Partizanova legenda tužna zbog Elsnerove smrti, otkrio zašto je baš njega odveo u Nicu

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 18.05.2020.
14:11
Izvor: Sportske.net, kurir.rs

Bio mu je trener u to vreme, ali iz te saradnje se izrodilo i prijateljstvo.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Vest o smrti Marka Elsnera pogodila je danas i Nenada Bjekovića, nekadašnjeg trenera i direktora Partizana, a sada potpredsednika Fudbalskog aveza Srbije.

Njih dvojica su sarađivali u Nici, gde je Bjeković dobio trenerski angažman 1987. godine i odmah je, kao jedno od prvih pojačanja zahtevao transfer Marka Elsnera iz Crvene zvezde, što su mu čelnici Nice i realizovali.

Tog vremena se Bjeković danas prisetio u razgovoru za ''Kurir''.

''Sećam se da je predsednik Nice došao na pregovore sa mnom u aprilu 1987. godine i da sam ga ja tada pitao da li bih mogao da angažujem dvojicu fudbalera, koje ja želim.

Kada sam dobio potvrdni odgovor, već na sledećem razgovoru bio je i Marko.

Voleo sam njegov stil igre, gledao sam ga kao trener Partizana dok je bio u Crvenoj zvezdi i mislim da sam napravio pravi izbor kada sam odlučio povedem njega i Miloša Đelmaša u Francusku.

Bilo nam je prelepo, bili smo jedna velika porodica u Nici. Sad mogu slobodno da kažem da sam najlepši deo života proveo baš tada zajedno sa Markom i Milošem'',
objasnio je Bjeković.

Elsner je, uz godinu dana pauze, ostao u Nici do 1993. godine, a Bjeković je ovaj francuski tim vodio od 1987. do 1989. godine, i u tom periodu su uspešno sarađivali.
-
Baner live stream

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke