Partizanov tim za Viktoriju - Oko odbrane nema dileme, kako će Đukić poređati 'vezu' i napad?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 01.02.2018.
10:22
Izvor: Sportske.net

Pošto u naredne dve nedelje ne treba očekivati da Partizan bude aktivan na transfer pijaci, već sada se postavlja pitanje kako će izgledati Đukićev tim u prvom meču sa Viktorijom iz Plzenja.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Strateg fudbalskog kluba Partizan Miroslav Đukić izjavio je po završetku jesenjeg dela sezone za naš portal da će crno-beli odraditi "kontrolisan prelazno rok" što je u prethodnih mesec dana potvrđeno u praksi.

Šampion Srbije fokusirao se na rasterećivanje platnog spiska i rastanak sa igračima na koje Miroslav Đukić nije računao, a angažovana su "samo" četvorica novih igrača.

Kada se ima u vidu da je Partizan u prvom delu sezone odigrao 36 takmičarskih utakmica, a da u datom momentu ima zagarantovanih 18 mečeva koje će odigrati na proleće, jasno je zašto je igrački kadar morao da bude drastično smanjen.

Angažovanje pojačanja ujedno je bilo uslovljeno odlascima. Stigla je zamena za Evertona Luiza u vidu Saše Zdjelara, a 'veza' je ojačana angažovanjem talentovanog Jurija Vakulka. Slobodan Urošević došao je u klub da pojača konkurenciju na levom boku, a Đorđe Ivanović kao najbolji igrač Super lige i neko ko može da doprinese da crno-beli budu ubojitiji na proleće.

Kada uzmemo u obzir da je Vladimir Stojković produžio ugovor, a to je praktično ekvivalentno angažovanju vrhunskog pojačanja, dolazimo do pitanja kako će izgledati Đukićev tim u prvim takmičarskim mečevima 2018. godine?

Najvažnije od svega biće da crno-bele do kraja priprema zaobiđu povrede jer su one tokom jeseni pravile velike probleme Miroslavu Đukiću, pogotovu u sastavljanju tima za evropske utakmice.

Za sada znamo da Bojan Ostojić neće igrati do kraja priprema zbog rupture mišića i to ga praktično eliminiše iz konkurencije za prvu utakmicu sa Viktorijom iz Plzenja. Ovde treba dodati informaciju da Nemanja G. Miletić zbog kartona nema pravo nastupa u prvom susretu sa šampionom Češke i time praktično dobijamo konačan odgovor na pitanje kako će izgledati Partizanova odbrana.

Vladimir Stojković nema konkurenciju na golu, a zadnju liniju će, osim ako se ne dogodi nešto nepredviđeno činiti Miroslav Vulićević, Nemanja R. Miletić, Milan Mitrović i Nemanja Antonov.

Kako će Miroslav Đukić "poređati" igrače u veznom redu i navalnoj liniji i na koga će pasti izbor za sada ostaje enigma. Everton Luiz više nije deo tima, Nebojša Kosović neće biti spreman za mečeve sa Viktorijom, tako da je izbor i u tom pogledu sužen.

Status Zorana Tošića i njegovo mesto u timu nije upitno, videćemo ko će uz njega igrati na suprotnoj strani terena, ali i da li će Saša Zdjelar biti starter u prvoj utakmici. Pomenimo samo da Đukić od veznih igrača može da računa na Sašu Ilića, Marka Jevtovića, Marka Janovića, Sejdubu Sumu, Danila Pantića i Milana Radina.

Kada govorimo o napadačkoj liniji treba obratiti pažnju na taktički aspekt utakmice sa Viktorijom pa samim tim uzeti u obzir da postoji mogućnost da Miroslav Đukić počne sa jednim napadačem.

Leandre Tavamba je ostao u klubu, tu je i Ognjen Ožegović koji se vraća u trenažni proces posle problema sa povredama, a novajlija Đorđe Ivanović takođe može da smatra konkurencijom za pomenutu dvojicu. Ne treba zaboraviti ni mladog Đoleta Jovanovića koji se bori za svoje mesto u prvom timu.

Završni deo priprema sigurno će nam dati odgovor na postavljeno pitanje tako da će sve nedoumice oko sastava crno-belih za Viktoriju biti rešene nakon što izabranici Miroslava Đukića kompletiraju boravak na Kipru i odigraju preostale kontrolne mečeve.

Podsećamo da je prva utakmica sa Viktorijom iz Plzenja zakazana za 15. februar.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 01.02.2018
16:40

Stojkovic (Jovicic)- Vulicevic, Miletic (Markovic), Mitrovic, Antonov- Zdjelar (Radin)- Tosic (Jankovic), Suma (Djerlek), Pantic/Ivanovic- Tavamba, Jovanovic (Ozegovic).

avatar
Offside
Thursday, 01.02.2018
12:35

Po meni Valkaluko bi morao da igra startera iza napadaca,da spicevi budu Ivanovic i Tawamba,krila Tosic i Jankovic,Zdjelar iza ukrajinca,Mitrovic-celavi Miletic-Antonov i Vulicevic odbrana,Stojke golman.

avatar
Thursday, 01.02.2018
14:51

Valkaluko iz Valhale:-D Nije to lose, ali, dva spica, a nijedan razbijac i jos Mesko po levoj (a mozda i ne?) strani gde je neprepoznatljiv i nikako ne moze da se snadje? Na kraju ce nam Tosic jos opet igrati levog beka:-D

avatar
Thursday, 01.02.2018
12:02

Stojkovic- Vulicevic, Miletic, Mitrovic, Antonov- Zdjelar, Pantic (Radin)- Tosic, Tavamba (Suma), Ivanovic- Jovanovic (Ozegovic).