Partizanov plan za zimski prelazni rok, ko odlazi, koliko pojačanja je potrebno crno-belima?

Autor: Darko Mitrović
utorak 13.11.2018.
16:06
Izvor: Sportske.net, telegraf.rs

Čini se da u Humskoj svi jedva čekaju zimu...

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Partizan je ove jeseni jedino u Kupu Srbije ostvario očekivanja, a na preostala dva fronta to nije bio slučaj.

Crno-beli su se od Evrope oprostili još krajem avgusta, posle poraza od Bešiktaša u plej-ofu za Ligu Evrope, ali manji broj mečeva tokom jeseni nije pomogao ekipu Partizana da izbegne previđe kikseva u domaćoj Superligi.

Posle 16 odigranih kola Partizan je na ''minus 13'' u odnosu na Zvezdu i ''minus 4'' u odnosu na drugoplasirani Radnički, pa je jasno da će na zimu morati da bude značajnih kadrovskih promena u ekipi.

S tim u vezi, ''Telegraf'' danas prenosi najnovija saznanja kakve će potezi vući nadležni u Humskoj tokom zimskog prelaznog roka.

S obzirom na izostanak značajnije zarade od učešća na evropskoj sceni, kao i od transfera tokom leta, nema sumnje da će crno-beli morati da pribegnu prodaju nekog od standardnih prvotimaca, naravno, ukliko dođe do povoljnih pnuda.

Pomenuti izvor navodi da je plan da mladi štoper Svetozar Marković realizuje transfer u inostranstvo, da se Nemanja R Miletić sa pozicije desnog beka vrati na mesto štopera, a da se kao i letos traži pojačanje na desom beku, s obzirom da u toj ulozi Rumun Enake nije opravdao očekivanja trenera.

Doduše, ovaj momak se znatno bolje pokazao u ofanzivnoj ulozi, pa ostaje da vidimo da li će u Humskoj ostati pri nameri da se na zimu rastanu i sa ovim fudbalerom.

Poznato je da su iz Partizana već stupili u kontakt i sa Ivanom Obradovićem koji bi trebalo da pojača poziciju levog beka, a u slučaju njegvog dolaska, za očekivati je odlazak Nemanje G Miletića, pre nego Slobodana Uroševića koji u posledne vreme ima veću minutažu.

Druga značajnija zarada za crno-bele mogla bi da usledi od eventualne prodaje Marka Jankovića, koji ove jeseni igra odlično, ali treba imati u vidu da će 50 posto od njegovog narednog transfera otići u kasu Olimpijakosa.

Ukoliko i on ode, jasno je da će morati da se pronađe i adekvatna zamena, što neće biti lako, a pojačanje se očekuje i u napadačkim redovima, gde Mirković za sada ima samo Rikarda i Nikolića, uz Ivanovića koji je reto dobijao šansu tokom jeseni.

Takođe, nema sumnje da će kofere morati da spakuje i još nekoliko igrača koji po proceni stručnog štaba nisu uspeli da se nametnu.

U svakom slučaju, biće zanimljivo tokom zime u Humskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DjoleKG
Wednesday, 14.11.2018
23:06

Da li je moguće da i dalje pišu o Svetozaru kao dečku koji vredi 5mil. ? Strani skauti ne čitaju novine nego prate igru igrača a on je kriv za dosta golova koje je primio Partizan. Ovo će opet biti mafijaška prodaja "vanserijskog" partizanovog klinca u Francusku ili Fiorentinu a partizan će od toga da uzme siću.

avatar
Sunday, 18.11.2018
09:50

Potpuno se slazem sa komentarom,on nije ozbiljan stoper za velika dela decko nema visinu,a i mnogo ima da uci,pre ce da prodje kao desni spoljni.Nego nemamo igrace i guramo nesto drugorazredno da prodamo, a to u Evropu ne prolazi.Na poziciji desnog stopera treba Miletic da igra,a gura se mali Markovic da bi se prodao.Cudi me da Mirkovic slusa ovu fudbalski nepismenu upravu.

avatar
Sunday, 18.11.2018
09:57

Mi u ekipi od ozbiljnih fudbalera imamo: Stojkovica,Miletica,Scekica,Zakarlica,Jankovica i Rikarda ovo ostalo moze da igra drugu ligu,ali Crnogorsku.Uprava ova fudbalsi nepismena i da upotrebim blagu rec prevaranska treba da ode pod hitno.

