Partizanova titula kao primer i drugima u Evropi?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 16.03.2020.
21:16
Izvor: Sportske.net

Da li će ovog proleća i neki drugi slediti taj primer?

Epa/Koča Sulejmanović
Epa/Koča Sulejmanović

Povezane vesti

Utorak bi trebalo da bude ''Dan D'' kada je u pitanju sudbina ovosezonskih fudbalskih takmičenja, a očekuje se i zvanična odluka o odlaganju Evropskog prvenstva.

Sve će se znati posle najavljene video konferencije koju organizuje UEFA, a na kome će učestvovati i predstavnici svih evropskih fudbalskih saveza.

U iščekivanju sutrašnjih odluka, uticajni španski ''As'' podsetio je i na sezonu 1998/99, koja je u Srbiji prekinuta 24. marta 1999. kada je počelo NATO bombardovanje naše zemlje.

Naknadno je doneta odluka da vodeći tim u trenutnu prekida prvenstva, a to je bio Partizan, bude proglašen šampionom, iako je do kraja sezone ostalo deset kola.

Takav slučaj mogao bi da se ponovi i ovog proleća, ukoliko i u narednih par meseci ne bude uslova za nastavak tekuće sezone.
-
Kazino baner

''U UEFA se samo jednom dogodio presedan. Moramo da se vratimo u 1999. godinu, kada je UEFA, na čelu sa Šveđaninom Lenartom Johansonom odlučila da dodeli titulu Partizanu, koji je bio prvi na tabeli nacionalne lige koja je suspendovana deset kola pre kraja, zbog proglašavanja ratnog stanja'', istakao je u svom tekstu novinar ''As-a'' Hoakin Maroto.

U Španiji trenutno Barselona na prvom mestu ima dva boda više od Reala, posle 27 odigranih kola.

U tekstu se dalje navodi da će odluka o šampionu Španije, u slučaju prekida sezone, trebalo da bude doneta u dogovoru La Lige i Fudbalskog saveza Španije. A ako dogovora ne bude...

''U slučaju da saglasnost izostane, predsednik Saveza ili odgovarajućeg tela će doneti konačnu odluku. Takav član postoji u gotovo svim savezima u Evropi, a mnogi od njih preferiraju da UEFA postavi odgovarajuću formulu kako bi se sprečili konflikti”
, istakao je Maroto.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 18.03.2020
11:52

partizanova titula je primer Evropi kako se u Srbiji osvajaju titule van zelenog terena. Ja mislim da sa takvim titulama jugoslovensko sportsko drustvo partizan ima najvise osvojenih trofeja na svetu i sad mi je jasno zbog cega se oni hvale da su najtrofejnije sportsko drustvo na svetu.

avatar
Pipo Inzagi
Tuesday, 17.03.2020
10:25

Kakvo iznenađenje da je u tom jednom presedanu profitirao najpošteniji klub na svetu!!!

avatar
BenkovackiManitas31*
Tuesday, 17.03.2020
08:58

Bilo ih je mnogo vise ukradenih tih prokletih devedesetih godina od te jedne. Da nije devedesetih i Toleta neko bi jos mastao od drugoj zvezdici

avatar
Monday, 16.03.2020
22:40

Nije odmah bilo prekinuta nego je odlagana dok nije i konacno bila suspendovana. Nije nam Sud udruzenog rada vratio potpuno zasluzeno osvojenu titulu nego je samo dobio da sprovede odluku koja je prehodno vec bila doneta. Ono sto je pravo i jedino pitanje je ko je bio u Komisiji koja je donela odluku da neko dobije titulu za/iz 1946? To vam ne smeta, gospodo?

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Monday, 16.03.2020
23:14

vraticete vi i one iz 80ih ne brini

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 16.03.2020
23:52

Vratice te vi Vardaru i nama te dve titule koje nam je oteo sud udruzenog rada i dodelio ih vama ljepi.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 16.03.2020
22:22

Moada FSS odluci da sampion bude kao one 1986 godine kad je titula dodeljena jugoslovenskom fudbalskom klubu partizan putem suda udruzenog rada ciji Predsednik je bio clan uzeg rukovodstva istog kluba.