Partizanov totalni preokret i penal zbog kog će se dići prašina!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 01.08.2020.
19:29
Izvor: Sportske.net

Pobeda Partizana, tri boda se pišu.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Prvi bodovi za Partizan u ovoj sezoni i to na veoma teškom gostovanju u Kruševcu. Crno-beli su slavili sa 1:3 i to nakon totalnog preokreta, na poluvremenu je Partizan gubio.

Napredak je bio opasniji po gol u prvih 20-ak minuta, iako je Partizan imao daleko više loptu u svom posedu. Kruševljani su pretili iz kontranapada, posebno preko Oumarua koji je bio prilično opasan.

Imao je i Vitas jednu lošu intervenciju, a Partizan je na drugoj strani ređao - kornere.

Kočića je delilo nekoliko santimetara od gola u dva navrata posle kontri, oba puta je dobro intervenisao golman Partizana Popović, a još većih uzbuđenja nije bilo sve do 45. minuta.

Onda u 45. minutu odličan pas Oumarua, Kočić je prebacio Popovića, a gol je sprečio Ostojić. U istom minutu na drugoj strani Sadik je lomio protivnika što možete videti i na naslovnoj slici, ali je bio izblokiran.

Samo minut kasnije, gol u mreži Partizana, Popović je bio nemoćan nakon što je pojačanje Napretka Kočić dobro reagovao, rolao loptu i postigao svoj prvi gol za Kruševljane.

Šok za crno-bele je trajao samo tokom pauze, onda je Savo Milošević napravio ključnu izmenu za izjednačenje. Ušao je Lazar Marković, dobio loptu sa desne strane nakon samo 40-ak sekundi drugog poluvremena i glavom skrenuo loptu u mrežu. Ipak, tom prilikom se povredio i on, i golman Napretka Živković, pa su u igru nakon ove situacije ušli golman omladinac Jordanov, kao i Čolić na drugoj strani.

Lazar Markovic
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Falili su Partizanu večeras bolji Suma i Asano, nisu pokazali ono što se od njih očekuje.

Mrkić je propustio odličnu šansu, Vitasa je lomio u kaznenom prostoru, ali je prebacio gol. Na drugoj strani Natho pokušava iz slobodnog udarca, lopta je prohujala preko gola.

I onda 85. minut, penal za Partizan nakon izvedenog 13. kornera crno-belih. Miroljub Kostić je faulirao Vitasa, a Grujić pokazuje na belu tačku. Natho siguran - 1:2!


Biće mnogo polemike oko ovog gola.

U nastavku Milošević je poslušao svog asistenta Ćurčića i uveo Šćekića umesto Sume, a crno--beli stižu i do 3. gola.

Sadik je napravio pravu malu minijaturu, oslobodio se četvorice čuvara, pokušao i da postigne gol, ali mu je udarac izblokiran. Ipak, lopta stiže do Čolića koji postiže svoj prvenac!

BIlo je to u petom minutu nadoknade, do kraja nismo videli više apsolutno ništa bitno.

Dakle, Partizan je preživeo Kruševac, daleko teže nego što to rezultat pokazuje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

33 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dejan Omerovic-Htzl
Thursday, 06.08.2020
20:02

Onog dana kad se navijaci otrezne od teorija zavere, kad zaborave Vuleticeve i Panticeve nebuloze, kad shvate da je problem u klubu, od uprave prvenstveno, preko trenera i igraca i kad ih oteraju govnjovom motkom, tad ce Partizanu biti bolje… Zamlacuju vas derbijima, a u prvenstvu je Partizan samo jednom pobedio u poslednjih 8 derbija, i to kad je Zvezdi ponisten regularan gol, pri rezultatu 0:0 i kad Zvezdi nisu trebali bodovi… Uprava se pravda penalima dosudjenim za Zvezdu, a prosle sezone za Zvezdu dosudjeno 10, a za Partizan 9 penala u prvenstvu… Sva demagogika i lazi su razotkrivene, sad je sve na navijacima… ili cete da ih najurite i napravite jak Partizan, ili nastavite da verujete u kosmicke sile, cia, bia, udba, uv zracenje, solarne eksplozije na suncu

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 07.08.2020
00:56

Nece sigurno na Mesecu biti ako su solarne...

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 07.08.2020
17:08

Ne bi poverovali.

avatar
Dejan Omerovic-Htzl
Friday, 07.08.2020
16:59

Ma poverovali bi i da su na mesecu, samo ako to kazu Vuletic i Pantic... i ako je protiv Zvezde

avatar
magister
Sunday, 02.08.2020
16:01

Neobično je da posle toliko vremena, 20h posle utakmice, nema ni jednog komentara!? Pa ovaj portal ima posećenost koju ima upravo zahvaljujući mogućnosti komentara (pa makar i prepucavanja navijača). Nelogično je da držite, na primer moj komentar 18h, da nema ni jednog, posle utakmice koja je čak imala i nekakav *sporni* detalj.

avatar
Realan_PFC
Sunday, 02.08.2020
03:12

cak je nebitno i to sto je ovo bio cist, prasina ce se uvek dici kad je penal dosudjen partizanu ili zvezdi ..............

avatar
Dejan Omerovic-Htzl
Friday, 07.08.2020
17:24

Pa ako zaboravimo da je korner bio nepostojeci, da sudija nije zaustavio izvodjenje i razdvojio igrace da bi namerno sudio penal, ako zanemarimo da je ored igrac Partizana udaio sakom u glavu igraca Napretka, ko zanemario da je bilo obostrano povlacenje i da se takav penal Napretku sigurno ne bi svirao, onda je cist penal 🤣🤣🤣

avatar
Horhe Kampos
Sunday, 02.08.2020
00:04

Ово само Феликс Брих неби судио...

avatar
Dejan Omerovic-Htzl
Friday, 07.08.2020
17:25

Ne bi sudio svako ko se razume u fudbal, nego bi prekinuo izvodjenje

avatar
gorango
Saturday, 01.08.2020
23:06

Danilo Grujic - Grobari Cokot!!!

avatar
Limenka
Saturday, 01.08.2020
22:23

Partizan i Zvezda ruku pod ruku, jadna konkurencija uz svu pomoc drzave i saveza koju blizanci uzivaju. Sramota, kao da niko drugi nema takmicarsku ambiciju.

avatar
Osijek 51
Saturday, 01.08.2020
22:12

Koja prasina, zbog cega. To sto je medijski nametnuta nakaradna svijest kako je dopustivo i PREPORUCLJIVO da se Partizan potkrada je problem bolesno ostrascenih umova, a ne Partizana ili casnih sudija.....

avatar
NOVAKOVIC ZORAN
Saturday, 01.08.2020
21:57

POČELO JE... Ovakav penal ne bi dosudio ni sam Vuletić.. SRAMOTA..

avatar
Horhe Kampos
Saturday, 01.08.2020
21:42

Нема ништа спорно... Пенал чист...

avatar
magister
Saturday, 01.08.2020
21:40

Odlična utakmica u Kruševcu, za nivo na kom je Ling Long Liga - i više od toga.

Prvo, ono oko čega se i u komentaru utakmice piše: penal za Partizan. Možda je za nekog ko gleda sa klupe i iz relativne daljine i bio na neki način problematičan, ali za nas koji smo gledali tv prenos valjda nema nikakve dileme. Dva stopera Partizana, Ostojić i Vitas, jedan pored drugog, obojica su držana za dres i zagrljena od svojih čuvara prilikom ne samo tog, nego svakog kornera, samo što je ovog puta to bilo bukvalno 2m od sudije. Mislim da je presudan bio zagrljaj nad Vitasom, ne onaj nad Ostojićem koji su na Areni tri puta ponavljali, gde nije bilo zagrljaja nego držanja za dres. Sudija je jasno pokazivao - zagrljaj, a iz kasnije ponovljene situacija iz drugog ugla, vidi se da je igrač odbrane Napretka obema rukama bukvalno obgrlio oko pasa Vitasa i nije mu dozvolio da skoči. E sad, što je neko navikao da se ništa Partizanu ne svira, pa će pokušati da predstavi ovaj penal kao nekakav dokaz da se Partizanu pomaže - to je druga stvar. Inače, obratite pažnju. Kad igra i Šćekić, Partizan ima 5 izuzetnih skakača na sve centaršuteve: Miletić, Ostojić, Vitas, Šćekić i Sadik. I? Nikad ništa!? Zašto? Pa obratite pažnju kako se odbrane od toga brane. Na isti ovaj način zbog koga je na ovoj utakmici Grujić svirao.

Partizan je odigrao celu utakmicu odlično. Najbolji, po mom mišljenju, štoperski tandem, koji je zaista dominirao, osim u - dve situacije, a kod te druge, Ostojić je em zakasnio da izađe i napravi ofsajd zamku, em se kasnije mlitavo uključio u pokušaj blokiranja, umesto da ukliza i natera ga da zaseče, što bi već stigli drugi igrači, on je sa strane pokušavao da isčačka loptu, a mali Kočić je odigrao kao da ima bar 10 godina Prve lige u nogama. Osim toga, Zdjelar - zaista sve bolji, možda bi trebalo da se hrabrije taktički približi za oko 2m golu kad napadamo i kad čeka odbitke, pogotovo kad dobija povratne, pa bi šutirao sa oko 20 ne sa oko 23 - 25. Urošević, nastavlja gde je stao u prošlom prvenstvu iako je na pripremama bio prosečan. Danas - odličan. Stevanović - jako loš, izgubio dve tri lopte na sredini, čak i ispred našeg šesnaesterca, pa smo dobro prošli što to nije završilo golom, a osim toga, previše šablonskih driblinga i centaršuteva nikome. To je i najveća zamerka u današnjoj igri Partizana. Previše centaršuteva u gužvu (ok. jedan takav je doveo do penala), ali bilo je i dosta pametno izvedenih, očigledno i nekih uigranih akcija, za Asana, Miletića, Sumu... Čolić - nije gubio opasne lopte, kao Stevanović, ali osim gola - mislim da je skoro sve lopte izgubio. Jednom je odlično utrčao po levoj strani, ali i tad je šablonski poslao paralelu nikome, a mogla je da se napravi 100% šansa. Jednom se dobro uključio kad je Miletić glavom probao da asistira, pa je klupa Partizana reklamirala penal (ni P od penala!). Ukupno: razlika u klasi, oprezno, strpljivo, sa dosta raznovrsnih pokušaja. Meni je izgledalo odlično. I taktika i igra 8/10.

Inače, igrači Napretka su stalno pokušavali da nešto isfoliraju. Oumaru , npr. skoči na VItasa, odbije se i padne, sudija ne vidi dobro - nasedne i svira. Naravno, u većini slučajeva je video, a s obzirom na broj simulacija, rekao bih da je to bio deo taktike, a ne neki puki slučaj.

Popović 7 - Miletić 7, Ostojić 7, Vitas 9, Urošević 8 - Zdjelar 8, Natko 7, Suma 6 - Stevanović 6, Asano 7 - Sadik 7... Marković 8 (gol), Čolić 7 (gol, inače 5), Ivanović 7, Šćekić -.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 04.08.2020
15:43

Sadik nije odlican skakac.

avatar
Vidicnemanja
Saturday, 01.08.2020
21:25

Umesto da se ljuti na svog igraca koji drzi za dres igraca partizana dok sutira glavom loptu,on se ljuti na sudiju.Takvi treneri nikad nece nauciti igrace ponasanju na terenu

avatar
Tyrion
Saturday, 01.08.2020
21:22

A gde je "Gospodin" Vuletic da kaze jel ovo penal ili nije? Sram i stid vas bilo sta vama sviraju a samo se zalite sta drugima sviraju to je ona fora drzi lopova!

avatar
Колатерална Штета
Saturday, 01.08.2020
20:59

Ne znam šta je sporno, oba igrača Partizana na koje ide lopta su bila pod faulom...

avatar
DjoleKG
Saturday, 01.08.2020
20:10

Tako je Grujiću,odmah od starta...

avatar
zauvek tvoj
Saturday, 01.08.2020
20:01

Penal nije sviran nad Ostojicem nego nad Vitasom koji je bio drzan sa dve ruke,cisto k'o suza

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 01.08.2020
19:58

Nije samo nad Ostojicem nego i nad Vitasom, stavise, pre je nad ovim drugim! Zar mora da padne da bi bio penal? Na kraju krajeva, dali smo.jos jedan gol. I sta cemo sa crvenim kartonom za golmana Napretka!

avatar
Gogi-11
Saturday, 01.08.2020
19:45

Kad treba tu je grujic a sapstenja i kukumavcenje na svakom koraku opet po starom drzte lopova da na miru krademo....

avatar
Kori Volden
Saturday, 01.08.2020
19:41

Na poslednja 3 od 4 meca ekipa Napretka i partizana, vidjen je prelaz. Iskreno se nadam da ce sudijska komisija ispitati to, posebno ovu prevaru od danas i ovaj izmisljeni penal. Dzabe vam sve, opet cete biti na -20 na kraju sezone.

avatar
Deki.Stankovic.5
Saturday, 01.08.2020
19:38

Hahah,pa ni nama ne sviraju ovako smehoteka penale,a sviraju nam svasta,moralo da se uzme tri boda na silu,Danilo odradio posao izuzetno i neka je duga je sezon kiksace zestoko fk Postenje!

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 01.08.2020
19:36

zvezdin sponzor TV Arena koja ima pravo da odredjuje termine, izabrala je termin po 35 stepeni tako da su igraci jedva stajali u 1p u kom je napredak dao gol iz slucajne asistencije uz nepaznju Ostojica, ali je Partizanu bilo dovoljno 2p u kome je izdominirao da zasluzeno pobedi. Milosevic je napravio 2 greske kod sastava jer je ostavio Markovica i Colica na klupi umesto Asana i Stevanovica kome nedostaju utakmice sa priprema. Ono sto je bilo lose su korneri u 1p, dok je u drugom Colovic dobro izvodio, a i promenjen je nacin postavke igraca sto je rezultiralo penalom gde su vukli Ostojica i drzali Vitasa koji je bio drzan i kod kornera pre penala tako da je Partizan ostecen za jos jedan penal i za jos 6 minuta nadoknade jer umesto 6 trebalo je biti 12 minuta sto moze da utice na gol razliku Partizana.

avatar
Dr fudbala Miloje
Saturday, 01.08.2020
19:36

Од самог старта лоповлук.

avatar
paok
Saturday, 01.08.2020
19:36

Ja jos nisam video da se za ovo svira penal, ali dobro to je kod nas prilicno cesto. Ako je ovako krenulo od prvog kola na sta ce liciti do kraja sezone. Mi da se zapitamo gde smo. Nemoj posle da nam svi drugi budu krivi a narocito sudije, kad isto ovako budu svirali i penale za Zvezdu.

avatar
Petar Petar
Saturday, 01.08.2020
19:35

Nema razloga da se digne prasina. Znaci od prvog do poslednjeg kornera taj igrac koji cuva Vitasa ga cuva na isti takav nacin, sa rukama sklopljenim oko njega. Da je svirnuo penal na prvom korneru niko se ne bi bunio, ali posto je pustio 12, pa na 13-om svirao onda su svi iz Napretka zabezeknuti. Znaci, PENAL KAO KUCA! I ne razumem zasto se takvo drzanje ne svira odmah nego se pusta slabijim ekipama, pa kada se svirne na pet minuta od kraja e onda je penal problematican. Nije problematican, kazem CIST i OCIGledan, samo sto ovaj komentator koji prenosi Partizan nikada ne vidi situaciju iz prve i prica o nekakvim povlacenjima nad Ostojicem. Penal je nad Vitasom, koji da nije tog penala bi bio ubedljivo najgora figura na terenu (uz Sumu koji je polumrtav od 15-og minuta)..

avatar
Dejan Omerovic-Htzl
Saturday, 01.08.2020
19:35

Nepostejeci korner, pa penal, Penaltizan dolazi do 3 boda nakon reakcije Toleta i Vucica na poluvremenu... to je taj tim sto bi bio u vrhu lige petice??? Jad i beda srpskog fudbala...

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 04.08.2020
15:40

Opismeni se, kmete.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 10.08.2020
00:33

Znao sam da sam te povredio.

avatar
Dejan Omerovic-Htzl
Sunday, 09.08.2020
12:46

Franjevac, ovo je srpski jezik, zato imas problem sa njim... ajd odakle si dosao...