Adnan Islamović i Marko Lazarević.

Kada ovaj spisak saberemo sa onih 37 igrača, dolazimo do brojke od čak 50 fudbalera na koje je trener Milošević mogao da računa, ali se trinaestorice u startu odrekao.

Zanimljivo je da se i Danilo Pantić nalazi među pozvanima, ali se postavlja pitanja na koji bi način Partizan sada mogao da ga zadrži, kada Čelsi traži otkup ugovora posle dve sezone provedene na pozajmici.

Sa štoperom Bojanom Ostojićem još nije postignut dogovor oko novog ugovora, a sudeći po onome što smo videli u finišu prošle sezone, Savo Milošević nije imao poverenja u Đerleka, Ndžaja, Georgijevića, Vulićevića, Nemanju G. Miletića...

Ako se realizuju i transferi Strahinje Pavlovića, Rikarda Gomeša, a uz pomenute koji nisu bili u prvom planu, deluje da bi spisak lako mogao da se skrati na ispod 30 imena.

Ali, onda bi trebalo da se produži novim pojačanjima...

U svakom slučaju, biće zanimljivo leto u Humskoj.

  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari