Partizanova jedina nada - Hoće li Zvezda i Radnički imati slabe dane?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 05.11.2018.
14:07
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Napadač Partizana Rikardo Gomeš govorio je o poretku na tabeli nakon prve faze takmičenja u Super ligi i šansama crno-belih da se vrate u šampionsku trku.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Pogled na tabelu Super lige Srbije nakon kompletirane prve runde takmičenja nikako ne prija navijačima i fudbalerima Partizana.

Crno-beli su treći na tabeli sa trinaest bodova manje od prvoplasirane Crvene zvezde i četiri u odnosu na niški Radnički. Šampionska trka nije gotova ali zaostatak za rivalima takođe nije zanemarljiv.

"Nije, ali mi verujemo u nas. Pogledajte velike klubove po Evropi, gube po četiri pet utakmica. Čar fudbala i jeste da traje borba velikih u kojima se dese remiji, pobede, pa nekad i porazi. Mi smo nesrećno rasuli bodove, to ne sme da se dešava, ali se nadam da je ovo kraj tome", objašnjava strelac vodećeg gola u derbiju sa Vojvodinom.

Partizan više ne zavisi samo od sebe, mora da pobeđuje i da se nada kiksevima ekipa koje su ispred njega na tabeli. Šansu predstavljaju i međusobni okršaji sa Zvezdom i Radničkim.

"Dugo je prvenstvo, idu i derbiji, verujem da će i drugi imati slabe dane, prosto realno bi bilo", dodaje Gomeš.

Što se tiče jučerašnje utakmice sa Vojvodinom, Rikardo Gomeš smatra da je pobeda značajna sa psihološkog aspekta.

"Veoma teška utakmica za nas iz nekoliko razloga: Prvo, imali smo strašan pritisak i odgovornost pred publikom i navijačima da posle nekoliko remija donesemo ponovo tri boda kući. Sa druge strane, kako je utakmica tekla, a šanse nisu ulazile u gol, negde ti se provuče jeza kroz kožu da se ne ponovi isti scenario. Bili smo bolji kao i mnogo puta do sada i kada se dese stvari kao u proteklim utakmicama da svoje šanse ne iskoristiš, onda se to, naravno, okrene protiv tebe", objasnio je reprezentativac Zelenortskih ostrva.

Srećom po fudbalere Partizana, protivnik ovoga puta nije uspeo da ih kazni i ostane neporažen u Humskoj. Crno-beli su slavili sa 2:0 golovima Rikarda Gomeša i Gabrijela Enakea.

"Mislim da nas je napokon i Bog pogledao, jer vidi koliko se trudimo i zalažemo i ovim drugim golom smo skinuli teret sa sebe i sad znamo da možemo. Znali smo mi i ranije, ali kao da smo u začaranom krugu iz kojeg nikako da izađemo. Nismo gubili utakmice, ali kod nas se računaju samo tri boda", zaključio je Gomeš.

Narednu utakmicu u domaćem prvenstvu fudbaleri Partizana igraju u subotu protiv Radnika iz Surdulice na domaćem terenu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
M_85
Friday, 09.11.2018
21:23

Zvezda nece, a i ako bude imala to nece uticati. Zvezda je sampion. S' druge strane Radnicki definitivno hoce i 2. mesto ce izubiti u plejofu.

avatar
svojnasvome
Monday, 05.11.2018
17:02

Zvezda ne moze da ima slab dan....zabranjeno je :D Pa ako ona i ima sudijska ne sme......

avatar
Silent
Monday, 05.11.2018
17:45

Zvezda ima toliko mocan tim da ovu ligu igra sa drugim i trecim timom a sudije samo pomazu partizanu i da nije tako davno bi bio drugoligas

avatar
M_85
Friday, 09.11.2018
21:23

Kao i partizan u svoje vreme.

avatar
Delije Sever 021
Monday, 05.11.2018
15:52

Pa dele se bodovi

avatar
DekiStankovic5
Monday, 05.11.2018
15:28

Zasto ne izvestavate malo o najboljoj utakmici proslog kola Mladost-Cukaricki koju je nazalost sudija upropastio,sjajni golove,sjajne akcije,zanimljivi fudbaleri,ali vama je bitno da se navijaci dva nasa najveca kluba prepucavaju ovde,ostalo nije bitno.Kad bi ste malo stavljali sporne situacije I sa drugih meceva kao sto to radite po nedelju dana ali samo sa Zvezdinih I Partizanovih utakmica onda bi ljudi mozda I uvideli da je cela sudijska organizacija jednostavno krs,uz par izuzetaka.Ne moze nama kao drustvu nikad da bude bolje a samim tim da sport krene na bolje kad ni vi ne radite svoj posao kako treba.

avatar
M_85
Friday, 09.11.2018
21:24

Ovo je zemlja zvezde i partizana. Zar ne vidis da kad zvezda ili partizan izgube utakmicu o tome se pise danima... Novinarima nisu bitni ostali klubovi.