avatar
svojnasvome
Tuesday, 13.11.2018
23:23

Kakva pojacanja bre......pa treba citav tim, a nema par klinaca mzd Pantić Stojke i Ćela da ostanu......nikad losiji kadar, ovo nije ni ocajno.....nema igraca kojeg mozes prodati, dug se gomila, nema od cega da se placaju obaveze, jedva placas postojeci cabar od tima a tek za nove nema .....jedino sto valja a ne boli je da ode bestraga ova uprava na celu sa bombasem....i onda treba vremena da ovo sto su oni uradili nekako bude ispravljena i da se nekako stigne na neku nulu.......

avatar
ercov
Tuesday, 13.11.2018
21:42

Najvece pojacanje Partizanu bi bilo kada bi celokupna uprava kluba sa Ivicom na celu podnela neopozive ostavke. O kakvim pojacanjima pricamo, ko ce ih i sa kojim parama ce ih dovesti kada nam treba citav jedan tim !? Budimo realni 70 % fudbalera pri prvom timu nije nivo kluba i ne zasluzuje da igra u Partizanu. Klub je nagomilao jos vece dugove nego famozni Dragan Djuric i nalazise pred bankrotom a jos ako tome pridodamo da trenutno nemamo igraca koji ima vecu vrednost od jednog miliona onda o kakvim crnim pojacanjima mastamo !?

avatar
Osijek 51
Tuesday, 13.11.2018
21:36

Ovakve i slicne price od ovih marioneta slusam vec tri godine i zato prognoziram tok i ishod prelaznog roka. bice to natezanje , mucenje i cjenkanje za igrace sumnjivih kvaliteta sa pricom kako su to sve nekakve bombe, pocece prvenstvo, a oni jos nece imati kompletiran tim...

avatar
NebitanNaKvadrat
Tuesday, 13.11.2018
21:31

Kaze Pantic sta cemo ako stine ponuda za Rikarda od pet miliona xaxaxaxa. A on trupac dao isti broj govela kao nas Joveljic koji je igraju jedva jednu utakmicu kada mu se saberu minuti a ovaj igrao 16

avatar
zabac86
Tuesday, 13.11.2018
19:40

Ako ja počnem da nabrajam igrače neće niko sem Saleta ostati. Jedna od najlošijih generacija ikada, ako ne i najgora. Svi bez želje, volje, htenja... Kao da na silu igraju.

avatar
DekiStankovic5
Tuesday, 13.11.2018
18:57

A zaboravili ste da je rekao Pantic sad na zimu ako stigne ponuda za Rikarda 5 miliona sta cemo sa tim :D jeste da je branio Ivicu kao 'dobrog' sportskog direktora pa se nalupetao,mislim nista strano za njega.Inace vama treba dobra rekonstrukcija,znam da se vadite na sudije da ste najjaci ,da bi ste bili prvi I jos svasta nesto ali malo realnosti nije na odmet,prosek ekipa,nista vise.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 13.11.2018
17:46

Sve je to luk i voda ako ne dovedemo najmanje jednog na sredini terena za prvu postavu...

avatar
RIP KOBE
Tuesday, 13.11.2018
17:46

lista za prodaju/teranje: kljajic, jovicic, vulicevic, miletic, urosevic, smiljanic, kosovic, jankovic. da li sam nekoga zaboravio? i naravno da ode upava!

avatar
majki
Tuesday, 13.11.2018
17:24

Koliki je pojacanja potrebno??? Pa recimo 22 igraca i cela uprava!!!

avatar
RIP KOBE
Tuesday, 13.11.2018
20:38

ima par koji su ok: stojkovic i pantic, mozda i rikardo i par dece kao kokir i sehovic

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 13.11.2018
17:21

Partizan ima samo jedan kiks, u Surdulici i sve ostalo su pobede, a da bi Partizan bio atraktivniji, efikasniji i spreman za Evropu mora da dovede 2 kvalitetna napadača, golgetera, 2 beka ukoliko se N.R.Miletić vrati na štopera, zadnjeg veznog i jednog ofanzivnog veznog ili krilo u zavisnosti ko ostane iz sredine terena...i sve i to u naredna 2 prelazna roka, što više to bolje već u zimskom prelaznom roku.