Partizanov budžet ''bode oči'' Nišlijama, Tončev otkrio brojke!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 01.04.2019.
17:20
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Bili bi zadovoljni da imaju upola te sume.

Beta/Saša Đorđević/Mo
Beta/Saša Đorđević/Mo

Povezane vesti

Niški Radnički igra sezonu iz snova, uz Crvenu zvezdu se izdvojio u samom vrhu tabele, a od juče Nišlije imaju čak 20 bodova više od ozbiljno uzdrmanog Partizana.

Naravno, svi u klubu su prezadovoljni dosadašnjim učinkom ekipe Nenada Lalatovića, ali bi do kraja proleća sve to trebalo da bude krunisano bar jednim trofejom.

Tome se nada i prvi čovek kluba Ivica Tončev, koji podseća da će posle podele bodova, a ukoliko Radnički nastavi da ređa pobede, Nišlije u plej-of ući sa samo tri boda manje od Zvezde, a zahvaljujući tome bi sa aktuelnim šampionom do kraja sezonu bvodili ravnopravnu borbu za titulu.

Ipak, ono što pomalo kvari raspoloženje Ivici Tončevu jeste aktuelni klupski budžet, koji je uporedio sa Partizanovim.

''Razlike su ogromne, to je činjenica, ali tek kada se izgovaraju neke numeričke vrednosti one se ustvari i vide u pravom smislu.

Evo kako: Partizan je, da uzmemo klub iz Humske za primer, raspolagao pred ovu sezonu sa 12 miliona evra za mečeve na domaćoj sceni, i još tri na međunarodnoj. Radnički je mogao da 'skrpi' i da računa samo na oko 1,2 miliona evra.

A u isto vreme morali smo da isplaćujemo dugovanja iz prošlosti, po odluka saveza, ili izvršnim sudskim rešenjima!? Da li je uopšte potrebno bilo šta objašnjavati ako kažem da smo samo u prošloj i prvih meseci ove godine isplatili skoro milion evra duga, zbog tužbi? Sve je jasno'', istakao je Tončev u intervjuu za ''Žurnal''.

S druge strane, to bi Nišlijama mogao da bude dodatni razlog za zadovoljstvo učinjenim u ovoj sezoni.

''Iskren da budem, da sam ja sa saradnicima, u rukovodstvu Radničkog, imao na primer polovinu od budžeta Partizana mi bi smo napravili bum kakav u srpskom fudbalu do sada nije viđen.

Ali, uspeli smo, to nam se mora priznati i sa mnogo manje novca, da postignemo dosta toga i da stvorimo osnov da finiš sezone obeležimo najvećim uspesima u istoriji Radničkog i fudbala ovog dela Srbije'', poručio je Tončev.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

31 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Колатерална Штета
Monday, 01.04.2019
23:44

Meni je fascinantno kako ovaj lik zna ko ima koliki budžet, a to se u Srbiji krije kao zmija noge. Da je sve transparentno i da se sve zna, pa lopovi ne bi hapali kao što hapaju...

avatar
Silent
Monday, 01.04.2019
23:35

4 boda ce biti neparni se ne polove

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 02.04.2019
17:51
avatar
Goran_Ilic
Monday, 01.04.2019
22:24

Potrudite se da privucete vise sponzora,Nish i jug Srbije imaju dosta uspesnih kompanija,sretno od brata cigana (Y) .

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 01.04.2019
19:26

Naravno, svi u klubu su prezadovoljni dosadašnjim učinkom ekipe Nenada Lalatovića, ali bi do kraja proleća sve to trebalo da bude krunisano bar jednim trofejom.

avatar
Deki.Stankovic.5
Monday, 01.04.2019
19:13

Pajac klasicni.Nego zar nece biti 4 boda,a ne 3?

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 01.04.2019
20:08

42 (84:2) minus 39 (77:2 sto je 38.5, ali, zaokruzuje se na veci broj) jednako je 3.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 01.04.2019
19:10

I opet bas nas uzimaju za primer, eto tek tako.

avatar
BenkovackiManitas31*
Monday, 01.04.2019
21:21

Zato sta imate paretine a uspeh nula, krade se, eto jel malo jasnije?

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 02.04.2019
17:51

Koje bre paretine...

avatar
paok
Monday, 01.04.2019
18:55

Sta tebe briga koliko Partizan ili Zvezda trose. Kojih 15 miliona je imao Partizan, duguju na sve strane.

avatar
ubipacijentic
Monday, 01.04.2019
18:35

Objavi ti svoj budzet pa onda komentarisi. Kad osvojite bar jedan trofej onda se javite za pare a do tada filuj Lalatovica i uživaj!

avatar
babaroga
Tuesday, 02.04.2019
12:08

Jos jedan od onih koji samo naslov citaju pa onda pametuju nesto. Objavio je svoj budzet, pise u tekstu podvuceno crvenom.

avatar
djordja
Monday, 01.04.2019
18:08

cudo nevidjeno, biznismena iz sanerski krugova po Beckim ulicama, budzet mu 1,2 miliona, a za stare dugove plato milion, zive na proji izato "igraju vrhunski fudbal..........

avatar
Diskretni heroj
Monday, 01.04.2019
17:46

A zvezda 30miliona, šta bi tek onda radili da imaju pola.. mislim smesno

avatar
BenkovackiManitas31*
Monday, 01.04.2019
21:22

Zvezda je pobedila finalistu Lige Sampiona, nemoj ti nas u isti kos

avatar
Vin
Monday, 01.04.2019
17:33

Do juce nisu ni postojali, sad se uporedjuju haahah

avatar
M_85
Monday, 01.04.2019
18:29

Radnicki je osnovan 1923. A da je manje namestanja u nasem fudbalu onda bismo videli ko bi postojao a ko ne.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 01.04.2019
19:27

Kao da niste ni postojali duze vreme, verovatno je to hteo da kaze.

avatar
ddr16
Monday, 01.04.2019
17:25

navijam za zvezdu,ali ne znam sta hoce ovaj stvarno,kao da ueska hoce da ima budzet slican realu,pa prijatelji,osvojite titula kao sto imaju partizan i zvezda i kad iza sebe budete imali takvu armiju navijaca i uspehe u evropi onda ocekujte da sponzori i igraci dolaze kod vas...
to kako je partizan tim novcem raspolagao je druga stvar,ali budzet ne pada sa neba tek tako

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Monday, 01.04.2019
17:50

Koju armiju navijaca ima Partizan zivota ti? Pa Partizan je ove sezone u proseku gledalo 4000 ljudi,Radnicki 2500,naredne ce Partizan jos manje,Radnicki jos vise,za 2 godine,Radnicki ce u proseku gledati vise ljudi. Takodje,Radnicki u Nisu ima vecu podrsku,nego Partizan u Beogradu,a koliko je samo veci Beograd?

Pored toga,Toncev nije mislio na taj nacin,odakle ove sezone Partizanu 15m eura,ako na pocetku sezone nisu imali pare,a dugovi se gomilali,a tokom sezone sve gresili? Radnicki krenuo sa mizernim budzetom,posteno radili i niko im ne pomaze,a ovi zakukaju i odmah im se uplati 3m eura,3x vise nego budzet Radnickog za celu sezonu.

avatar
Deki.Stankovic.5
Monday, 01.04.2019
22:16

Koje 4 hiljade,ne dizi im prosek :D

avatar
ddr16
Monday, 01.04.2019
21:31

nisam mislio na armiju navijaca na stadionu nego generalno,nemoj da mi kazes samo da mislis da mogu po brojnosti da se mere sa jednima ili drugima.
a to je i najmanji razlog za razliku u budzetu,rekao sam vec,uspesi donose novac,partizan je igrao 2x ls i par puta le,dok je nis iskocio tek ove sezone,neka ponove to i u sledecoj,i na to da dodaju ulazak u le i onda mogu da ocekuju budzet u rangu partizanovog,niko nije na pocetku sez ocekivao da ce imati ovoliko bodova vise od partizana,a sto mene tice voleo bih da to postane praka i da nis bude konkurentan za titulu svake god,pozdrav.

avatar
petar000
Monday, 01.04.2019
20:18

I ti imas oci da ovako nesto napises? O tome ko koliko dobija kad zakuka? Na stranu sve, ali meni nije jasno kako neki ljudi nemaju gram srama kada sednu da kucaju komentare? Odakle vam ideja da je Partizan dobio za ovu sezonu 15 miliona evra? Od koga je to dobio? Ko su ti misteriozni "sponzori" koji sipaju toliki novac u Partizan? I sve da to sto ti lupetas i jeste tacno, kako je moguce da takve dileme ima navijac Crvene Zvezde? Ono, mirne duse postavlja pitanja odakle Partizanu pare, koje on u stvari i nema dok njegov klub koji je deset godina bukvalno u bankrotu bio ima dvadeset igraca koji ga kostaju od 500 hiljada do milion godisnje. Sto se tice navijaca, tu uporedjivati Partizan i Radnicki moze samo totalni bolid. Mislim, ne kazem da ti to nisi, ali i to biti bolid ima neke granice. ne mozes sve odbiti na glupost.

avatar
prike
Monday, 01.04.2019
19:20

Не знам колико година имаш, али ово што си рекао је јако наивно.

1. Раднички је клуб старији и од Звезде и од Партизана, што значи да ви нисте ни постојали кад је овај наступао.
2. Опште је познато да су два Бгд клуба створена након 2. Св. рата да би широке народне масе имале чиме да се баве након мукотрпног посла на обнови земље и на тај начин се држале на узици. (Не кажем да је то лоше, само констатујем.)
3. Све или барем већина тих титула дошле су пројекцијом илити по кључу. Ко верује у супротно, нема му потребе ни објашњавати. Рећи ћу само ово: Нису те титуле довеле до улагања у два клуба, већ обрнуто. Огромне своте (од које се добар део слио и у приватне џепове) доносиле су трофеје. Док су хрватски клубови успевали да колико толико парирају, нешто се и дешавало. Кад се земља распала, све је постало НЕБИТНО. Осим вама који се дичите таквим "достигнућима".
4. Једноставно, то можемо сагледати и овако: На почетку сезоне креће маратонска трка. Сви су на старту, а Звезда и Партизан су на двадесет и седмом километру.
5. Твој коментар само сведочи колико сам у праву. Код вас је створен (креиран) лажни осећај да сте недодирљиви, ибер алес, рекла би браћа Немци. Да осталима чак не треба да пада напамет да у најлуђим сновима планирају нешто... Колико је то реално показао је Аркан са Обилићем, и ко зна докле би то трајало да га нису макли. 6. Стварност је, ипак, макар тренутно другачија. Прво: Јер је неко, тамо горе, одлучио да се ове године Ниш промовише (можда неке наредне неки други град и клуб). И друго: Из неког разлога Партизану су окренули леђа. (Шта је у питању и докле ће то ићи, показаће време.) Клуб је у дубиози и једини разлог тренутних резултата је очигледно лоша селекција играча. При томе не мислим само на њихово фудбалско предзнање, већ и на слабу психу. Част неколицини изузетака, момци очигледно немају победнички менталитет.
7. Управо ово последње је то што Раднички тренутно поседује. Играчи гризу. Да ли је то дело самог Лалата или Тончева, и докле ће стићи, видећемо већ на крају сезоне.
8. Због чега се не дозвољава приватизација клубова? Па управо због тога да би се и даље манипулисало масама. Јер шта ако би неки клуб из унутрашњости купио јачи "газда", и да крене да осваја све живо као Челзи кад је дошао Абрамович? Мислим да би се дигла нова Буна на Дахије...

Ето... Исписах ситну књигу, али баш си ме инспирисао својим коментаром.

Леп поздрау пријатељима са сајта.