Partizanova nada - Izgubi i Real četiri, pet utakmica za sezonu...

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 06.11.2018.
12:52
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Krilni fudbaler Partizana osvrnuo se na krizu rezultata i trijumf nad Vojvodinom kojim je ona prekinuta. Evo šta misli o šampionskoj trci i prednosti koju "večiti" rival trenutno ima.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Tri vezana remija u domaćem prvenstvu dodatno su udaljila Partizan od prvog mesta na tabeli zbog čega je pobeda u derbiju sa Vojvodinom bila postavljena kao imperativ ekipe Zorana Mirkovića.

Golovima Rikarda Gomeša i Gabrijela Enakea crno-beli su uspeli da zabeleže trijumf, a jedan od najboljih pojedinaca na terenu ponovo je bio krilni fudaler Partizana Marko Janković.

"Svesni smo da smo upali u krizu, više rezultatsku nego igračku. Na prethodne tri utakmice imali smo rezultat u šaci, međutim, popuštala nam je koncentracija i protivnici su postizali golove", objasnio je Janković.

Slična situacija viđena je i u meču sa Vojvodinom, "Parni Valjak" je tek u poslednjem minutu "overio" pobedu.

"I protiv Vojvodine se učinilo u jednom trenutku da ćemo da primimo pogodak, ne znam – panika ili pad koncetracije... Trudimo se da ispravimo sve to, svesni smo da moramo i možemo bolje, moramo da postižemo više golova, evo – ovo je prvi korak ka nekom izlasku iz krize", dodao je Janković.

Crnogorski reprezentativac iz meča u meč pokazuje ogromnu želju i navijači to umeju da nagrade aplauzima i podrškom. U drugom poluvremenu duela sa Vojvodinom ceo stadion je nagradio Jankovića aplauzom za pritisak koji je vršio na trojicu igrača protivničkog tima.

"Svi se trudimo, uvek dajem maksimum, nekad ide bolje, nekad malo lošije. Drago mi je ako je tako i ako se vidi sa strane, pokušaću da budem  još bolji i da maksimalno guram ekipu napred. Korak po korak, da podižemo formu", istakao je Janković.

Nakon prve runde takmičenja u Super ligi Partizan zaostaje trinaest bodova za vodećom Crvenom zvezdom, a četiri u odnosu na drugoplasirani Radnički iz Niša.

"Boli me to kao velikog partizanovca i nekog ko je bukvalno čitavog života deo kluba. Znam i kako to drugi preživljavaju, jednostavno, tako se namestila neka malo lošija sezona. Trudićemo se što je do nas, da pobeđujemo sve utakmice. Ne verujem da je u jednoj ligi moguće da neko odigra čitavu sezonu da ne napravi nijedan kiks, čak i Real gubi četiri – pet utakmica", poručuje Janković.

Do zimske pauze u opticaju je 18 bodova, a na proleće slede još dva "večita" derbija.

"Imamo i taj derbi, dva, sigurno da i oni mogu da naprave neki kiks. Što je do nas, trudićemo se, sigurno da boli, zato što i publika dolazi kad su dobri rezultati, sve ih je manje kad su lošiji. Želimo da vratimo i ljude na stadion", ističe prvotimac crno-belih.

Narednu prvenstvenu utakmicu Partizan igra u subotu protiv Radnika iz Surdulice, ekipe koja je veliki dužnik crno-belih.

"Na papiru smo favoriti, ali ne treba se opuštati, niti  potcenjivati bilo kakvu ekipu. Hajde da uhvatimo zalet, odemo na pauzu u rezultatskoj seriji, još bolje se spremimo i završimo jesen sa što više pobeda", zaključak je Marka Jankovića.

Nakon duela sa Radnikom iz Surdulice igrače Partizana, kao i sve ostale u Super ligi, očekuje pauza zbog obaveza državnih timova. Potom će crno-beli u periodu od 24. novembra do 15. decembra odigrati pet prvenstvenih utakmica, a nakon toga sledi zimska pauza i šansa da se ekipa dobro pripremi i pojača za prolećna iskušenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 06.11.2018
14:23

Neko gubi od Barselone, a neko od Surdulice, ah, ha, ah, ha, kakvo uporedjenje.

avatar
RIP KOBE
Tuesday, 06.11.2018
14:45

povratak cuvenoh ah ha

avatar
DekiStankovic5
Tuesday, 06.11.2018
14:07

Navikli smo na ovakve tekstove zarad nastavka dizanja atmosfere kako su oni jaki I sve je u redu samo eto vise sile im ne daju da oni budu prvi,I neka treba tako zato sto ce ostati zlatna cetvorka plus jedan(bolest kojoj nema leka) jos dugo u klubu,samim tim nama olaksavati da jos dugo budemo prvaci,jer iz ovog mulja ce tesko u skorije vreme izaci.I drago mi je sto vecina navijaca tog kluba ne gleda u svoje dvoriste koje je puno problema na svim nivoima nego uvek u tudje,valjda im je tako od osnivanja,oni su nasi najveci navijaci vazda bili!

avatar
Pipo Inzagi
Tuesday, 06.11.2018
13:57

Moguće je,moguće....samo se seti zadnje titule koju ste osvojili....

avatar
RIP KOBE
Tuesday, 06.11.2018
14:46

tri derbija dve pobede partizana i jedan gol iz gol auta zvezde! toliko o tome kako smo je osvojili!

avatar
Revolt revolta
Tuesday, 06.11.2018
17:33

Nisam vas cuo da ste se zalili kad smo mi dobijali derbije a vi uzimali titule.Dok vam ne sviraju 5 penala na utakmici ,necete se smiriti

avatar
DekiStankovic5
Tuesday, 06.11.2018
16:50

Opet ste kontradiktorni,ali nema veze,I kad su derbiji u pitanju vi niste dobili prosle godine nijedan,a nece te ni ove,isto ti se hvata!

avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Tuesday, 06.11.2018
16:36

I pobeda u Kupu kao pecat na sezonu u kojoj smo izdominirali.