Partizanova zimska pojačanja - Kakvo im je ''prolazno vreme''?

Autor: Darko Mitrović
petak 09.03.2018.
12:19
Izvor: Sportske.net

Vreme je za prvu ocenu - ko se najbolje snašao i ko je, zapravo, istinsko pojačanje za ovu ekipu Partizana?

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Posle nezaboravne evropske jeseni, u Partizanu su tokom zimskog prelaznog roka imali za cilj da dodatno ojačaju ekipu na pojedinim deficitarnim pozicijama, kako se Đukićevom timu ne bi dešavali kiksevi na domaćoj sceni posle evropskih utakmica, što je jesenas bio slučaj i zbog čega je Zvezda prezimila na ''plus devet''.

Tokom zime angažovani su Saša Zdjelar, Juri Vakulko (zadnji vezni), Đorđe Ivanović (ofanzivni vezni) i Slobodan Urošević (levi bek).

Od njih četvorice Partizan je morao da odabere trojicu za dvomeč sa Viktorijom Plzenj u 1/16 finala Lige Evrope i tu je ''izvisio'' mladi Ukrajinac Vakulko koji je bio prekobrojan.

Već i iz tog Đukićevog poteza videlo se da Vakulko tokom priprema nije uspeo da se nametne i očigledno će mu trebati više vremena da se adaptira na novu sredinu, mada je sportski direktor Iliev otkrio da su njegovi saigrači bili oduševljeni onim što je mladi reprezentativac Ukrajine pokazao već na prvom treningu.

To se potvrdilo i početkom drugog dela sezone, s obzirom da Vakulko nije još odigrao ni minut u zvaničnim utakmicama u dresu Partizana, i ne samo to, nego je jedino protiv Mladosti u Lučanima bio na klupi za rezerve. Sve ostale mečeve odgledao je sa tribina ili uz TV.

Dakle od njega zasad nikakva korist, što ne znači da je neće biti u bliskoj budućnosti.

Slobodan Urošević je angažovan da pojača konkurenciju na poziciji levog beka, i zbog slabije forme Nemanje Miletića u finišu jeseni, ali i zbog Miletićeve suspenzije za prvi meč sa Viktorijom Plzenj.

S obzirom da ni Antonov nije impresionirao tokom priprema, Uroševiću se otvorio put da odmah dobije značajnu minutažu.

Tako je i bilo, Đukić je imao poverenja u Uroševića u dvomeču protiv Viktorije, zatim protiv Mladosti i Zemuna, ali pošto je to period Partizanove velike krize igre i rezultata, izgleda da je Urošević ''platio ceh'', pa je protiv Radničkog i Rada  preseljen na klupu za rezerve, a priliku je ponovo dobio Miletić.

Đorđe Ivanović je u Humsku stigao kao MVP Superlige za prošlu godinu i od njega se mnogo očekivalo, pogotovo što Suma tokom jeseni nije opravdao očekivanja.

Verovalo se da će Partizan sa Ivanovićem biti efikasniji, ali se to za sada ne događa. Izuzev meča sa Teplicama na pripremama, u zvaničnim utakmicama nije postigao nijedan gol, a samo dva puta bio je starter u drugom delu sezone - protiv Mladosti i Radničkog i oba puta je zamenjen početkom drugog poluvremena.

Igrao je još kao ''džoker'' sa klupe u prvom meču sa Viktorijom i protiv Zemuna, ali nije doneo očekivan rezultat.

Podsetimo, tokom priprema se požalio i da teško podnosi intenzitet rada na koji nije navikao u svom bivšem klubu...

I konačno, Saša Zdjelar.

Na njegov dolazak se najduže čekalo, ali iako je imao i problema sa povredom, on je brzo potvrdio kvalitet, a golovima protiv Zemuna i Rada je sprečio da rezultatska kriza crno-belih bude još teža.

Polako izrasta u jednog od lidera ovog tima i kako sada stvari stoje, Partizan će se na leto boriti da otkupi njegov ugovor od Olimpijakosa, s obzirom da je zimus stigao na pozajmicu.

Od sve četvorice pojačanja zaslužio je najveću ocenu, i to (prema našoj proceni, a na osnovu dosadašnjih utakmica):

Juri Vakulko (neocenjen)
Slobodan Urošević 6
Đorđe Ivanović 5.5
Saša Zdjelar 7.5

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Friday, 09.03.2018
19:15

Licno mi je izgledalo da su za nase uslove i financijsku nemoc ova pojacanja nadprosjecna. Ako fudbaler ne napreduje, individualno i kolektivno, to je gotovo siguran znak da se sa njima lose radi.

avatar
AlexPFC
Friday, 09.03.2018
17:22

Koju ocenu je zaslužio Miroslav Đukić? Snosi li on neku odgovornost što nam novi fudbaleri (namerno ne pišem pojačanja) a i starosedeoci na terenu deluju pogubljeno? Posle dva uzastopna prelazna roka, letnjeg i nedavno završenog zimskog, najkonkretniji fudbal igramo sa četrdesetogodišnjim Sašom Ilićem u postavi. Da li je kompletna krivica na igračima ili je možda malo i do trenera? Da li je moguće da baš nijedan novi fudbaler nije opravdao očekivanja? Miroslav Đukić bi i Mesija unazadio a ovi iz kluba neka mu i dalje izmišljaju alibije i pružaju kvazi podršku u koju niko normalan više i ne veruje!

avatar
Man.United99
Saturday, 10.03.2018
01:15

Svaka čast! Slicno sam i ja pisao pa su mi govorili da to govorim iz mrznje. Ali vidi se da nešto sistemski nevalja. Partizan cijelu sezonu igra lose. Nije to samo par utakmica. Pa vecina utakmica koje ste i dobili bila je na neki individualni potez ali bez kvalitetne igre

avatar
RIP KOBE
Friday, 09.03.2018
15:38

ne razumem zasto vakulko bar nije ni na klupi.

avatar
Miloš1976
Friday, 09.03.2018
14:58

Ivanović promašaj,preplaćen..Urošević prosek..Pa jel moguće da Vakulko ne može ni 15 minuta da odigra?Novi Suma?Zdjelar jedini pogodak,od starta govorim da je za Evertona izmislio fudbal..Ivice napolje!

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Friday, 09.03.2018
13:53

Objektivno? Nikakvo. Vakulko moze da dobije peticu, prosek je onda sest.