Partizanov vapaj: "Birajmo - razum ili propast!"

Autor: Ivan Cvetković
sreda 21.08.2019.
10:58
Izvor: Sportske.net, FK Partizan

Klub iz Humske apeluje na svoje navijače.

Epa/Koča Sulejmanović
Epa/Koča Sulejmanović

Povezane vesti

FK Partizan se danas oglasio veoma bitnim saopštenjem za svoje navijače u jeku kazne UEFA zbog rasističkih ispada na utakmici sa Malatijom pod naslovom "Birajmo – razum ili propast!"

Čitavo saopštenje možete pročitati na sajtu kluba.

"Fudbalski klub Partizan, u jednom teškom trenutku kada smo shvatili da ćemo se za grupnu fazu Lige Evrope u četvrtak boriti na našem stadionu bodreni samo od strane naših najmlađih navijača (a i to je bolje od potpuno praznih tribina) koristi ovu priliku da sve svoje navijače upozna sa kompletnim sadržajem aktuelnih brošura organizacije FARE, koja se bavi monitoringom svih oblika diskriminativnih ponašanja u evropskom fudbalu, a čije izveštaje UEFA smatra potpuno relevantnim i prihvatljivim kao povod za sopstveno izricanje kazni, često i onih najrigoroznijih, za klubove organizatore evropskih utakmica na kojima je FARE takve pojave primetio i prijavio UEFA."

"Prva brošura je iz juna 2016. godine (poslednja, 5. verzija), ima ukupno 23 stranice, bavi se diskriminativnim znakovima i simbolima u evropskom fudbalu, a mi vam je prezentujemo u originalnoj verziji na engleskom jeziku."

"FK Partizan itekako želi da učestvuje u UEFA takmičenjima, svake godine što duže to bolje, a to je i strateški, pa i egzistencijalno bitno za naš klub."

"Molimo na kraju i sve medije da prenesu ovu inicijativu FK Partizan, na čemu se unapred zahvaljujemo",
stoji između ostalog u saopštenju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 21.08.2019
18:41

Spartanci su se pripremali za bitke tako što su tokom treninga bili suroviji prema sebi nego što bi to mogao da bude njihov neprijatelj - zabraniti sve zastave, sve transparente, za unošenje baklje doživotna zabrana ulaska na Partizanov stadion. Ništa sem odeće, obuće, telefona, papirnog novca i ličnih dokumentara.

avatar
nemam pojma
Thursday, 22.08.2019
00:50

A šta ćemo kad primitivni rasisti počnu da ispuštaju majmunske krike, izvikuju imena ratnih zločinaca koji su osramotili ovaj slobodarski narod.

avatar
Wednesday, 21.08.2019
17:56

Koliko traje kontrola za objavu komentara?🙁😠😡

avatar
nemam pojma
Wednesday, 21.08.2019
12:23

Jako je tužno kad se estremno desno ponašanje uopšte vezuje uz ime Partizana. Nema to mnogo veze sa kaznama. Ime Partizana i njegovi osnivači, španski borci, heroji, komandanti proleterskih brigada, ratni i posleratni generali, su vodili krvavu borbu protiv ljudi kakvim se pretstavljaju te navijačke grupe. Ali za njih znamo da su zaštićeni od strane nedemokratske vlasti, da su njena udarna pesnica , ako bude trebalo, zato su montirani u klub. Bave se kriminalom svih vrsta, od reketiranja, čak i fudbalera kluba za koji navodno navijaju, stvorili su zanimanje od toga, do prodaje droge i drugih vrsta kriminala, kockanja i klađenja.

avatar
Wednesday, 21.08.2019
11:53

Navijač sam Zvezde, ali ovo što se odgađa Partizanu je prava sramota. Zato sutra sve škole fudbala iz Srbije na JNA sa svojim mlađim kategorijama da podrže Partizan. Ja tako razumeh, da deca do 14 godina iz škola fudbala mogu da gledaju utakmicu. Voleo bih da tamo budu i deca iz Zvezdine škole. da pokažemo da smo jedinstveni u interesu našeg fudbala.

avatar
SvetskiSampion
Wednesday, 21.08.2019
11:39

Ma jok mi smo krivi , mi imamo ljude u uefi i mi smo izdejstvovali da partizan bude kaznjen. Haha kaze pantic ' nate ja ne znam jel to preko Dekija Stankovica ili ... Auu koja teorija . Sad imate putka i hitrog kamikazu bas vas briga.

avatar
mange
Wednesday, 21.08.2019
11:37

Neki debili ili ne znaju da se ponašaju, al ni da čitaju. Ili su od nekog instuisani. DOKLE VIŠE da nam kvarite uživanje vašim nepismenim shvatanjem sporta. Nemojte više da dolazite na utakmice. Pustite naš voljeni klub da igra i zaradi, a nas navijače da gledamo utakmice. NE TREBATE NAM, al ni malo.

avatar
boris96pfk
Wednesday, 21.08.2019
11:32

Dzaba je ovo pricati normalnim navijacima, mi to sve vec znamo. Dodjemo na utakmicu samo zbog Partizana i protivnik je nebitan. Moramo iskorijeniti "vodje" glavnih navijackih grupa i davati im novcane kazne (u iznosu koliko je klub kaznjen) pa cete da vidite kako ce da se prestane sa skandiranjem stvari koje nemaju veze sa fudbalom.

avatar
REVØLT
Wednesday, 21.08.2019
11:25

Sledeca kazna je izbacivanje iz Evrope na tri godine, propasti HOcemo...