Partizane, "traktor" neće daleko!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 20.06.2018.
15:21
Izvor: Sportske.net

Videli smo ih protiv Zvezde, objektivno dug put je najveći problem.

fcirtysh.kz
fcirtysh.kz

Povezane vesti

Partizan će utabanim putem, ako prođe Pljevljake,

Naime, prema žrebu u drugom kolu LE, Partizana čeka Irtiš iz Pavlodara koji bi pre toga trebalo da eliminiše kvalifikanta iz duela Cefn Druidsa i Trakaija iz Litvanije.

Irtiš nam je poznat, pobedila ih je Zvezda, bilo je 1:1 u Kazahstanu, posle toga je Zvezda na "Marakani" overila prolaz.

U svakom slučaju, Irtiš ne dolazi iz loše lige, ali Partizan nije bez razloga povlašćen. Rival je prošli šampionat završio kao četvrti, liga u Kazahstanu je u punom jeku. Ne igraju dobro, trenutno su peti, imaju čak sedam poraza što je pokazatelj da ne ide baš najbolje.

Radi se o ekipi koja je dosta ulagala u ovoj deceniji ali su slavne godine bile na prelazu vekova, kada su osvojili pet titula državnog prvaka.

Eliminisali su timove iz Poljske, Bugarske u kvalifikacijama u ovoj deceniji, no, nikada nisu stigli do realne šanse da zaigraju evropsku jesen.

U timu ima par poznatih igrača, Miloš Stamenković je igrao u Borči, prošao Zvezdinu školu, preko Jermenije i Ukrajine stigao u Kazahstan. Od poznatih igrača, za Irtiš nastupa Sergej Kisjak iz Belorusije, Portugalac Fonseka, kao i Španac Adri. Protiv Zvezde su delovali dobro kod kuće, mada je razlika u kvalitetu bila očigledna.

Beko Fofana bivši igrač Partizana se vratio u Čukarički, Maslać i Živković su takođe napustili klub, pa je Irtiš značajno slabiji, makar kada su stranci u pitanju.

Sećate se da smo pisali o njima, nekada su se u SSSR zvali Traktor pa Ansat, posle vratili originalno ime.

Igraju u Pavlodaru, stadion ima oko 12 000 mesta, publika nije posebno vatrena, osim dugog puta, Partizan ne bi trebalo da ima komplikacija. Prvi meč je u Beogradu, dobro bi bilo napraviti veću prednost, pa bi Kazahstan ipak mogao da bude samo formalnost.

Ali, prvo da Partizan eliminiše Pljevljake...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke