Partizanova prva postava se već zna, ali kako izgleda idealni drugi tim crno-belih i gde škripi?

  • Autor: Darko Mitrović

  • 15. januar 2020.

  • 18:09

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Videlo se i jesenas, crno-belima nedostaju prave alternative za svaku poziciju.

Partizanova prva postava se već zna, ali kako izgleda idealni drugi tim crno-belih i gde škripi?
Foto: EPA-EFE/SRDJAN SUKI
Trener Partizana Savo Milošević juče je u razgovoru sa novinarima izrazio veliko zadovoljstvo početkom zimskih pruiprema u Turskoj i situacijom koju ima u ekipi.

Najboljih 11 je jesenas već formirao, sada ostaje da njihove mogućnosti dodatno unapredi, ali i da im pronađe prave alternative u svakom trenutku.

Ko bi mogle da budu najbolje alternative za svaku poziciju?

Možemo to da ilustrujemo kroz prikaz prve i, uslovno, druge postave crno-belih. Prva je već poznata i jesenas je odigrala najveći broj mečeva...

Partizan 1: Stojković - Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Zdjelar, Natho - Tošić, Suma, Asano - Sadik.

Šta je sa drugom?

Partizan 2: N. Stevanović - Lutovac, Vujačić, ???, Brežančić - Šćekić, Smiljanić - Marković, L. Pavlović, F. Stevanović - ???

Iz ovoga je potpuno jasno zbog čega crno-beli u ovom prelaznom roku žele pre svega da angažuju pojačanje na mestu štopera i napadača, jer u ovom trenutku na tim pozicijama nema pravih rešenja. U prvom delu sezone, pozicije označene znakom pitanja su mogli da popune Dominik Dinga i Petar Gigić, ali oni sada više nisu među prvotimcima Partizana i sada se traže alternativna rešenja.

Jedno bi trebalo da bude Slobodan Rajković, na mestu štopera, drugo, na primer, Bojan Matić iz Vojvodine, ili Nikola Petković iz Javor Matisa. Sa njima, to bi već bio prilično dobar izbor za crno-bele na svakoj poziciji, što ne znači da ne bi mogao da bude i još bolji na pojedinim mestima.

Naravno, ovo ne znači da su prvoj jedanaestorici mesta ''zacementirana''. Ako bude potpuno spreman, Lazar Marković će svakako naći tu svoje mesto, suština je u ilustraciji na koje igrače Milošević tokom proleća može ozbiljno da računa.

Od onih koji nisu prikazani, treba dodati i Đorđa Ivanovića na krilu, zatim Nikolu Lakčevića, golmana Popovića, i još ponekog od talentovanih igrača koji su priključeni iz omladinskog pogona i koji treba da se dokažu ove zime, sledeći prošlogodišnji primer Strahinje Pavlovića koji u to vreme još nije bio punoletan, ali je vrlo brzo postao nezamenljiv u startnoj postavi.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari